Η πρώτη έκλειψη του 2016 πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα, στις 09/03, στο ζώδιο των Ιχθύων, με άμεση συμμετοχή του Κρόνου σε δύσκολη όψη τετραγώνου, αλλά ευτυχώς και κάποιων άλλων, ηπιότερων όψεων, από άλλους πλανήτες. Πρόκειται για μια έκλειψη Ηλίου που επηρεάζει τους γεννημένους στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου των μεταβλητών ζωδίων, δηλαδή Διδύμων, Παρθένων, Τοξοτών και Ιχθύων, επιφέροντας αυξανόμενη φόρτιση και μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις τους. Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη ότι μια έκλειψη επηρεάζει πάντα όλους μας, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο, και δημιουργεί πιο ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και μεγαλύτερη ρευστότητα ή ανασφάλεια.

Κριός
21/03-19/04


Με µια έκλειψη στους Ιχθύς, τα θέµατα υγείας είναι τα πιο σηµαντικά και ακολουθούν εκείνα της δουλειάς. Μπορεί να έχετε ήδη παρατηρήσει ένα εντονότερο παρασκήνιo ή έναν µεγαλύτερο εκνευρισµό στις σχέσεις µε συναδέλφους και ανωτέρους σας, που αυτή την εβδοµάδα αναµένεται να κορυφωθούν. Ισως αποκαλυφθεί και µια µυστική κατάσταση και αυτό που θα πληροφορηθείτε πιθανώς να σας σοκάρει. Σε κάθε περίπτωση, θα µπορείτε πιο εύκολα να ελιχθείτε λίγο αργότερα, γι’ αυτό αποφύγετε να λάβετε σηµαντικές αποφάσεις τώρα.
Ευκαιρία της εβδοµάδας


Να προστατέψετε την υγεία σας.
Ταύρος
20/04-20/05
Σε µια γενικότερη κατάσταση σύγχυσης έρχεται να προστεθεί και η επιρροή της πρώτης και ίσως πιο δύσκολης έκλειψης του 2016. Εσείς που έχετε γεννηθεί µετά τις 03/05 επηρεάζεστε περισσότερο σε θέµατα ερωτικών και φιλικών σχέσεων, ενώ αν ασχολείστε µε τα κοινά ίσως υπάρξουν προβλήµατα που θα χρειαστεί να αντιµετωπίσετε. Φυσικά, θα µπορούσε η έκλειψη αυτή να σχετίζεται και µε οικονοµικούς παράγοντες, γι’ αυτό να έχετε τα µάτια σας δεκατέσσερα, ειδικά απέναντι σε όσους σάς τάζουν λαγούς µε πετραχήλια για κέρδη από επενδύσεις και ασφάλειες.
Ευκαιρία της εβδοµάδας


Να συµπαρασταθείτε σε φίλους.
Δίδιμοι
21/05-21/06


Είναι ίσως η πιο δύσκολη εβδοµάδα του Μαρτίου και αν έχετε γεννηθεί µετά τις 03/06, θα χρειαστείτε όλα τα αποθέµατα υποµονής και ψυχραιµίας προκειµένου να αντιµετωπίσετε καταστάσεις που ίσως ξεφεύγουν από τα όρια της λογικής. Ο τοµέας που επηρεάζεται είναι αυτός της καριέρας και εκεί πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να µη βρεθείτε προ εκπλήξεων. Μπορεί επίσης να αναλαµβάνετε σηµαντικές ευθύνες στον χώρο εργασίας σας ή η εταιρεία στην οποία εργάζεστε να αποφασίζει αλλαγές. Πάντως, οι πρώτες ηµέρες του µήνα είναι φωτιά!
Ευκαιρία της εβδοµάδας


Να ζητήσετε στήριξη.
Καρκίνος
22/06-22/07
Σε έναν µήνα τόσο ρευστό και νευρικό, η εβδοµάδα της έκλειψης φαίνεται να συγκεντρώνει τα περισσότερα προβλήµατα. Καλώς ή κακώς, όταν συναλλάσσεστε µε άτοµα που επηρεάζονται περισσότερο από εσάς, έστω και έµµεσα, προσελκύετε κι εσείς αρκετή αρνητική ενέργεια. Πολύ πιθανόν να µάθετε ξαφνικά κάποια νέα που τροποποιούν το πρόγραµµα ή τη στάση σας απέναντι σε στενούς συνεργάτες ή στον σύντροφό σας. Αποφύγετε σηµαντικά ταξίδια, προσπαθήστε να αναβάλετε κάποιο δικαστήριο και γενικώς προσοχή στη σχέση µε ξένους.
Ευκαιρία της εβδοµάδας


Να επιµορφωθείτε!
Λέων
23/07-22/08


Μια έκλειψη η οποία πραγµατοποιείται σε έναν από τους δύο οικονοµικούς τοµείς του ωροσκοπίου σας είναι αυτή που έρχεται και επηρεάζει εσάς που έχετε γεννηθεί µετά τις 03/08. Εσείς πιθανώς να νιώσετε και πιο έντονα το βάρος της έκλειψης, είτε µε τη µορφή πίεσης, επειδή οφείλετε χρήµατα, είτε ως συναισθηµατική ένταση. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξετε σε νέες οικονοµικές συµφωνίες, µια και δεν θα υπόσχονται ιδιαίτερη ασφάλεια. Προσοχή σε σχέσεις µε άτοµα εξουσίας, προϊσταµένους και ανθρώπους που χειρίζονται δικά σας χρήµατα για να τα επενδύσουν.
Ευκαιρία της εβδοµάδας


Να φροντίσετε την εµφάνισή σας.
Παρθένος
23/08-22/09


Η πρώτη έκλειψη του 2016 είναι ίσως και η πιο δύσκολη της χρονιάς και επειδή σας επηρεάζει άµεσα, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως όσοι έχετε γενέθλια µετά τις 05/09, στις σχέσεις σας µε την οικογένεια, τον σύντροφο και τους συνεργάτες σας. Πιθανώς κάποια σχέση να ολοκληρώνει τώρα τον κύκλο της ή να µαθαίνετε κάτι δυσάρεστο για ένα σηµαντικό πρόσωπο από το άµεσο περιβάλλον σας. Ενας άλλος τοµέας που χρήζει φροντίδας είναι αυτός της υγείας. Αναµφίβολα αυτό το διάστηµα θα είναι έντονο και το στρες θα περισσεύει.
Ευκαιρία της εβδοµάδας
Να τονώσετε τη φυσική σας κατάσταση.
Ζυγός
23/09-23/10


Η πρώτη έκλειψη του έτους σίγουρα είναι η πιο κουραστική και απαιτητική. Θέµατα που σχετίζονται µε την υγεία αλλά και τη δουλειά σας µπορεί να σας ζορίσουν ιδιαίτερα αυτό το διάστηµα και να πρέπει να τα φροντίσετε. Αν υπάρχει πρόβληµα µε ανωτέρους σας στη δουλειά, αν σας επιβάλλονται αλλαγές, αν ακόµη υπάρχει τεράστια ένταση µε τους συνεργάτες σας, πιθανώς να µην µπορείτε ούτε καν να διαπραγµατευθείτε αυτή την εβδοµάδα. Αρα, προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιµία σας και να αναβάλετε τις όποιες πρωτοβουλίες για αργότερα.
Ευκαιρία της εβδοµάδας
Να κάνετε ένα τσεκάπ!
Σκορπιός
24/10-21/11


Η ηλιακή έκλειψη, µολονότι πραγµατοποιείται στο φιλικό προς εσάς ζώδιο των Ιχθύων, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για ευοίωνες προβλέψεις. Είναι ίσως η πιο δύσκολη έκλειψη της εφετινής χρονιάς, γι’ αυτό και θα υπάρξει, έστω και έµµεσα, µεγαλύτερη ένταση και πίεση σε όλα τα επίπεδα. Για εσάς, τα θέµατα µιας ερωτικής σχέσης (κυρίως το µέλλον της), ενός παιδιού (είτε έχετε είτε θα το θέλατε), µιας επιχείρησης (κυρίως οι οικονοµικές παράµετροι) ή ενός φιλικού προσώπου θα σας απασχολήσουν και θα απαιτήσουν τη φροντίδα σας.
Ευκαιρία της εβδοµάδας
Να απογειώσετε την ερωτική σας ζωή.
Τοξότης
22/11-21/12


Μια πολύ σηµαντική έκλειψη-Νέα Σελήνη κάνει την εµφάνισή της µέσα στην εβδοµάδα και προκαλεί έντονη συναισθηµατική φόρτιση. Με κάποιον τρόπο, η έκλειψη κλείνει ένα κεφάλαιο στη ζωή σας (είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι) και σας υποχρεώνει να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές. Οι γεννηµένοι κοντά στις 11/12 ίσως έχουν απρόσµενες εξελίξεις στην οικογένεια, στη δουλειά ή στο σπίτι (π.χ. µια µετακόµιση που κρίνεται απαραίτητη, µια µεταβολή στις επαγγελµατικές υποχρεώσεις, ένα συγγενικό πρόσωπο που χρειάζεται φροντίδα, το ξαφνικό τέλος µιας σχέσης).
Ευκαιρία της εβδοµάδας
Να τολµήσετε µια αλλαγή.
Αιγόκερως
22/12-19/01


Ακόµη και µια φιλική έκλειψη Ηλίου έχει ένα ειδικό βάρος και σίγουρα η συγκεκριµένη έρχεται µε σκοπό να δοκιµάσει τα συναισθήµατα και τις αντοχές σας. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις µετακινήσεις σας, σε συµφωνίες επαγγελµατικής φύσεως, στους δεσµούς µε συναδέλφους, συνεργάτες και οικογένεια. Αποφύγετε να συνάψετε νέες σχέσεις ή να υπογράψετε συµβόλαια, γιατί όλα θα είναι πολύ ρευστά. Προσπαθήστε επίσης να διαφυλάξετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση και να θυµάστε ότι µόνο εσείς µπορείτε να στηρίξετε τον εαυτό σας αυτή την εβδοµάδα.
Ευκαιρία της εβδοµάδας
Να φροντίσετε τους οικείους σας.
Υδροχόος
20/01-18/02


Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς στοχεύει στο πορτοφόλι σας, γι’ αυτό οι γεννηµένοι µετά τις 03/02 πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Αποφύγετε επενδύσεις που εµπεριέχουν ρίσκο, µην υπογράφετε οικονοµικές συµφωνίες που µπορεί να στραφούν εις βάρος σας αργότερα, τσεκάρετε τις υποχρεώσεις σας σε τράπεζες και διατηρήστε πλήρη έλεγχο στη διαχείριση των χρηµάτων ή της επιχείρησής σας. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να χάσετε ένα µέρος των εσόδων από µια δουλειά, αλλά στο τέλος του µήνα θα βρείτε µια εναλλακτική πηγή εσόδων.
Ευκαιρία της εβδοµάδας
Να βελτιώσετε τα οικονοµικά σας.
Ιχθύες
19/02-20/03


Μια έκλειψη αρκετά δύσκολη, που πραγµατοποιείται στο ζώδιό σας, καλείστε να αντιµετωπίσετε αυτή την εβδοµάδα, γι’ αυτό ίσως νιώθετε ήδη σαν να πατάτε σε κινούµενη άµµο. Προσέξτε την υγεία, τη διατροφή, την οικογένεια και τις σχέσεις σας, διότι µπορεί να φτάσουν σε οριακό σηµείο. Επειδή υπάρχει η επιβάρυνση του Κρόνου και του Αρη από τον Τοξότη, οι γεννηµένοι µετά τις 07/03 αποφύγετε να µπείτε σε παιχνίδια δύναµης και εξουσίας, γιατί θα καταλήξετε ακόµη πιο προβληµατισµένοι, πιθανώς και αδικηµένοι. Διατηρήστε, λοιπόν, την ψυχραιµία σας.
Ευκαιρία της εβδοµάδας
Να αποφύγετε εντάσεις.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ