Στις 15 Απριλίου, έξι ηµέρες πριν από τον θάνατο του Prince, το ιδιωτικό αεροσκάφος του µουσικού αστέρα προσγειώθηκε εκτάκτως στο Ιλινόι. Μετέφερε τον τραγουδιστή από την Ατλάντα προς την οικία του στη Μινεσότα. Στην Ατλάντα είχε δώσει τελικά τις δύο συναυλίες που είχαν εκτάκτως ακυρωθεί λίγες ηµέρες νωρίτερα. Δηµοσιεύµατα της περιόδου τον ήθελαν να έχει καταναλώσει υπερβολική ποσότητα παυσίπονων Percocet. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αυτό που τον είχε κάνει να προσγειωθεί εκτός προγράµµατος σχετιζόταν µε την υγεία του, ο Prince ανάρρωσε γρήγορα. Την επόµενη ηµέρα, µάλιστα, τον είδαν να πηγαίνει µε το ποδήλατο σε κατάστηµα δίσκων και να αγοράζει βινύλια µε µουσική του Στίβι Γουόντερ και του Κάρλος Σαντάνα.
Υπάρχει μια σειρά από μυστήρια γύρω από τον θάνατο του Prince. Καθώς οι ιατροδικαστές έχουν καταλήξει ότι δεν επρόκειτο για αυτοκτονία ή ανθρωποκτονία, μια σειρά από ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Οταν αναφερόμαστε σε μια σπάνια ιδιοφυΐα της ποπ μουσικής που ταυτοχρόνως έχει υπάρξει σαρωτικά επιτυχημένη και έχει κατακτήσει τα συνακόλουθα πλούτη, είναι φυσικό το ενδιαφέρον να είναι αυξημένο. Και ενδεχομένως κάποιοι να θέλουν να υφάνουν και ένα μυστήριο για να πουλήσουν φύλλα και να κερδίσουν κλικ. Ωστόσο, πράγματι κάτι δεν πάει καλά.
Οσο περνάει ο καιρός πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για εθισμό του τραγουδιστή στα παυσίπονα και παλαιότερα στην κοκαΐνη. Μία ημέρα πριν από τον θάνατό του επισκέφθηκε εκτάκτως τον γιατρό Μάικλ Σούλενμπεργκ, ο οποίος του έδωσε συνταγή με άγνωστο περιεχόμενο. Δεν πρόκειται για έναν γιατρό που τον παρακολουθούσε, αλλά για κάποιον που τον είχε εξετάσει ξανά μόλις μία φορά, μία εβδομάδα νωρίτερα. Ολα αυτά καθώς οι άνθρωποι που τον υπερασπίζονται, όπως ο πρώην μάνατζέρ του Ράντι Φίλιπς, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έκανε εξαιρετικά υγιεινή ζωή, είχαν πολλά χρόνια να τον δουν. Κερασάκι στην τούρτα είναι, βεβαίως, τα εξόχως μπερδεμένα κληρονομικά του, καθώς ο 57χρονος περφόρμερ δεν είχε αφήσει διαθήκη.
Ο.Π.
* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ