Τη διεθνή αθλητική διοργάνωση Invictus Games που πραγµατοποιήθηκε πριν από µερικές ηµέρες στο Τορόντο του Καναδά επέλεξαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ για να επισηµοποιήσουν, τρόπον τινά, τον έρωτά τους. Εκεί έκαναν την πρώτη κοινή δηµόσια εµφάνισή τους, εκεί αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό ένα φιλί τους, εκεί καταγράφηκαν οι πρώτες εικόνες του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ παρέα µε τη µητέρα της αγαπηµένης του. Και για όσους δεν συγκινούνται µε τις ροµαντικές ιστορίες, εκεί τραβήχτηκε και το viral βίντεο µε τον κοκκινοµάλλη γιο της Νταϊάνα να αντιδρά µε αξιολάτρευτο τρόπο στο κοριτσάκι που του κλέβει ποπ κορν στις κερκίδες ενός σταδίου.
Η επιχείρηση «When Harry met Meghan» έχει αρχίσει βεβαίως εδώ και καιρό. Από τον Νοέμβριο του 2016 συγκεκριμένα, όταν το παλάτι του Κένσινγκτον εξέδωσε μια ανακοίνωση που αφενός επιβεβαίωνε τη σχέση τους, αφετέρου ζητούσε, σε αυστηρό τόνο, να σεβαστεί ο Τύπος την ιδιωτική ζωή του ζευγαριού, αλλά και την προσωπικότητα της όμορφης ηθοποιού. «Ο πρίγκιπας Χάρι ανησυχεί για την ασφάλεια της κυρίας Μαρκλ και είναι βαθιά απογοητευμένος που δεν έχει καταφέρει να την προστατεύσει». «Δεν είναι σωστό ύστερα από λίγους μήνες σχέσης μαζί του η κυρία Μαρκλ να είναι εκτεθειμένη σε μια τέτοια καταιγίδα». «Γνωρίζει ότι οι σχολιαστές θα απαντήσουν πως «αυτό είναι το τίμημα που εκείνη πρέπει να πληρώσει» και ότι όλα αυτά «είναι μέρος του παιχνιδιού». Διαφωνεί έντονα. Δεν πρόκειται για παιχνίδι –πρόκειται για τη ζωή της και τη ζωή του». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει το μήνυμα κατανοητό.
Το επόµενο επεισόδιο στο σίριαλ προετοιµασίας της κοινής γνώµης για έναν ενδεχόµενο γάµο ήρθε µε την κυκλοφορία του τεύχους Οκτωβρίου του περιοδικού «Vanity Fair» µε την 36χρονη πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Suits» στο εξώφυλλο. Στη συνέντευξή της έκανε δηλώσεις του τύπου: «Είµαστε ζευγάρι. Είµαστε ερωτευµένοι. Σίγουρα θα υπάρξει µια περίοδος που θα βγούµε µπροστά για να µοιραστούµε την ιστορία µας, αλλά ελπίζω να καταλάβει ο κόσµος ότι τώρα θέλουµε να ζήσουµε τη δική µας στιγµή. Είναι µέρος τού τι µας κάνει τόσο ξεχωριστούς. Είµαστε όµως χαρούµενοι. Προσωπικά, µου αρέσει πολύ µια ωραία ιστορία αγάπης».
Επειδή (σχεδόν) σε όλους μας αρέσει πολύ μια ωραία ιστορία αγάπης σάς υπενθυμίζουμε πως η Μέγκαν και ο Χάρι γνωρίστηκαν μέσω κοινών φίλων τον Ιούλιο του 2016. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι μπορεί να τράβηξε τον πρίγκιπα Χάρι στην κυρία Μαρκλ. Η ελκυστική μιγάδα με τις χαριτωμένες φακίδες στο πρόσωπο είναι όμορφη και δυναμική και διαθέτει το είδος εκείνο του σεξαπίλ που συνοδεύεται πάντα από μια αίσθηση γλυκύτητας. Η λαμπερή στάρλετ γεννήθηκε το 1981 στην Καλιφόρνια, κόρη του λευκού φωτιστή τηλεοπτικών σειρών (επιμελούνταν για χρόνια τα φώτα στην κωμωδία «Παντρεμένοι με παιδιά») Τόμας Μαρκλ και της αφροαμερικανίδας Ντόρια Ράγκλαντ. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν εννέα ετών. Η μητέρα της ήταν εκείνη που προσπάθησε να της προσφέρει αντισυμβατική ανατροφή και της καλλιέργησε ισχυρή κοινωνική συνείδηση. Παλαιότερα είχαν ταξιδέψει μαζί στην Τζαμάικα και είχαν επισκεφθεί κάποιες πολύ φτωχές περιοχές προκειμένου να έρθει το νεαρό τότε κορίτσι σε επαφή με τον ντόπιο πολιτισμό αλλά και να δει τι σημαίνει ανισότητα. Η Ντόρια παραμένει ανήσυχο πνεύμα και επιστρατεύει τη γιόγκα για την ανακούφιση ανθρώπων με εγκεφαλικές βλάβες.
Παρ’ όλο που δεν µεγάλωσε ως καθολική, η Μέγκαν αποφοίτησε από καθολικό σχολείο και υπήρξε παντρεµένη επί σχεδόν δύο χρόνια µε τον παραγωγό Τρέβορ Ενγκελσον. Αν και κανονικά ένα διαζύγιο θα µείωνε κατά πολύ τις πιθανότητες να γίνει νύφη του πρίγκιπα Καρόλου, οι φήµες οργιάζουν πως η γαµήλια τελετή δεν θα αργήσει, καθώς η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας έχει ξεπεράσει τέτοια ταµπού. Λέγεται πως πρόσφατα στην Μποτσουάνα –µια χώρα την οποία ο Χάρι επισκέφθηκε πρώτη φορά λίγο µετά τον θάνατο της µητέρας του και τη θεωρεί το ησυχαστήριό του -, όπου το ζευγάρι γιόρτασε τα 36α γενέθλια της ηθοποιού, ο 33χρονος γαλαζοαίµατος τής έκανε πρόταση γάµου. Αν οι δύο ερωτευµένοι παντρευτούν κάποια στιγµή στο µέλλον η Μαρκλ θα γίνει η πρώτη Αµερικανίδα µέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας µετά τη Γουόλις Σίµπσον, εξαιτίας της οποίας έχασε τον θρόνο του ο βασιλιάς Εδουάρδος Η’ πριν από 80 και πλέον χρόνια.
Οσα εµπόδια και να συναντήσει η Μέγκαν στο διάβα της, έχει κάποιους ισχυρούς συµµάχους στο πλευρό της. Τη Σερίνα Γουίλιαµς, για παράδειγµα, µε την οποία γνωρίστηκαν πριν από επτά χρόνια στο Σούπερ Μπόουλ. «Η προσωπικότητά της λάµπει», έχει δηλώσει η διάσηµη τενίστρια για την καλή της φίλη, συµπληρώνοντας πως όταν της ζήτησε συµβουλές για να διαχειριστεί τις βλαβερές συνέπειες της ολοένα αυξανόµενης φήµης της, εκείνη της απάντησε: «Πρέπει να είσαι αυτή που είσαι, Μέγκαν. Πλέον δεν µπορείς να κρυφτείς». Αυτό το τελευταίο είναι και το µόνο σίγουρο.
* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ