Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που το μικρό όνομα ενός ανθρώπου είναι εξίσου διάσημο με το επίθετο. Γιατί μπορεί όλος ο κόσμος να την αποκαλεί «Πάρις», αλλά η ζωή της θα ήταν πολύ διαφορετική αν δεν ακολουθούσε το «Χίλτον», μιας και είναι γόνος της γνωστής οικογενείας με την αμύθητη περιουσία. Αραγε τώρα που ετοιμάζεται για το πιο σημαντικό βήμα της ζωής της, τον γάμο, θα βάλει μυαλό ή θα είναι για πάντα μια Celebutante (ορισμός που δημιουργήθηκε για εκείνη από τον συνδυασμό των λέξεων celebrity και débutante);
Το ξανθό κοριτσάκι που γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1981 στη Νέα Υόρκη, αν και μετακόμισε σε πολλές Πολιτείες κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής της ηλικίας, έγινε τελικά το σύμβολo του Λος Αντζελες, «της Πόλης που δεν κοιμάται ποτέ»: μια νεαρή, όμορφη γυναίκα, γόνος πλούσιας οικογενείας, που πίνει, ξενυχτάει, προσπαθεί να γίνει μοντέλο, ηθοποιός, DJ, συγγραφέας, πρωταγωνιστεί σε ριάλιτι και σε sex tape, γίνεται πρωτοσέλιδο κάθε τόσο στα ταμπλόιντ και τελικά δεν είναι σε τίποτε πολύ καλή. Εκτός από το να εκθέτει τον εαυτό της στη δημόσια σφαίρα, ακόμη και πριν από την τρέλα του Instagram. Οταν βέβαια τα social media έδειξαν την παντοδυναμία τους, εκείνη ήταν και πάλι εκεί, με χιλιάδες followers και άλλους τόσους εχθρούς και επικριτές.
Ολους αυτούς τους διαδικτυακούς φίλους φρόντισε να τους ενημερώσει και πριν από μερικές ημέρες για την πιο ρομαντική στιγμή της ζωής της. Η πρόταση γάμου που δέχθηκε από τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον 32χρονο ηθοποιό Κρις Ζίλκα, έκανε τον γύρο του κόσμου αφού η διάσημη κληρονόμος φρόντισε να ανεβάσει και βίντεο από την (τελικά όχι και τόσο) προσωπική στιγμή. Το διαμαντένιο δαχτυλίδι των 20 καρατίων και των 2 εκατομμυρίων δολαρίων έλαμπε στις περισσότερες φωτογραφίες που είδαν έκτοτε το φως της δημοσιότητας μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instragram. «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που αρραβωνιάστηκα τον έρωτα της ζωής μου και καλύτερό μου φίλο. Δεν έχω νιώσει ποτέ πιο χαρούμενη, ασφαλής και ερωτευμένη. Είναι τέλειος για εμένα με κάθε τρόπο και μου έδειξε ότι τα παραμύθια υπάρχουν» δήλωσε μεταξύ πολλών άλλων η μέλλουσα νύφη εναλλάσσοντας λαμέ μπουφάν στις βουνοπλαγιές του Ασπεν –η πρόταση γάμου έγινε με φόντο το ειδυλλιακό χιονοδρομικό θέρετρο του Κολοράντο.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο Ζίλκα είχε παραγγείλει το δαχτυλίδι από το καλοκαίρι, ωστόσο χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να κοπεί το κεντρικό –τεράστιο –διαμάντι. Το βίντεο με την πρόταση γάμου της Χίλτον είδαν πάνω από 6 εκατομμύρια άτομα και ένα νέο κεφάλαιο ξεκίνησε να γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία του «κίτρινου» Τύπου, με τίτλο «Ο γάμος της Πάρις»: Ποιοι θα είναι οι κουμπάροι; Πόσο κόσμο θα καλέσουν; Θα δώσει το «παρών» η πρώην κολλητή της Χίλτον, Κιμ Καρντάσιαν; Πότε και πού θα γίνει; Πόσο θα κοστίσει; Πόσο θα κρατήσει;
Μέχρι το πάμπλουτο κορίτσι –δισεγγονή του Κόνραντ Χίλτον, ιδρυτή της διεθνούς ξενοδοχειακής αυτοκρατορίας –φτάσει να ντυθεί νυφούλα είχε απασχολήσει τα μέσα με όλους τους δυνατούς τρόπους. Με τις ανύπαρκτες υποκριτικές της ικανότητες (είναι πραγματικά αξέχαστη η σκηνή όπου βρίσκει τραγικό θάνατο στο β’ διαλογής θριλεράκι «Το σπίτι του θανάτου»), με τις προσπάθειές της να εισέλθει στον κόσμο της μόδας, με την αλλαγή στο λουκ της, με τους –ελάχιστους σε διάρκεια –δεσμούς της, ακόμη και με τα προβλήματα που είχε με τον νόμο. Αυτό όμως που δεν πρόκειται ποτέ να σβηστεί από το βιογραφικό της είναι η χωρίς τη θέλησή της κυκλοφορία, το 2003, του sex tape που είχε γυρίσει με τον πρώην φίλο της, Ρικ Σάλομον, υπό τον καθόλου υπαινικτικό τίτλο «1 Night in Paris».
Δύο ημέρες πριν από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του ριάλιτι «The Simple Life», στο οποίο πρωταγωνιστούσε με την κολλητή της, Νικόλ Ρίτσι, διέρρευσε στο Διαδίκτυο το επίμαχο βίντεο προκαλώντας αίσθηση διεθνώς. Εκτοτε οι παπαράτσι δεν σταμάτησαν να την καταδιώκουν, όπως και εκείνη να τους δίνει τις καλύτερες λαβές για ρεπορτάζ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χίλτον έφτασε μέχρι το δικαστήριο για το ροζ βίντεο και κέρδισε 400.000 δολάρια. Πάντως το ριάλιτι «έσκισε» στον πρώτο του κύκλο, με την πρεμιέρα να συγκεντρώνει 13.000.000 θεατές.
Από τα 16 της χρόνια η Πάρις άλλαζε συνεχώς γειτονιές και Πολιτείες, ενώ περνούσε μεγάλο μέρος του χρόνου της στο υπερπολυτελές Waldorf Astoria στο Μανχάταν και έκανε παρέα με τη Νικόλ Ρίτσι, την Κιμ Καρντάσιαν και την Ιβάνκα Τραμπ –στα 19 της χρόνια υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο στο πρακτορείο μοντέλων του Ντόναλντ Τραμπ (ναι, είχε και τέτοιο).
Ο παραγωγός της ταινίας «Sweetie Pie» του 2002 τη χαρακτήριζε μια έφηβη που θαμπώθηκε από τη νυχτερινή ζωή του Λος Αντζελες και ωρίμασε απότομα. Αλλά αυτός είναι μάλλον ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που έχει ακούσει έως τώρα η Πάρις Χίλτον, ένα κορίτσι που μοιάζει να τα έχει κάνει όλα, που έχει περάσει από αστυνομική επιτήρηση όταν συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένη και βρέθηκε στην κατοχή της ποσότητα κοκαΐνης, που μια τσάντα της μπορεί να κοστίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια, που έχει φτάσει από την κορυφή στον πάτο και πάλι από την αρχή. Και όλα αυτά με την ίδια πλατινέ απόχρωση και το πλατύ λευκό χαμόγελο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν πραγματικά την αγγίζει τίποτε από όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Προς το παρόν ασχολείται με τον επικείμενο γάμο της αλλά και με το διαμαντένιο δαχτυλίδι της, για την προστασία του οποίου έχει προσλάβει ειδικό σεκιούριτι, καθότι στο παρελθόν είχε πέσει θύμα κλοπής.
* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ