από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Σαλάτα με ρόδι και θυμαρίσιο μέλι

Σαλάτα με ρόδι και θυμαρίσιο μέλι
Φωτογραφία Σταύρος Κωστάκης, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Οι καρποί του ροδιού, του πιο ιδιαίτερου φρούτου του χειµώνα, κάνουν ξεχωριστή µια απλή σαλάτα.

Υλικά
(για 2 άτοµα)


  • 250 γρ. ανάµεικτη σαλάτα, έτοιµη σε σακούλα (προτιµήστε σαλάτες που δεν είναι κοµµένες, επειδή οξειδώνονται και χάνονται οι βιταµίνες)
  • 5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι, λευκό
  • 1 κ.γ. µουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. µέλι, θυµαρίσιο
  • αλάτι
  • 1 ρόδι
Εκτέλεση
1. Βγάζουµε τη σαλάτα από τη σακούλα και τη ρίχνουµε σε ένα µεγάλο µπολ µε πάγο και νερό. Την αφήνουµε για λίγα λεπτά, ώστε να γίνει πιο δροσερή και να ζωντανέψει το χρώµα της. Τη σουρώνουµε πολύ καλά.

2. Σε µικρότερο µπολ ρίχνουµε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη µουστάρδα, το µέλι και λίγο αλάτι και ανακατεύουµε καλά µε σύρµα ή  πιρούνι, µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουµε τη σαλάτα στη σαλατιέρα και ανακατεύουµε µε το ντρέσινγκ.

3. Με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού χτυπάµε το ρόδι περιµετρικά, για να ξεκολλήσουν από µέσα οι σπόροι. Το κόβουµε στη µέση και το αδειάζουµε επάνω από τη σαλάτα.



ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
BHMAgourmet περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπιτικό hot dog 
Πίτσα µε µοτσαρέλα 
Μπριζόλα χοιρινή με πατάτες στο τηγάνι 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.