Αν ήσασταν επικοινωνιολόγος, τι παρατσούκλι θα συμβουλεύατε τη Χίλαρι Κλίντον να δώσει στον Ντόναλντ Τραμπ; «Ο δικτάτορας με τα κοντά δάχτυλα» ή «Αγόρι τσένταρ»;
Η προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ εξελίσσεται εντελώς αλλόκοτα, προτού καν αρχίσει επίσημα. Καθώς διαφαίνεται ολοένα και πιο καθαρά ότι για την προεδρία θα αναμετρηθούν η Χίλαρι Κλίντον με τον αδιανόητο Ντόναλντ Τραμπ, είναι μάλλον αναμενόμενο ο τελευταίος να βάζει τον πήχη χαμηλά. Τόσο χαμηλά όσο τα γυμνασιακά αστεία. Στην «κούρσα» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ο Τραμπ είχε αποκαλέσει τους αντιπάλους του Τεντ Κρουζ και Μάρκο Ρούμπιο «Ψευταρά Τεντ» («Lyin’ Ted») και «Μικρούλη Μάρκο» («Little Marco», υπονοώντας κάτι που ίσως φαντάζεστε) αντιστοίχως. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η σειρά της Χίλαρι, καθώς διαφαίνεται ότι εκείνη θα είναι ο αντίπαλός του στις αμερικανικές εκλογές. Το παρατσούκλι που της επιφύλαξε ο Τραμπ (μέσω Τwitter το προηγούμενο Σάββατο) ήταν «Ανέντιμη Χίλαρι» («Crooked Hillary»).
H Χίλαρι έπρεπε να απαντήσει και το έκανε με ένα παρατσούκλι που φάνηκε σαν να μην επιλέχθηκε ύστερα από πολλή σκέψη: Τον αποκάλεσε «Επικίνδυνο Ντόναλντ» («Dangerous Donald»). Η απάντησή της εν πολλοίς πέρασε απαρατήρητη, καθώς δεν είχε και πολλή πλάκα, ούτε έφτανε σε χυδαιότητα τις κατά καιρούς επιθέσεις του Τραμπ στους αντιπάλους του.
Ωστόσο, την περασμένη Δευτέρα η ιστοσελίδα του περιοδικού «Vanity Fair» δημοσίευσε ένα σημείωμα των επικοινωνιολόγων της Χίλαρι με πιθανά παρατσούκλια στις παρυφές του γυμνασιακού χιούμορ. Ανάμεσα στις 23 προτάσεις ξεχωρίζουν τα «Ο Πορτοκαλί Ιππότης» («The Orange Knight») και ο «Πεσμένος (αν καταλαβαίνετε τι εννοώ) Ντόναλντ» («Droopy –if you catch my meaning –Donald»), ενώ τρία από αυτά αποτελούν λογοπαίγνια των χαπιών κατά της στυτικής δυσλειτουργίας Viagra και Levitra. Η αυθεντικότητα του σημειώματος που διέρρευσε (ή αφέθηκε να διαρρεύσει) δεν έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί.

Ο.Π.


* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ