Υλικά για 4 άτομα
500 ml χυμό μήλου
6 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)
150 γρ. ρώγες σταφυλιού, χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον μισό χυμό, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας (αφού τα στύψουμε καλά με τα χέρια) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς.

Συμπληρώνουμε με τον υπόλοιπο χυμό, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μοιράζουμε το ζελέ σε 4 ποτήρια, κρατώντας μισό φλιτζάνι στην άκρη. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να παγώσουν και να πήξει το ζελέ.

Προσθέτουμε τα σταφύλια, μοιράζουμε το υπόλοιπο υγρό ζελέ που κρατήσαμε και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο, ώστε να πήξει κι άλλο μέχρι το σερβίρισμα.

Tips
Σερβίρετε με μία κουταλιά αρωματικό γιαούρτι στην επιφάνεια. Φτιάξτε το ανακατεύοντας 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με λίγη ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού.
Κρατήστε τις αναλογίες και πειραματιστείτε με τους συνδυασμούς των υλικών.