Για 25 τυροπιτάκια
Για τη ζύμη Κουρού
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ. μαργαρίνη ΒΙΤΑΜ λιωμένη, σε θερμοκρασία δωματίου
- Μια πρέζα αλάτι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
- 200 γρ. φέτα
- 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
- Πιπέρι
Επιπλέον
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο για άλειμμα.
Οδηγίες
Για τη ζύμη
- Βάλτε το γιαούρτι, το ΒΙΤΑΜ, το αλάτι και το μπέικιν σε ένα μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση
- Διαλύστε τη φέτα σε ένα μπολ. Προσθέστε το αυγό και το πιπέρι και ανακατέψτε. Αφήστε κατά μέρος.
- για να κόψετε κυκλικά δισκάκια.
- Βάλτε ένα κ.γ. από τη γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου. Διπλώστε τη ζύμη και πιέστε με το δάχτυλό σας ή με ένα πιρούνι για να κολλήσουν μεταξύ τους οι άκρες.
- Μαζέψτε τη ζύμη που περίσσεψε και ανοίξτε τη πάλι. Συνεχίστε μέχρι να σας τελειώσουν τα υλικά. Αυτές οι ποσότητες επαρκούν για περίπου 25 τεμάχια (3-4 ανοίγματα ζύμης).
- Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε μια λαμαρίνα ή στο ρηχό ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC με αντιστάσεις, 180 βαθμούς με αέρα, για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Περιμένετε να κρυώσουν τελείως πριν τα αποθηκεύσετε. Καλύτερα διατηρούνται σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο. Τις πολύ ζεστές μέρες καλύτερα να τα βάζετε στο ψυγείο.
Σημείωση- Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με αυγό για να ροδίσουν καλύτερα και να γυαλίσουν. Μπορείτε αν θέλετε να τα αλείψετε με γάλα εναλλακτικά.
Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog Pandora’s Kitchen.