από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Ολα για τα παιδιά: Βελουτέ τραχανά με τριμμένη φέτα

Ολα για τα παιδιά: Βελουτέ τραχανά με τριμμένη φέτα
Φωτογραφίες Σταύρος Κωστάκος, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Εκλεπτυσμένη γεύση όσο μια σούπα βελουτέ και παραδοσιακή όσο ένα πιάτο τραχανά. Θα ικανοποιήσει και τους πιο ιδιότροπους πιτσιρικάδες.

Υλικά

(για 4-5 άτομα)

  •  200 γρ. τραχανάς, γλυκός
  •  1 λίτρο γάλα, αγελαδινό
  •  1 μικρή πατάτα, βραστή 
  •  40 γρ. βούτυρο, αγελαδινό
  •  αλάτι
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι (μόνο για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας) 
  •  έ.π. ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
  •  100 γρ. φέτα, όχι πολύ αλμυρή

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε τον τραχανά με το γάλα, μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Τον ρίχνουμε στο multi και τον πολτοποιούμε μαζί με τη βραστή πατάτα.

2. Τον βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς με τη βοήθεια ενός αβγοδάρτη. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, ώστε να αποκτήσει πιο απαλή γεύση. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

3.Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, περιχύνοντας το καθένα με λίγο ελαιόλαδο, και πασπαλίζουμε
με τριμμένη φέτα.



BHMAgourmet περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βελουτέ κουνουπιδιού με καβουροσαλάτα 
Βελουτέ κόκκινης κολοκύθας με πορτοκάλι 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.