Τον τόνο εδώ δίνουν τα άγρια µανιτάρια, που πρωταγωνιστούν σε έναν θίασο από χειµωνιάτικους καρπούς και λαχανικά.

Υλικά (για 8-10 άτοµα)

  • Τα εντόσθια µιας γαλοπούλας 3-4 κιλών
  • 100 ml έ.π. ελαιόλαδο100 γρ. κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, τριµµένες
  • 80 γρ. πράσο, ψιλοκοµµένο
  • 200 γρ. χοιρινή πανσέτα, καπνιστή, σε κοµµάτια
  • 500 γρ. µανιτάρια
  • 150 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 2 κ.γ. ντοµάτα, συµπυκνωµένη
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 250 γρ. κάστανα, βρασµένα και ξεφλουδισµένα
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 8-10ξηράδαµάσκηνα, σε µικρά κοµµάτια
  • αλάτι και πιπέρι
  • ½ κλωνάρι φρέσκου θυµαριού, ψιλοκοµµένο
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριµµένη

Εκτέλεση

Πλένουµε και κόβουµε σε κοµµάτια τα εντόσθια της γαλοπούλας. Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε στο ελαιόλαδο το κρεµµύδι, το σκόρδο, το πράσο, την πανσέτα, τα εντόσθια και τα µανιτάρια. Ρίχνουµε το ρύζι και την ντοµάτα και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για µερικά λεπτά ακόµη.

Σβήνουµε µε το κρασί.

Προσθέτουµε τα κάστανα σε κοµµάτια, το κουκουνάρι, τα δαµάσκηνα, λίγο αλάτι και πιπέρι και στο τέλος το φρέσκο θυµάρι και ανακατεύουµε, µαγειρεύοντας για λίγα λεπτά ακόµη. Προτού γεµίσουµε τη γαλοπούλα, ρίχνουµε µέσα στο µείγµα την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουµε απαλά.