Οι καρποί του ροδιού, του πιο ιδιαίτερου φρούτου του χειµώνα, κάνουν ξεχωριστή µια απλή σαλάτα.

Υλικά
(για 2 άτοµα)

  • 250 γρ. ανάµεικτη σαλάτα, έτοιµη σε σακούλα (προτιµήστε σαλάτες που δεν είναι κοµµένες, επειδή οξειδώνονται και χάνονται οι βιταµίνες)
  • 5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι, λευκό
  • 1 κ.γ. µουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. µέλι, θυµαρίσιο
  • αλάτι
  • 1 ρόδι

Εκτέλεση
1. Βγάζουµε τη σαλάτα από τη σακούλα και τη ρίχνουµε σε ένα µεγάλο µπολ µε πάγο και νερό. Την αφήνουµε για λίγα λεπτά, ώστε να γίνει πιο δροσερή και να ζωντανέψει το χρώµα της. Τη σουρώνουµε πολύ καλά.

2. Σε µικρότερο µπολ ρίχνουµε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη µουστάρδα, το µέλι και λίγο αλάτι και ανακατεύουµε καλά µε σύρµα ή πιρούνι, µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουµε τη σαλάτα στη σαλατιέρα και ανακατεύουµε µε το ντρέσινγκ.

3. Με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού χτυπάµε το ρόδι περιµετρικά, για να ξεκολλήσουν από µέσα οι σπόροι. Το κόβουµε στη µέση και το αδειάζουµε επάνω από τη σαλάτα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ