«Ο αγαπηµένος δικηγόρος του Χόλιγουντ». Τον παραπάνω τίτλο επέλεξε η βρετανική εφηµερίδα «Financial Times» για το προφίλ που δηµοσίευσε για τον Τσαρλς Χάρντερ στις 26 Αυγούστου. Ακολούθησε ακόµη ένα δηµοσίευµα για τον ίδιο, δέκα ηµέρες αργότερα. Μέχρι πρόσφατα, ο Τσαρλς Χάρντερ ήταν απλώς ο «trendy» δικηγόρος µεταξύ των παροικούντων τους λόφους του Χόλιγουντ. Μεταξύ πολλών άλλων, έχει εκπροσωπήσει τον Τζορτζ Κλούνεϊ, τον Μπράντλεϊ Κούπερ, τη Σάντρα Μπούλοκ και τον Κλιντ Ιστγουντ. Τι υποθέσεις µπορεί να είχαν όλοι αυτοί; Συνήθως αντιδικίες για τη χρήση του ονόµατός τους για εµπορικούς σκοπούς χωρίς να τους έχει καταβληθεί το αζηµίωτο. Σπανιότερα, µηνύσεις κατά ΜΜΕ που δηµοσίευαν ανακρίβειες, κακοήθειες ή παρανόµως αποκτηθέν υλικό.
Η τελευταία ήταν η αιτία της συνεργασίας του Χάρντερ µε τον Τέρι Μπολέα. Και ποιος είναι ο Τέρι Μπολέα; Είναι περισσότερο γνωστός µε το ψευδώνυµό του ως παλαιστής του κατς: Χαλκ Χόγκαν. Τον Οκτώβριο του 2012 η δηµοφιλής ιστοσελίδα Gawker δηµοσίευσε απόσπασµα από βίντεο το οποίο απεικόνιζε τον Χόγκαν να κάνει σεξ µε τη σύντροφό του. Ο Χόγκαν πήγε το Gawker στα δικαστήρια, όπου τον περασµένο Αύγουστο ο Χάρντερ κατάφερε να εξασφαλίσει για τον πελάτη του αποζηµίωση ύψους 140 εκατοµµυρίων δολαρίων. Μη µπορώντας να ανταποκριθεί στο έξοδο, το Gawker έβαλε λουκέτο.
Μαθαίνοντας για την παραπάνω υπόθεση, πολλοί, εκτός της βιοµηχανίας του θεάµατος, θεώρησαν ότι οι υπηρεσίες του 46χρονου Χάρντερ µπορεί να τους φανούν χρήσιµες. Η (µοναδική) «υποψήφια» πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραµπ, σύζυγος του Ντόναλντ Τραµπ, του ανέθεσε την εκπροσώπησή της κατά της σκανδαλοθηρικής βρετανικής εφηµερίδας «Daily Mail» που είχε γράψει, ψευδώς σύµφωνα µε τους ισχυρισµούς της, ότι εκείνη είχε εργαστεί τη δεκαετία του ’90 ως συνοδός πολυτελείας.

Ο υπερσυντηρητικός Ρότζερ Εϊλς, πρώην στέλεχος του αµερικανικού δικτύου Fox, τον προτίµησε, επίσης, για να καταφύγει εναντίον δηµοσιεύµατος του περιοδικού «New York». Φαίνεται ότι ο Χαλκ Χόγκαν άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Ο.Π.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ