Μικροκαµωµένη, ξανθιά, φορώντας πάντοτε γυαλιά ηλίου. Η JT LeRoy ήταν διεµφυλική, εθισµένη στα ναρκωτικά, για ένα διάστηµα εκδιδόταν κιόλας. Οµως, τα κατάφερε. Εγραψε το πρώτο της βιβλίο, «Sarah», το στυλ της εξυµνήθηκε από τα περιοδικά µόδας, έγραψε για αυτήν η αµερικανική εφηµερίδα «The New York Times», µίλησαν για αυτήν η ηθοποιός
Γουινόνα Ράιντερ, η χήρα του Κερτ Κοµπέιν Κόρτνεϊ Λοβ, ο Μπίλι Κόργκαν των Smashing Pumpkins, η τραγουδίστρια Σίρλεϊ Μάνσον, ο συγγραφέας Ντένις Κούπερ… Εγραψε τέσσερα βιβλία για τη βασανισµένη ζωή της, αρθρογράφησε σε λογοτεχνικά περιοδικά, έγραψε ακόµη και σενάρια για κινηµατογραφικές ταινίες. Εφτασε η ώρα η περίπτωση της JT LeRoy να γίνει και ταινία.
Παρόλο που όλα τα παραπάνω πράγματι συνέβησαν από το 1996 κι έπειτα, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια, η οποία δεν έγινε γνωστή έως το 2006. Η JT LeRoy δεν υπάρχει. Είναι κάτι παραπάνω από ένα συγγραφικό ψευδώνυμο, αλλά σίγουρα όχι ένας πραγματικός άνθρωπος. Την επινόησε η συγγραφέας Λόρα Αλμπερτ, αλλά εκτός των βιβλίων τής έδωσε και μια ολόκληρη βιογραφία μέχρι να φτάσει να εκδώσει τα πονήματά της –και κάποια από αυτά να γίνουν και μπεστ σέλερ. Η δημόσια εικόνα της JT LeRoy ήταν μια προσφορά της αδελφής της Αλμπερτ, Σαβάνα Κνουπ, η οποία δάνεισε τη μορφή της σε αυτή τη μεγάλη απάτη. Η JT LeRoy είχε φτάσει να υπογράψει ως και κάποια νομικά έγγραφα.
Πλέον, η ιστορία της JT LeRoy έγινε ντοκιμαντέρ. To «Author: The JT LeRoy Story» προβάλλεται ήδη με επιτυχία στις ΗΠΑ.
Ο.Π.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ