Μη διστάσετε να χρησιµοποιήσετε όποιο κρεατικό απέµεινε από το γιορτινό τραπέζι: αρνί, χοιρινό, γαλοπούλα, ακόµη και λουκάνικο.

Και µην το παρακάνετε µε τις µερίδες. Μπορεί και να σας χορτάσει!

Υλικά (για 4 άτοµα)

  • 1 κιλό πατάτες φούρνου
  • 1 φλ. κάστανα, σε θ.δ. (από τη γέµιση της προηγούµενης ηµέρας)
  • 1 µατσάκι ρόκα, κοµµένη µε το χέρι
  • 300 γρ. κρέας από την προηγούµενη ηµέρα (λουκάνικο, αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο)
  • 5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. απαλή µουστάρδα
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε µεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βράζουµε µπόλικο νερό. Ρίχνουµε τις πατάτες για 2 λεπτά, ώστε να καθαρίσουν από το λίπος και να δείχνουν πιο φρέσκες. Τις αποµακρύνουµε µε µια κουτάλα και τις αφήνουµε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Τις κόβουµε σε µικρούς κύβους και τις ρίχνουµε σε µεγάλο µπολ µαζί µε τα κάστανα.

Κόβουµε το κρέας σε κοµµάτια, το ζεσταίνουµε στον φούρνο και το ρίχνουµε στις πατάτες, µαζί µε τη ρόκα.

Σε µπολ χτυπάµε µε ένα πιρούνι το ελαιόλαδο, τη µουστάρδα και το ξίδι. Περιχύνουµε µε το µείγµα αυτό τη σαλάτα, ανακατεύοντας απαλά, για να µη διαλύσουµε τις πατάτες. Δοκιµάζουµε αν χρειάζεται αλάτι και σερβίρουµε.

Tip

Μπορείτε αν θέλετε, να προσθέσετε και δύο ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια