Εκλεπτυσμένη γεύση όσο μια σούπα βελουτέ και παραδοσιακή όσο ένα πιάτο τραχανά. Θα ικανοποιήσει και τους πιο ιδιότροπους πιτσιρικάδες.

Υλικά

(για 4-5 άτομα)

  • 200 γρ. τραχανάς, γλυκός
  • 1 λίτρο γάλα, αγελαδινό
  • 1 μικρή πατάτα, βραστή
  • 40 γρ. βούτυρο, αγελαδινό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (μόνο για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας)
  • έ.π. ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. φέτα, όχι πολύ αλμυρή

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε τον τραχανά με το γάλα, μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Τον ρίχνουμε στο multi και τον πολτοποιούμε μαζί με τη βραστή πατάτα.

2. Τον βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς με τη βοήθεια ενός αβγοδάρτη. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, ώστε να αποκτήσει πιο απαλή γεύση. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

3.Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, περιχύνοντας το καθένα με λίγο ελαιόλαδο, και πασπαλίζουμε
με τριμμένη φέτα.