Aπό την καρδιά της Νάπολης κατευθείαν στο τραπέζι µας. Το διάσηµο ιταλικό ψωµί µε τα αρώµατα της ελληνικής φύσης.

Υλικά

(για 1 λαµαρίνα)

  • 1.200 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. µαγιά, νωπή
  • 600 ml νερό + 1 ποτήρι ακόµη
  • 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο + ½ ποτήρι ακόµη
  • 30 γρ. αλάτι, χονδρό για το πασπάλισµα
  • µπόλικο δενδρολίβανο για το πασπάλισµα

Εκτέλεση

1. Βάζουµε όλα τα υλικά σε µια λεκάνη ή στον κάδο του µίξερ και ζυµώνουµε καλά µε το χέρι ή σε µίξερ µε µπράτσο. Σκεπάζουµε µε καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

2. Λαδώνουµε ένα ταψί και πατάµε µέσα το ζυµάρι ώστε να γίνει µία στρώση πάχους ενός δαχτύλου. Αφήνουµε να φουσκώσει ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο και κάνουµε δυνατές δαχτυλιές στο ζυµάρι.

3. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 190°C. Ανακατεύουµε 1 ποτήρι νερό µε µισό ποτήρι ελαιόλαδο και το ρίχνουµε επάνω στο ζυµάρι. Πασπαλίζουµε µε το αλάτι και το δενδρολίβανο. Ψήνουµε ώσπου να εξατµιστεί όλο το νερό και να ροδίσει η επιφάνεια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ