Για 25 τυροπιτάκια
    Για τη ζύμη Κουρού
    1. 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    2. 150 γρ. μαργαρίνη ΒΙΤΑΜ λιωμένη, σε θερμοκρασία δωματίου
    3. Μια πρέζα αλάτι
    4. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    5. 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    Για τη γέμιση
    1. 200 γρ. φέτα
    2. 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
    3. Πιπέρι
    Επιπλέον
    1. 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο για άλειμμα.
    Οδηγίες
      Για τη ζύμη
      1. Βάλτε το γιαούρτι, το ΒΙΤΑΜ, το αλάτι και το μπέικιν σε ένα μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
      Για τη γέμιση
      1. Διαλύστε τη φέτα σε ένα μπολ. Προσθέστε το αυγό και το πιπέρι και ανακατέψτε. Αφήστε κατά μέρος.
        1. για να κόψετε κυκλικά δισκάκια.
        2. Βάλτε ένα κ.γ. από τη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου. Διπλώστε τη ζύμη και πιέστε με το δάχτυλό σας ή με ένα πιρούνι για να κολλήσουν μεταξύ τους οι άκρες.
        3. Μαζέψτε τη ζύμη που περίσσεψε και ανοίξτε τη πάλι. Συνεχίστε μέχρι να σας τελειώσουν τα υλικά. Αυτές οι ποσότητες επαρκούν για περίπου 25 τεμάχια (3-4 ανοίγματα ζύμης).
        4. Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε μια λαμαρίνα ή στο ρηχό ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα.
        5. Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC με αντιστάσεις, 180 βαθμούς με αέρα, για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
        6. Περιμένετε να κρυώσουν τελείως πριν τα αποθηκεύσετε. Καλύτερα διατηρούνται σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο. Τις πολύ ζεστές μέρες καλύτερα να τα βάζετε στο ψυγείο.
        Σημείωση
        1. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με αυγό για να ροδίσουν καλύτερα και να γυαλίσουν. Μπορείτε αν θέλετε να τα αλείψετε με γάλα εναλλακτικά.

        Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog Pandora’s Kitchen.