Η βάση της ελληνικής διατροφής: ψωµί και ξηροί καρποί.

Υλικά

(για περίπου 30 κοµµάτια)

  • 800 γρ. αλεύρι, µαλακό
  • 800 γρ. αλεύρι, σκληρό
  • 200 γρ. καρύδια, ψίχα
  • 50 γρ. βούτυρο, αγελάδος
  • 40 γρ. µαγιά, νωπή
  • 40 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 750 ml νερό, παγωµένο
  • λίγο σιµιγδάλι, χονδρό

Εκτέλεση

1. Βάζουµε όλα τα υλικά εκτός από το σιµιγδάλι στον κάδο του µίξερ και ζυµώνουµε για 4 λεπτά σε χαµηλή ταχύτητα και έπειτα για ακόµη 4 λεπτά σε γρήγορη ταχύτητα. Σκεπάζουµε το ζυµάρι µε καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουµε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

2. Πλάθουµε µπαλάκια των 80 γρ. το καθένα και τα στριφογυρίζουµε καλά σε ελαφρώς αλευρωµένη επιφάνεια ώστε να αποκτήσουν λεία επιφάνεια. Στρώνουµε ένα ταψί µε λαδόκολλα και τα αραδιάζουµε επάνω. Τα αφήνουµε για 1 ώρα να φουσκώσουν.

3. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Βρέχουµε ένα πινέλο µε νερό και ραντίζουµε τα ζυµαράκια. Πασπαλίζουµε µε το σιµιγδάλι. Ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά.