Το 2017 μάς προτρέπει να δούμε το «εμείς» περισσότερο από το «εγώ», ενισχύοντας τις σχέσεις, τις συνεργασίες και τις συμπράξεις. Αυτές, άλλωστε, μπορεί να μας οδηγήσουν σε περισσότερη ικανοποίηση και ευημερία. Κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις, ενώ με κάποιον τρόπο θα οδηγηθούμε σε μικρές βελτιώσεις της καθημερινότητάς μας. Αλλωστε, τίποτε το θεαματικό, όχι μόνο στα καθ’ ημάς, αλλά και παγκοσμίως, δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το 2024 που θα αποχωρήσει ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Αιγόκερω. Σε κάθε περίπτωση, το 2017 αναμένεται να είναι μια χρονιά δράσης και ξεκαθαρισμάτων, σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος, που προκάλεσε στους περισσότερους εξ ημών αβεβαιότητα και σύγχυση. Καιρός να δούμε πιο ψύχραιμα τα πράγματα και να γίνουμε πιο αποφασιστικοί.
ΚΡΙΟΣ

Το 2017 είναι χρονιά σημαντικών ευκαιριών, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σας ζωή. Ο Δίας στον Ζυγό, στον τομέα των σχέσεων, των συνεργασιών και του γάμου, δείχνει πάντως ότι το κλειδί για τον παράδεισο και την ευτυχία το κρατούν άλλοι.

Ερωτας – σχέσεις
Ο Δίας θα βρίσκεται σε αυτόν τον τομέα μέχρι τις 10/10, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δημιουργήσετε προϋποθέσεις σύναψης μιας νέας σχέσης, επισημοποίησης της ήδη υπάρχουσας ή έναρξης μιας νέας σημαντικής συνεργασίας στον επαγγελματικό τομέα, με εξαιρετικά οικονομικά οφέλη, που όμως θα μπουν στην τσέπη σας μετά τον Οκτώβριο, κυρίως με τη νέα θέση του Δία στον Σκορπιό, καθώς αυτή θα φέρει τα αποτελέσματα και τις ανταμοιβές για τους κόπους των προηγούμενων οκτώ ετών! Από τον Φεβρουάριο μέχρι τις αρχές Ιουνίου η Αφροδίτη στο ζώδιό σας, ορθή και ανάδρομη, θα κάνει τον έρωτα προτεραιότητα και θα δώσει ίσως ευκαιρία και σε παλαιότερες σχέσεις να αναζωογονηθούν.
Επαγγελματικά – οικονομικά
Ο Κρόνος, μέχρι τις 20/12 στο φιλικό σας ζώδιο του Τοξότη, σας δίνει την ευκαιρία να υλοποιήσετε χωρίς μεγάλη προσπάθεια κάποια σχέδιά σας που είχατε παραμελήσει. Αν π.χ. έχετε εκκρεμότητες με σπουδές, με κάποια δικαστικά ζητήματα, με συνεργασίες με ξένους ή αν θέλατε να ασχοληθείτε πιο ουσιαστικά με εκδόσεις, ταξίδια κ.τ.λ., θα έχετε την εύνοια να τα προχωρήσετε όλα αυτά. Οσοι είστε γεννημένοι μετά τις 12/04 ίσως υποχρεωθείτε σε αλλαγές στις σχέσεις σας εξαιτίας της επιρροής του Ουρανού, ενώ όσοι είστε γεννημένοι από τις 06/04 μέχρι τις 10/04, με τον Πλούτωνα σε κόντρα μπορείτε να μεταμορφώσετε την εικόνα αλλά και την καριέρα σας.
ΤΑΥΡΟΣ
Η καινούργια χρονιά δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην καθημερινότητά σας, στην εργασία ή σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης και σας επιτρέπει να σημειώσετε πρόοδο σε αυτούς τους τομείς αν ασχοληθείτε επισταμένως. Φυσικά, τα οικονομικά θα εξακολουθήσουν να σας αγχώνουν, ιδιαίτερα αν είστε γεννημένοι το δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο.
Ερωτας – σχέσεις
Το νέο έτος, μέχρι τον Οκτώβριο, δεν δίνει προτεραιότητα στον τομέα των σχέσεων, κάτι που θα αλλάξει άρδην μετά τις 10/10, με την είσοδο του Δία στον Σκορπιό. Στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς τα πράγματα τείνουν να μείνουν ως έχουν στις σχέσεις σας και αν είστε αδέσμευτοι ίσως τα ευρήματα να μην είναι τόσο εντυπωσιακά ώστε να επενδύσετε για το μέλλον σας. Από τις 10/10 κι έπειτα, η προσωπική σας ζωή θα τονωθεί με τον Δία στον Σκορπιό και θα πάρετε μεγάλες αποφάσεις –είτε να προχωρήσετε σε γάμο/συμβίωση ή σε απόκτηση απογόνου. Φυσικά, οι singles θα έχετε αρκετές επιλογές στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς για να δεσμευτείτε.
Επαγγελματικά – οικονομικά


Στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, ο Δίας από τον Ζυγό θα ευνοήσει τα επαγγελματικά σας. Αν θέλετε να βελτιώσετε τις εργασιακές σας συνθήκες, να αποκαταστήσετε διαταραγμένες σχέσεις με συνεργάτες και εργοδότες ή να αποκτήσετε μια δεύτερη απασχόληση, το καλύτερο διάστημα για να το κυνηγήσετε είναι μέχρι αρχές Οκτωβρίου του 2017. Το ίδιο διάστημα είναι εξαιρετικό για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, να ασχοληθείτε με τη διατροφή και την άσκηση και να λύσετε υφιστάμενα προβλήματα υγείας. Οι εκλείψεις Φεβρουαρίου – Αυγούστου μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω σε καριέρα και σπίτι για τους γεννημένους το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο.
ΔΙΔΥΜΟΙ

Το ’17 αναμένεται να είναι σε κάθε περίπτωση μια πιο ήπια χρονιά σε σχέση με το 2016, αφού ο Δίας θα λειτουργεί ως αντίβαρο στη σκληρή πολιτική του Κρόνου απέναντί σας. Οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο θα έχετε περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις, ενώ σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες θα κριθούν στην πορεία της χρονιάς.

Ερωτας – σχέσεις
Ο Δίας στον Ζυγό, από την προηγούμενη ακόμη χρονιά και μέχρι τις 10.10.17, ενισχύει την αισιοδοξία σας, την αγάπη σας για τη ζωή, τον έρωτα, τα φλερτ, τις σχέσεις, την ομορφιά, τη δημιουργία και τις τέχνες. Φέτος μπορείτε να ασχοληθείτε περισσότερο με τα παιδιά, είτε κάνοντας προσπάθειες για να αποκτήσετε ένα δικό σας είτε μέσω της δουλειάς σας, αν είστε εκπαιδευτικοί ή απασχολείστε σε παραπλήσια επαγγέλματα. Νέα χόμπι, σπορ, ταξίδια που μπορεί να αποτελούσαν και όνειρο ζωής για κάποιους από εσάς, επιχειρηματικές προσπάθειες, νέα ενδιαφέροντα και πολλοί θαυμαστές είναι μερικά από τα δώρα της νέας χρονιάς, που αν μη τι άλλο δεν θα σας αφήσει να πλήξετε! Φυσικά, οι ήδη υπάρχουσες σχέσεις θα περάσουν τα τεστ του Κρόνου και αυτό το έτος, για τους γεννημένους το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο.
Επαγγελματικά – οικονομικά


Μετά τις 10/10, που ο Δίας θα πάρει θέση στον Σκορπιό, έρχεται η στιγμή να οργανωθείτε, να βελτιώσετε τις επαγγελματικές σας συνθήκες, να θέσετε μακροπρόθεσμους στόχους και να βελτιώσετε την υγεία σας. Προτιμήστε το τελευταίο τρίμηνο για αλλαγές σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι γεννημένοι τον Μάιο ίσως έχετε μια αλλαγή στη δουλειά ή πιθανόν να αντιμετωπίσετε μεγαλύτερη σύγχυση τον Μάρτιο εξαιτίας της έκλειψης.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το 2017, χωρίς να συγκαταλέγεται στις πιο δύσκολες χρονιές των τελευταίων ετών, δεν σας επιτρέπει και να διαμορφώσετε την καθημερινότητά σας όπως θέλετε, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς δεν θα λείψουν κάποια απρόοπτα. Παρ’ όλα αυτά, μια σειρά ευκαιρίες για βελτίωση θα σας δοθούν.
Ερωτας – σχέσεις
Στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς ο έρωτας δεν αποτελεί για εσάς πρώτη προτεραιότητα. Ομως μετά τις 10/10, ο Δίας από το ζώδιο του Σκορπιού θα συμβάλει στην προσωπική σας ευτυχία, φέρνοντας σοβαρότερες προτάσεις στον ερωτικό τομέα, καθώς και αυξάνοντας τις πιθανότητες για την απόκτηση μιας ιδανικής σχέσης. Μετά το καλοκαίρι, οι ενοχές που νιώθατε όταν διασκεδάζατε και δεν εργαζόσασταν θα φύγουν για τα καλά και η ψυχαγωγία θα γίνει για τη ζωή σας υποχρέωση και όχι πολυτέλεια. Με εξαίρεση τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας, οι οποίοι επηρεάζεστε περισσότερο από τον Πλούτωνα, άρα θα έρθετε αντιμέτωποι με περισσότερες εξελίξεις ή και μοιραίες καταστάσεις και ανατροπές στις σχέσεις σας, οι υπόλοιποι Καρκίνοι θα έχετε μια πιο ήπια χρονιά που θα αποδώσει τα μέγιστα στο τελευταίο της τρίμηνο.
Επαγγελματικά – οικονομικά


Ο Δίας μέχρι τον Οκτώβριο από τον Ζυγό θα σας οδηγήσει στην απόκτηση του δικού σας σπιτιού, σε μια ανακαίνιση ενός ακινήτου ή σε μια μετακόμιση, ενώ αν ασχολείστε επαγγελματικά με ακίνητα, μεσιτείες και ανοικοδόμηση θα έχετε σημαντική αύξηση κερδών. Ο Κρόνος εξακολουθεί να πιέζει στην καθημερινότητα της δουλειάς σας αλλά και στην υγεία σας, γι’ αυτό μην αδιαφορείτε. Αν είστε γεννημένοι μετά τις 12/07, η επιρροή του Ουρανού μπορεί να φέρει αλλαγές στην καριέρα σας.
ΛΕΩΝ

Ικανοποιητικό αναμένεται να είναι το 2017 στο μεγαλύτερο μέρος του, καθώς Δίας, Ουρανός και Κρόνος σάς βλέπουν θετικά και σας επιτρέπουν να σημειώσετε μεγαλύτερη πρόοδο. Ο μόνος παράγοντας ανατροπής είναι οι εκλείψεις που θα επηρεάσουν τους γεννημένους κοντά στις 07/08, 12/08 και 21/08.

Ερωτας – σχέσεις


Ο τομέας των σχέσεων επηρεάζεται φέτος από τις εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο στο ζώδιό σας και στο απέναντι ζώδιο του Υδροχόου. Κυρίως επηρεάζονται οι γεννημένοι τον Αύγουστο, στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου. Εσείς μπορεί να έχετε απρόοπτες εξελίξεις στα προσωπικά, από κεραυνοβόλους έρωτες μέχρι αποχωρισμούς. Μη φοβηθείτε τις αλλαγές, σε κάθε περίπτωση. Ολα αυτά έρχονται προκειμένου να εξελιχθείτε και να βιώσετε μεγαλύτερη ικανοποίηση στις σχέσεις σας μακροπρόθεσμα.
Επαγγελματικά – οικονομικά


Από το ξεκίνημα του 2017 και μέχρι τον Οκτώβριο, ο Δίας από μια αδύναμη μεν υποστηρικτική δε όψη προς το ζώδιό σας, βοηθάει να ανοίξετε τους ορίζοντές σας και να πειραματιστείτε με νέες ιδέες και ανθρώπους. Μπορείτε να κυκλοφορήσετε περισσότερο, να λάβετε μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, να γραφτείτε σε κάποια σχολή ή σε σεμινάρια που θα βοηθήσουν και την επαγγελματική σας εξέλιξη, να αποκτήσετε ένα νέο μεταφορικό μέσο ή απλώς να κάνετε μαθήματα οδήγησης. Αν ασχολείστε με εκδόσεις, τώρα μπορείτε να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία σε εκδοτικά εγχειρήματα ή ακόμη να προωθήσετε την εργασία σας μέσω του Διαδικτύου. Μετά τις 10/10 ο Δίας από τον Σκορπιό θα δώσει έμφαση στα θέματα που αφορούν το σπίτι ως ακίνητο καθώς και σε ζητήματα που άπτονται της οικογένειας.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η κύρια επιρροή της χρονιάς είναι αυτή του Κρόνου, που σας ωθεί να φροντίσετε περισσότερο την οικογενειακή και προσωπική σας ζωή αλλά και το σπίτι ως ακίνητο. Φέτος επηρεάζεστε περισσότερο οι γεννημένοι στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο.

Ερωτας – σχέσεις
Το νέο έτος δίνει έμφαση στην οικογένεια. Τα σενάρια είναι πολλά, από την απόφαση να μετακομίσετε σε ένα άλλο σπίτι μέχρι την ανάγκη να συμπαρασταθείτε στους οικείους σας, που σας χρειάζονται, ειδικά αν υπάρχουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Φυσικά, το ζόρι μπορεί να προέρχεται και από κάτι ευχάριστο, όπως το να χτίζετε τη δική σας οικογένεια ύστερα από έναν γάμο ή την απόκτηση ενός παιδιού, γεγονότα που απλώς θα συμβάλουν στην αύξηση των ευθυνών σας. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο παρουσιάζονται ευκαιρίες τόνωσης της ερωτικής σας ζωής, ενώ η έκλειψη στις 26/02 μπορεί να φέρει ένα νέο πρόσωπο στη ζωή σας.
Επαγγελματικά – οικονομικά


Το ’17 χρειάζεται να είστε προσεκτικοί στις αποφάσεις σας, ειδικά αν πρόκειται να αλλάξετε αντικείμενο ή συνεργάτες. Είναι καλύτερα τις αλλαγές να τις αφήσετε για το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου, που υποστηρίζεστε αστρολογικά από θετικότερες επιδράσεις, παρά να κάνετε κάτι παρακινδυνευμένο στην αρχή της χρονιάς. Κατανοητή η ανάγκη σας να μην ταλαιπωρείστε σε μια εργασία που δεν σας ανταμείβει ή που νιώθετε ότι δεν αξιοποιεί τα ταλέντα σας, χρειάζεται όμως να κάνετε λίγη υπομονή για να έρθει η επιβράβευση. Αρκετά προσεκτικοί χρειάζεται να είστε και σε θέματα οικονομικά και να μην επιτρέψετε στην υπερβολή (στην οποία σάς ωθεί ο Δίας από τον Ζυγό) να καταστρέψει μια συνετή και μετριοπαθή διαχείριση.
ΖΥΓΟΣ

Εξαιρετική χρονιά το 2017 και σίγουρα αυτό που ονομάζουμε χρονιά-σταθμός στη ζωή σας. Ισως εσείς, περισσότερο από όλους τους άλλους, να έχετε τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, προόδου, επέκτασης και βελτίωσης σε όλα τα επίπεδα με τον Δία στο ζώδιό σας.

Ερωτας – σχέσεις


Μέχρι τις 10/10, που θα παραμείνει στο ζώδιό σας ο Δίας, θα είστε αισθητά πιο ενθουσιώδεις. Αν είστε μόνοι-ες, μπορεί κάτω από αυτή την επιρροή να γνωρίσετε τον μεγάλο έρωτα ή, αν έχετε ήδη μια σχέση, να μπείτε στη διαδικασία επισημοποίησης ή γάμου. Μάλιστα, ίσως αποφασίσετε να αποκτήσετε και ένα παιδί. Αν, πάλι, βγαίνετε από μια κακή σχέση ή γάμο, τότε θα μπορέσετε να αναπληρώσετε γρήγορα το χαμένο έδαφος, κάνοντας μια καινούργια και σημαντική γνωριμία. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο μπορεί να έχετε κεραυνοβόλους έρωτες αλλά και χωρισμούς, καθώς ο Ουρανός επηρεάζει το δικό σας δεκαήμερο.
Επαγγελματικά – οικονομικά


Η σύνοδος του Δία με τον Ηλιο θα σας βάλει στη διαδικασία να σκεφτείτε τι είναι σημαντικό στη ζωή σας, τι θέλετε να αλλάξετε. Αλλά μην αυταπατάστε ότι θα γίνουν όλα μόνα τους. Ο Δίας θα σας δώσει τις ευκαιρίες αλλά θα πρέπει να τις «αρπάξετε» και να τις αξιοποιήσετε. Στη ζωή σας θα μπουν νέα πρόσωπα, με τη μορφή συνεργατών, δασκάλων, φίλων, ιατρών ή συμβούλων, τα οποία θα βοηθήσουν να αλλάξετε ριζικά φιλοσοφία. Επίσης, θα ταξιδέψετε περισσότερο, ίσως και στο εξωτερικό, ή θα ξανακαθίσετε στα θρανία για να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας. Νομικές υποθέσεις, εκδόσεις, τουρισμός και σχέσεις με ξένους μπορεί να στεφθούν από μεγαλύτερη επιτυχία αυτή τη χρονιά.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το 2017 μπορεί να είναι για εσάς μία από τις πιο ουσιαστικές χρονιές της δεκαετίας ή μια πιο ήπια και αθόρυβη συνέχεια του 2016, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του.

Ερωτας – σχέσεις
Ο Δίας στον Ζυγό μέχρι τις 10/10, θα λειτουργήσει ως φύλακας άγγελος, ενώ θα υπάρξουν νέοι άνθρωποι που θα μπουν στη ζωή σας προσπαθώντας να σας βοηθήσουν σε κάθε τομέα. Ισως το 2017 να μην είστε τόσο κοινωνικοί και εξωστρεφείς όσο υπήρξατε το ’16. Αλλωστε, βρίσκεστε σε κομβικό σημείο της ζωής σας και πρέπει να κάνετε περισσότερη δουλειά με τον ίδιο σας τον εαυτό. Εχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να δείτε πώς θα ανοίξετε με επιτυχία το επόμενο κεφάλαιο στα προσωπικά σας. Ο έρωτας, μολονότι δεν θα λείψει, ιδιαίτερα το πρώτο τετράμηνο, στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς θα σας αποζημιώσει περισσότερο.
Επαγγελματικά – οικονομικά


Ο Δίας μέχρι τις 10/10 θα παραμείνει στον αθέατο και ψυχολογικό τομέα του ωροσκοπίου σας, ενισχύοντας τη διαίσθησή σας, στρέφοντάς σας σε ενδοσκόπηση, και βοηθώντας να ανασύρετε ταλέντα και ικανότητες που πιθανώς ήταν σε κατάσταση χειμερίας νάρκης μέσα σας. Ακόμη, θα συντελέσει και στη δημιουργία ενός μεγαλύτερου παρασκηνίου στην επαγγελματική σας ζωή. Ισως κάποιοι, χωρίς να το γνωρίζετε, μιλήσουν για εσάς με πολύ θετικά λόγια και καταφέρετε να ανελιχθείτε με τη βοήθειά τους όλο και ψηλότερα στην ιεραρχία. Επίσης δεν αποκλείεται να δουλέψετε μόνοι σας σε ένα καινούργιο πρότζεκτ, το οποίο θα βγει στην επιφάνεια αργά μέσα στο 2017 ή το 2018, που θα είναι η «δική» σας χρονιά.
ΤΟΞΟΤΗΣ

Η καινούργια χρονιά κλείνει οριστικά τον δύσκολο μεταβατικό κύκλο που ξεκίνησε με την είσοδο του Κρόνου στο ζώδιό σας και αποτελεί μια χρονιά καθοριστικών αποφάσεων που θα αλλάξουν τη ζωή σας προς το καλύτερο, όσο κι αν σας ζορίσουν οι συνθήκες ή οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σας.

Ερωτας – σχέσεις
Ερωτικά, για τους αδέσμευτους είναι μια αρκετά σημαντική χρονιά, και η θέση του Δία στον Ζυγό μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε μια απλή φιλική σχέση να μετασχηματιστεί σε κάτι πιο ερωτικό. Ετσι κι αλλιώς, φιλία και έρωτας πάνε μαζί και τα όρια δεν θα είναι τόσο ευδιάκριτα. Το 2017 φροντίστε να κυκλοφορήσετε περισσότερο γιατί σίγουρα θα σας προσέξουν. Ούτως ή άλλως, το 2017, ανεξάρτητα από το ποια σημαντική απόφαση θα κληθείτε να πάρετε, θα ξαναβάλει το παιχνίδι του έρωτα στη ζωή σας. Για τους γεννημένους το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο, οι πιέσεις στον τομέα σχέσεων – γάμου θα είναι πιο έντονες, λόγω της επιρροής του Κρόνου. Σούπερ ερωτικοί μήνες: Φεβρουάριος, Μάρτιος, Μάιος και Αύγουστος.
Επαγγελματικά – οικονομικά


Τα μαθήματα του Κρόνου είναι από αυτά που δεν τα ξεχνάμε σε όλη μας τη ζωή, γι’ αυτό φροντίστε να είστε πειθαρχημένοι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό που κάνει ο Κρόνος στην ουσία είναι να μας προσθέτει μεγαλύτερες ευθύνες. Περισσότερες ώρες δουλειάς, αλλαγές πλεύσης στην καριέρα, σημαντικές προσωπικές δεσμεύσεις. Ολες αυτές οι ευθύνες έχουν ως μοναδικό σκοπό να σας κάνουν πιο ώριμους και αποτελεσματικούς. Οι αποφάσεις σας και οι επιλογές που θα κάνετε το νέο έτος θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες, γι’ αυτό μην κάνετε τίποτε παρορμητικά και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Στα οικονομικά, θα υπάρξει μια μικρή ανάκαμψη.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το ’17 θα είναι μια μεταβατική χρονιά για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας, αφού στο τέλος της, και συγκεκριμένα στις 20.12.17, ξεκινάει για εσάς ένας καινούργιος κύκλος εμπειριών και καταστάσεων, που σηματοδοτείται από το πέρασμα του Κρόνου στο ζώδιό σας.

Ερωτας – σχέσεις
Ο κυβερνήτης σας Κρόνος θα βρίσκεται στον Τοξότη, ένα ζώδιο πίσω από το δικό σας, στον 12ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου. Ο 12ος είναι ο οίκος που συνδέεται με τις αθέατες πλευρές μας, το υποσυνείδητο, τη μνήμη, τους φόβους, τις απογοητεύσεις, τις κακές μας συνήθειες και την ψυχολογική μας υπόσταση. Εχετε, λοιπόν, μπροστά σας έναν ολόκληρο χρόνο για να απαλλαγείτε από πρόσωπα, συνήθειες και καταστάσεις που δεν βοηθούν στην πρόοδό σας αλλά σας κρατούν και δέσμιους ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής. Σκεφτείτε ποιοι από τους φίλους, τους συντρόφους, τους συνεργάτες σας νοιάζονται πραγματικά για εσάς, δυναμώνοντας την αυτοπεποίθησή σας, και προσπαθήστε να αλλάξετε τα κακώς κείμενα. Ο έρωτας, χωρίς να λείψει από τη ζωή σας, θα είναι προτεραιότητα στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς.
Επαγγελματικά – οικονομικά


Ο Δίας από τον Ζυγό μέχρι τις 10/10 μπορεί να σας χαρίσει κάποιες καλές ευκαιρίες επαγγελματικής προόδου. Αν δεν σας αρέσει η καριέρα που ακολουθείτε τη φετινή χρονιά, μπορεί να βρείτε άλλο ενδιαφέρον και να αλλάξετε αντικείμενο εργασίας. Ακόμη, μπορεί να αποφασίσετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ή, αν έχετε ήδη, ίσως τώρα προκύπτουν σημαντικοί πελάτες που θα τονώσουν και τις οικονομικές σας προοπτικές.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το νέο έτος θα είναι το πιο ευνοϊκό, αισιόδοξο και λιγότερο σύνθετο έτος των τελευταίων χρόνων. Ενα διάστημα ανάπτυξης, βελτίωσης και επέκτασης στους σημαντικότερους τομείς της ζωής σας, καθώς μέχρι τις 10/10 θα έχετε την υποστήριξη του Δία από τον Ζυγό.

Ερωτας – σχέσεις
Με τον Κρόνο στον Τοξότη, είναι η καταλληλότερη εποχή να ρίξετε μια ματιά στη ζωή σας και στο πώς θα θέλατε πραγματικά να είναι. Αν νιώθετε ότι δεν υπάρχει νόημα σε αυτά που κάνετε, στις σχέσεις που έχετε, οφείλετε να αλλάξετε κατεύθυνση ώστε να ικανοποιήσετε τις βαθύτερες επιθυμίες σας και να αισθανθείτε ευτυχείς. Ο έρωτας παραμένει μια σοβαρή υπόθεση για εσάς και το 2017, ενώ οι απόπειρες σχέσεων με πιο ελαφριά προσέγγιση είναι μάλλον καταδικασμένες να αποτύχουν. Αν είστε γεννημένοι κοντά στις 06/02, τις 11/02 ή τις 17/02, επηρεάζεστε από τις εκλείψεις, που θα φέρουν αρκετές ανατροπές στην προσωπική σας ζωή. Ενας μεγάλος έρωτας, ένας γάμος ή ένας ξαφνικός χωρισμός ανήκουν στα επικρατέστερα σενάρια του νέου έτους.
Επαγγελματικά – οικονομικά


Είναι η κατάλληλη χρονιά για να επιμορφωθείτε με σεμινάρια, να κάνετε κάποιο μεταπτυχιακό και να ενισχύσετε την εικόνα σας στον επαγγελματικό τομέα. Αλλωστε, τα εύσημα και την προαγωγή φέτος θα πιέσετε για να τα πάρετε. Αν ασχολείστε επαγγελματικά με τα ταξίδια και τον τουρισμό, αυτή θα είναι μια χρονιά μεγάλης κινητικότητας και οικονομικών ανταμοιβών. Επίσης, οικονομικά οφέλη θα μπορέσετε να αποκομίσετε από συνεργασίες με άτομα διαφορετικής εθνικότητας από τη δική σας. Οι εκδόσεις, η προβολή στα ΜΜΕ, οι νομικές υποθέσεις και οι ανώτατες σπουδές ευνοούνται φέτος και δεν πρέπει να αφήσετε τον χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος.

ΙΧΘΥΕΣ
Το 2017 ολοκληρώνεται το δύσκολο και απαιτητικό διάστημα την έναρξη του οποίου σηματοδότησε η είσοδος του Κρόνου στον Τοξότη από το 2015. Φέτος θα επηρεαστούν περισσότερο οι του δευτέρου και τρίτου δεκαημέρου. Από τις 10/10 ξεκινά μια πιο θετική περίοδος για τις επιδιώξεις σας.
Ερωτας – σχέσεις
Στον τομέα των ερωτικών σχέσεων θα γίνουν ξεκαθαρίσματα, με δική σας πρωτοβουλία ή της άλλης πλευράς. Σχέσεις που θα αντέξουν αυτήν τη χρονιά μάλλον είναι αυτές στις οποίες μπορείτε να υπολογίζετε σταθερά για τα υπόλοιπα χρόνια. Η είσοδος του Δία στον Σκορπιό σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνει τα πράγματα μετά τις 10/10 αλλά ησυχία και σταθερότητα σε αυτόν τον τομέα μην περιμένετε να έχετε πριν από το 2018. Το πρώτο τετράμηνο ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα του έρωτα, με την Αφροδίτη ορθή και ανάδρομη για δύο μήνες στο ζώδιό σας. Πιθανώς μάλιστα να επανεμφανιστούν πρόσωπα από το ερωτικό σας παρελθόν. Η έκλειψη στις 26/02 μπορεί να φέρει έναν σημαντικό έρωτα.
Επαγγελματικά – οικονομικά


Στον τομέα της καριέρας και της καταξίωσης, η φετινή πορεία του Κρόνου θα σας βάλει ακόμη πιο «μέσα» σε παιχνίδια ανταγωνισμού και εξουσίας, θα απαιτήσει να αποδείξετε από την αρχή την αξία σας και θα δυσκολέψει αρκετά τις συνθήκες στη ζωή σας. Αν θέλετε την προαγωγή, τότε σαφώς ο Κρόνος στο μεσουράνημα σας βοηθά να την πάρετε, αλλά για να τη διατηρήσετε ίσως χρειαστεί να δουλέψετε πολλές υπερωρίες και αγόγγυστα. Πιθανώς να αντιμετωπίσετε και την απώλεια μιας θέσης εργασίας, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας πτοεί, γιατί το πιθανότερο είναι πως η δουλειά αυτή δεν σας κάλυπτε, ούτε αξιοποιούσε τα ταλέντα σας.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ