Υλικά:
250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175gr βούτυρο Βιτάμ παγωμένο σε κομματάκια
1 αυγό
100gr άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο και το αυγό. Ρίχνουμε την βανίλια και το αλάτι. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε με το χέρι. Βάζουμε την ζύμη σε μεμβράνη και με την βοήθεια της κάνουμε την ζύμη μπαστουνάκι. Βάζουμε για μια ώρα στην κατάψυξη. Όταν είναι έτοιμη κόβουμε παχιές φετούλες και τις ψήνουμε για 15′ στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Είναι πεντανόστιμα και η παρασκευή τους πολύ εύκολη. Αρέσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους και η επιτυχία τους είναι εγγυημένη. Μπορείτε να κάνετε δικές σας παραλλαγές προσθέτοντας κακάο, κανέλα, καφέ, κομμάτια σοκολάτας, τρίμματα καρύδας ή απλά να τα πασπαλίζετε από πάνω με κρυσταλλική ζάχαρη.
Αν τα αφήσετε απλά βουτύρου με κρυσταλλική ζάχαρη είναι το ιδανικό κέρασμα για τον Αγ. Βασίλη που έρχεται αυτές τις μέρες. Αφήστε του μερικά μπισκοτάκια και ζεστό γαλατάκι δίπλα στο τζάκι. Ααααα και σοκολατάκια για τους τάρανδους να μην ξεχάσετε! Δοκιμάστε τα!

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog PanDora’s Kitchen.