Ενα πιάτο που ξυπνά τον ουρανίσκο: εξαιρετικής απλότητας και γεµάτο εκρηκτικές γεύσεις. Απλά θεσπέσιο!

Υλικά (για 4-6 άτοµα)

  • 800 ml ζωµός λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου)
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • αλάτι
  • 200 ml χυµός πορτοκαλιού
  • 60 γρ. σταφίδες, µαύρες
  • 60 γρ. κράνµπερις, αποξηραµένα
  • 15 γρ. κάρι, σε σκόνη
  • 20 ml χυµός λεµονιού
  • 20 ml µέλι
  • 20 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. πορτοκάλι, σε φέτες, χωρίς τη µεµβράνη
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

Σε µια κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, ρίχνουµε τον ζωµό και το πλιγούρι. Αλατίζουµε, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε µέχρι να µαλακώσει το πλιγούρι. Σουρώνουµε, αν έχουν µείνει υγρά, και το αφήνουµε να κρυώσει.

Σε άλλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουµε τον χυµό πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τα κράνµπερις, τα αφήνουµε να πάρουν µια βράση και τα αποσύρουµε από την εστία. Τα αφήνουµε στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να µουλιάσουν.

Σε µια µπασίνα ανακατεύουµε το κάρι µε τον χυµό λεµονιού, το µέλι, το ελαιόλαδο και το µείγµα του χυµού πορτοκαλιού µε τις σταφίδες και τα κράνµπερις. Προσθέτουµε το πλιγούρι και τις φέτες πορτοκαλιού. Αναµειγνύουµε, αλατίζουµε και αφήνουµε το µείγµα να µαριναριστεί για 1 ώρα προτού σερβίρουµε. Στο τέλος, πασπαλίζουµε µε τα φιστίκια Αιγίνης.