Φασολάκια με καπνιστό σολομό

Προετοιμασία 15′ Μαγείρειμα 10-12′

Υλικά για 4 ατομα

500 γραμμ. φασολάκια, πράσινα, καθαρισμένα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

2-3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο ξίδι

100 γραμμ. σολομό, καπνιστό

Διαδικασία

Βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 10-12 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο για να διατηρήσουν το χρώμα τους, τα σουρώνουμε και κατόπιν τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα φασολάκια με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον σολομό. Βάζουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, γαρνίρουμε με τον σολομό και σερβίρουμε.