από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Σπιτικό hot dog

Σπιτικό hot dog
Φωτογραφία Σταύρος Κωστάκης, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Από την καντίνα της κουζίνας σας κατευθείαν στο πιάτο. Εχει όλη τη γεύση του «βρώµικου», αλλά είναι καθαρό!

Υλικά
(για 2 άτοµα)

  • 4 λουκάνικα, τύπου Φραγκφούρτης
  • 4 µακρόστενα ψωµάκια για hot dog
  • 2 καρότα
  • 4 ξερά κρεµµύδια, καθαρισµένα
  • 5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξίδι, µπαλσάµικο
  • µουστάρδα Dijon
  • κέτσαπ
Εκτέλεση
1. Κόβουµε τα κρεµµύδια σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ρηχή κατσαρόλα, ρίχνουµε το λάδι και αµέσως µετά τα κρεµµύδια. Τα µαγειρεύουµε σε πολύ χαµηλή φωτιά, µέχρι να µαλακώσουν αρκετά. Προσθέτουµε τη ζάχαρη, το ξίδι, µια πρέζα αλάτι και µαγειρεύουµε για λίγο ακόµη.

2. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουµε µπόλικο νερό και αφήνουµε τα λουκάνικα να βράσουν σε χαµηλή φωτιά για 10 λεπτά. Καθαρίζουµε τα καρότα και τα περνάµε από τον τρίφτη.

3. Τυλίγουµε τα ψωµάκια µε διάφανη µεµβράνη και τα βάζουµε ένα ένα στα µικροκύµατα για 10 δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να γίνουν τα ψωµάκια µας µαλακά και υγρά. Ανοίγουµε το ψωµάκι στη µέση, βάζουµε πρώτα τα καραµελώµενα κρεµµύδια, ύστερα το καρότο και το λουκάνικο και τέλος τη µουστάρδα και την κέτσαπ.


BHMAgourmet περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πίτσα µε µοτσαρέλα 
Σαλάτα με ρόδι και θυμαρίσιο μέλι 
Μπριζόλα χοιρινή με πατάτες στο τηγάνι 
XL Hot dog 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.