«Ο κεντρικός ήρωας, ο Αρης –τον ερµηνεύει ο Νίκος Πουρσανίδης -, είναι ένας νεαρός σκηνοθέτης. Ζαλισµένος από τον κόσµο του θεάµατος, ισορροπεί ανάµεσα στην αίγλη και στην εξαθλίωση. Οι πρωταγωνιστές του περίγυρου αυτού είναι τελικά εκείνοι που θα τον παρασύρουν σε σκοτεινά µονοπάτια για να τον διαβρώσουν». Η Μαργαρίτα Πανουσοπούλου κάθεται απέναντί µου και µιλάει ενθουσιασµένη για τη νέα ταινία του Βασίλη Βαφέα «Ρισάλτο», η οποία θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 13 Οκτωβρίου. Οσο για την ηρωίδα που υποδύεται, «Η Μάρω είναι ένας από αυτούς τους χαρακτήρες. Με τη γοητεία που αποπνέει θα τον σαγηνεύσει και θα τον στείλει κατευθείαν στο στόµα του λύκου» απαντά.
Η νεαρή ηθοποιός, κόρη της Μπέτυς Λιβανού και του σκηνοθέτη Γιώργου Πανουσόπουλου, ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια µέσα από τις δουλειές της. Σπούδασε θέατρο στη Βρετανία και δούλεψε εκεί, παίζοντας µάλιστα στη «Δωδέκατη νύχτα» και στα «Ανεµοδαρµένα ύψη», στα Riverside Studios του Λονδίνου. «Ηθελα να πάω κάπου µακριά. Κάπου να είµαι µόνη και συγκεντρωµένη, χωρίς βοήθεια, και η όποια αναγνώριση να είναι αξιοκρατική» εξηγεί την απόφασή της να φύγει στο εξωτερικό.
Ποια είναι, όµως, η διαφορά του βρετανικού κοινού µε το ελληνικό; «Το βρετανικό κοινό θα πάει να δει όλων των ειδών τις παραστάσεις. Δεν είναι τόσο διακριτό το κοινό του εµπορικού ή του εναλλακτικού θεάτρου, το κοινό που παρακολουθεί µε ευλάβεια τους ηθοποιούς που βλέπει στην τηλεόραση και το κοινό που ντε και καλά πάει στα «κουλτουριάρικα», όπως αποκαλούνται εδώ. Απλώς πάνε θέατρο» απαντά και συµπληρώνει: «Νοµίζω ότι στους περισσότερους ηθοποιούς στην Ελλάδα έχει τύχει να παίξουµε σε εµπορική παράσταση που έκοψε εισιτήρια, αλλά µέσα µας πιστεύαµε πως ήταν υποδεέστερη από κάποια άλλη δουλειά µας, η οποία δεν είχε την απήχηση που της άξιζε».
Η άλλη µεγάλη αγάπη της είναι το τάνγκο. «Παθιάστηκα, γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Οι κώδικες συµπεριφοράς, ο σεβασµός που διδάσκεσαι, οι άνθρωποί του, οι µεγάλοι δάσκαλοι… Είναι µια µύηση, τρόπος ζωής, συµπεριφοράς, σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, σου διδάσκει αξίες που χάνονται σιγά σιγά πια, αλλά ίσως έχουµε µια ευκαιρία να τις διασώσουµε. Κρατάµε το τάνγκο ζωντανό!» εξηγεί. Για αυτόν ακριβώς τον σκοπό όλο τον χρόνο διοργανώνει πλούσιες δράσεις, µε αποκορύφωµα το Todos Tango Festival Corfu 2017. Ο Οκτώβριος είναι ένας γεµάτος µήνας για εκείνη. Μετά την πρεµιέρα του «Ρισάλτο» ανεβαίνει στη Λάρισα, στο φεστιβάλ «Θεατρικές συναντήσεις», µε την παράσταση «Romantic Fools» του Νίκου Ορφανού στο Θέατρο του Μύλου (20-21/10).
Βέβαια, δεν κρύβει και την ανυποµονησία της να ξεκινήσουν τα γυρίσµατα της νέας ταινίας του πατέρα της, Γιώργου Πανουσόπουλου, στην οποία και πρωταγωνιστεί. «Αν όλα πάνε καλά, τα γυρίσµατα θα γίνουν το επόµενο καλοκαίρι. Εχω µεγάλη λαχτάρα, µια και ο ίδιος το περιµένει µε αγωνία. Θα επιχειρήσω να γίνω Ικαριώτισσα για δύο µήνες και να δώσω ό,τι έχω για την υλοποίηση του έργου».

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ