Ιδανικό για δώρο, το ηµερολόγιο αυτό έχει και µία επιπλέον χρησιµότητα: απαντά στο ερώτηµα «Τι να µαγειρέψω σήµερα;».

«Ηµερολόγιο µαγειρικής 2013»

Ηλίας Μαµαλάκης (εκδ. Μίνωας)

Στο 13ο κατά σειρά βιβλίο του, ο πιο πολυταξιδεµένος σεφ της ελληνικής τηλεόρασης παρουσιάζει περισσότερες από 250 συνταγές, πέντε για κάθε εβδοµάδα του χρόνου, προτρέποντάς µας να µαγειρέψουµε παραδοσιακές ελληνικές νοστιµιές (σπετζοφάι, κόκορα χωριάτικο µε χυλοπίτες, κεφαλλονίτικη τυρόπιτα), κλασικές γεύσεις απ’ όλον τον κόσµο (φαλάφελ, παέγια, τιραµισού), αλλά και ευφάνταστους συνδυασµούς (κανταΐφι γεµιστό µε κίτρινη κολοκύθα, τιµπάλ µελιτζάνας µε γαρίδες και πιλάφι, σύκα στο πουγκί). Το ρεπερτόριο είναι πλούσιο και για τις ηµέρες των γιορτών (κουραµπιέδες, γαλοπούλα µε γέµιση, χοιρινές µπριζόλες µε σάλτσα ροδιού, βιεννέζικο στρούντελ), µε τη γεµιστή κότα µε κιµά από λουκάνικο Τρικάλων και ανθότυρο να ξεχωρίζει. Φαίνεται ότι ο αριθµός 13 κάθε άλλο παρά γρουσούζικος είναι, αφού ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές, το βιβλίο είχε ήδη εξαντληθεί και βρισκόταν στη διαδικασία ανατύπωσης.