Φτιάξτε µια εντελώς νέα βασιλόπιτα από την παλιά. {{{ moto }}}

Μια πιο «ευρωπαϊκή» εκδοχή, που θυµίζει περισσότερο χριστουγεννιάτικο κέικ σοκολάτας.

Υλικά (για 8-10 άτοµα)

  • 1 κιλό βασιλόπιτα
  • 500 ml κρέµα γάλακτος
  • 400 γρ. σοκολάτα (γάλακτος ή υγείας), σε µικρά κοµµάτια
  • 200 ml φρέσκος χυµός µανταρινιού
  • 100 γρ. βούτυρο, σε µικρούς κύβους

Εκτέλεση

Καθαρίζουµε τη βασιλόπιτα περιµετρικά µε ένα µαχαίρι, αφαιρώντας την κόρα, έτσι ώστε να µείνει µόνο η ψίχα σε οποιαδήποτε µορφή, είτε ολόκληρη είτε σε κοµµάτια. Τοποθετούµε τα κοµµάτια της πίτας – ή ολόκληρη την πίτα – αρκετά σφιχτά σε ένα ταψί ή µια φόρµα, έτσι ώστε να µην υπάρχουν κενά.

Σε µικρή κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, ρίχνουµε την κρέµα µέχρι να πάρει µια βράση. Αποσύρουµε από τη φωτιά και ρίχνουµε τη σοκολάτα, τον χυµό του µανταρινιού και το βούτυρο. Ανακατεύουµε καλά, µέχρι να λιώσουν η σοκολάτα και το βούτυρο.

Περιχύνουµε τη βασιλόπιτα οµοιόµορφα µε το µείγµα όπως είναι ζεστό, µε αργές κινήσεις, ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Το αφήνουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, µέχρι να σφίξει.