Κιµάς, κουκουνάρι και σταφίδες σε µια «µαµαδίστικη» εκδοχή.

Υλικά (για 8-10 άτοµα)

  • τα εντόσθια µιας γαλοπούλας 3-4 κιλών
  • 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεµµύδι, τριµµένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, τριµµένες
  • 500 γρ. κιµάς, µοσχαρίσιος
  • 2 µέτριες ντοµάτες, ξεφλουδισµένες, ξεσποριασµένες και ψιλοκοµµένες
  • 150 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 250 γρ. κάστανα, βρασµένα, ξεφλουδισµένα και κοµµένα
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 150 γρ. µαύρες σταφίδες, µαριναρισµένες σε µπράντι
  • αλάτι και πιπέρι
  • ½ κλωνάρι φρέσκου θυµαριού, ψιλοκοµµένο

Εκτέλεση
Κόβουµε σε κοµµάτια τα εντόσθια. Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε στο ελαιόλαδο το κρεµµύδι, το σκόρδο, τον κιµά και τα εντόσθια. Ρίχνουµε τις ντοµάτες και το ρύζι και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για µερικά λεπτά ακόµη. Σβήνουµε µε το κρασί. Προσθέτουµε τα κάστανα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος το φρέσκο θυµάρι.