Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζετε κάτι για την οικογένεια Τραμπ και σίγουρα δεν είναι η τελευταία. Ομως, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να σταθεί κάποιος στον Τζάρεντ Κάσνερ.
Είναι σαφές ότι ο 35χρονος σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, δηλαδή γαμπρός του νικητή των πρόσφατων αμερικανικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένας από τους ανθρώπους εμπιστοσύνης του νέου Προέδρου. Εργάστηκε στενά μαζί με τον Τραμπ, ειδικά προς τις τελευταίες ημέρες της καμπάνιας του, επιμελούμενος τις ομιλίες και την παρουσία του υποψηφίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά την εκλογή, σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων, ήταν η βασική αιτία για την οποία o Τραμπ «αποκεφάλισε» τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι από την ηγεσία της ομάδας μετάβασης. Αν και ο ίδιος, στην παρθενική συνέντευξή του στο περιοδικό «Forbes», την περασμένη Τρίτη, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη, πολλές ήταν οι αφηγήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για το πώς ο Κρίστι, όταν ακόμη ήταν ομοσπονδιακός εισαγγελέας, συνέβαλε στην καταδίκη και φυλάκιση του πατέρα του Κάσνερ για υπόθεση φοροδιαφυγής.
Επιπλέον, ο Κάσνερ δεν μοιάζει καθόλου με τους ανθρώπους που έχει γύρω του ο Ντόναλντ Τραμπ. Δεν είναι άνω των 50, δεν είναι ευαγγελιστής, δεν είναι καν νεοδεξιός. Για την ακρίβεια, ο Κάσνερ είναι ορθόδοξος Εβραίος και προκειμένου να τον παντρευτεί αλλαξοπίστησε και η Ιβάνκα. Είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ (αν και δημοσιεύματα τον εμφανίζουν να φοιτεί εκεί αμέσως μόλις ο πατέρας του δώρισε 2,5 εκατ. δολάρια στο πανεπιστήμιο) και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Δραστηριοποιείται (όπως και ο Τραμπ) στην αγορά ακινήτων, ενώ είναι επίσης ιδιοκτήτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «New York Observer».
Η πολιτική εμπειρία του, όπως μέχρι πρότινος και αυτή του Τραμπ, είναι μηδενική, δεν έχει θέσει υποψηφιότητα πουθενά, δεν έχει υπηρετήσει πουθενά. Ομως όλα δείχνουν ότι θα είναι και αυτός μέρος μιας ασυνήθιστης προεδρικής θητείας που θα επηρεάσει την Αμερική και τον κόσμο με πολλούς και απρόβλεπτους τρόπους.
Ο.Π.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ