Yλικά:

500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 Βιτάμ (250gr) ή Βιτάμ με βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
200 gr γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ρίχνοντας τελευταία το γιαούρτι και το αλεύρι. Βουτυρώνουμε την φόρμα και ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50′.

Η συνταγή αυτή είναι της μαμάς μου και με συνδέει άμεσα με τα παιδικά μου χρόνια. Η χαρά ήταν να χτυπηθεί το κέικ και να αρχίσουμε το κουτάλισμα της κρέμας προτού ακόμη ψηθεί. Περιμέναμε με ανυπομονησία μπροστά στο τζάμι του φούρνου ρωτώντας κάθε πέντε λεπτά “ψήθηκε?είναι έτοιμο?σε πόση ώρα?”. Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε σταθεί μπροστά από ένα φούρνο περιμένοντας με βλέμμα γεμάτο αγωνία.Με χαρά μοιράζομαι μαζί σας αυτή την συνταγή με αρώματα μνήμης, νοσταλγίας αλλά πάνω από όλα ένα κέικ που μυρίζει…..ΜΑΝΟΥΛΑ.Καλή επιτυχία…!

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog PanDora’s Kitchen.