υτό είναι ένα κέικ εύκολο. Τόσο εύκολο που μπορείς να το φτιάξεις ακόμα και αν ζεις σε ένα σπίτι γεμάτο κούτες έτοιμες για μετακόμιση, με σχεδόν όλα τα κουζινικά και τα πιατικά συσκευασμένα, όπως εγώ δηλαδή τον τελευταίο καιρό.

ac11

Στην αναζήτηση του τέλειου κέικ σοκολάτας λοιπόν, ένα κέικ με πλούσια γεύση κακάο και σοκολάτας, εμπνευσμένο από την ταινία Chocolat. To κέικ αυτό το φτιάχνουμε με Flora με βούτυρο, που δίνει βουτυρένια γεύση και διακριτικό άρωμα βουτύρου στο κέικ, χωρίς όμως να το κάνει πολύ βαρύ.

ac1

Η συνταγή είναι τόσο απλή που μπορεί να το φτιάξει ακόμα και ο πιο άσχετος με τη ζαχαροπλαστική, είναι νοστιμότατο ακόμα και χωρίς τη γκανάζ, απίστευτα αφράτο και διατηρείται για τουλάχιστον 7 μέρες στο ψυγείο (αν και εφόσον περισσέψει βεβαίως).

Μερίδες: 8-10,Χρόνος Προετοιμασίας: 10’ ,Χρόνος ψησίματος: 30’-40’

Υλικά

α. το κέικ

300 γρμ ζάχαρη

175 γρμ αλεύρι κοσκινισμένο

50 γρμ κακάο κοσκινισμένο

5 γρμ μαγειρική σόδα

5 γρμ baking powder

2 αυγά

100 γρμ λιωμένο Flora με βούτυρο και λίγο επιπλέον για τα ταψάκια

1 βανίλια ή 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

165 ml γάλα

165 γρμ βραστό νερό

β. η γκανάζ

200 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα

120 γρμ κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. Flora με βούτυρο

30 γρμ κακάο σε σκόνη

αμύγδαλα φιλέ

ac6

Εκτέλεση

α. το κέικ

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο
  2. Στο μπωλ του μίξερ ρίχνεις το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το baking powder
  3. Σε ένα άλλο δοχείο ρίχνεις τα αυγά, το Flora με βούτυρο, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύεις
  4. Ρίχνεις το μίγμα των υγρών στο μπωλ του μίξερ και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  5. Ρίχνεις το βραστό νερό και ανακατεύεις
  6. Μοιράζεις το μίγμα σε δυο ταψάκια διαμέτρου 20 εκ. που έχεις βουτυρώσει και έχεις αλείψει με Flora με βούτυρο και ψήνεις για 30-40’. Το μίγμα θα είναι πολύ ρευστό, μην ανησυχήσεις και μην προσθέσεις αλεύρι, έτσι πρέπει να είναι!
  7. Αφού ψηθούν τα κέικ (κάνεις το κολπάκι με τη λάμα του μαχαιριού για να βεβαιωθείς ότι είναι έτοιμα) τα αφήνεις να κρυώσουν πάνω σε μια σίτα

ac10

β. η γκανάζ

  1. Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί
  2. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις
  3. Βγάζεις το μπωλ από την φωτιά, ρίχνεις το Flora με βούτυρο και ανακατεύεις
  4. Αφήνεις τη γκανάζ στην άκρη να κρυώσει μέχρι να την χρησιμοποιήσεις

ac4

γ. συναρμολόγηση

  1. Σε μια πιατέλα βαζεις το πρώτο κέικ και απλώνεις τη μισή γκανάζ
  2. Καλύπτεις με το δεύτερο κέικ και απλώνεις την υπόλοιπη γκανάζ
  3. Γαρνίρεις με κοσκινισμένο κακάο και τα αμύγδαλα φιλέ

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog Marislurp