Κανείς δεν λέει όχι σε λίγη έξτρα τύχη. Ειδικά όταν μια δύσκολη χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και μετράμε πλέον ημέρες για την έλευση της επόμενης, λίγη επιπλέον «βοήθεια», έστω στυλιστική, είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν τρεις καλόγουστες ιδέες δώρου για εσάς και εκείνους που αγαπάτε. Καλές γιορτές και… τυχερό το 2016!

Θαλασσινή αύρα

Για το νέο έτος ο σχεδιαστής κοσµηµάτων Σάββας Δήµος προτείνει ένα ιδιαίτερο ασηµένιο γούρι. Το 1 µε το 6 αγκαλιάζονται σφιχτά σε ένα σχήµα που θυµίζει όστρακο – σαν εκείνα που βρίσκει κανείς στις αµµουδιές. Αυτό το γούρι κουβαλά δροσιά, θαλασσινή αύρα και φυσικά καλοτυχία. Θα το βρείτε στο εργαστήρι CΧΕΔΙΟ στην οδό Κουτσικάρη 29 και Κάλβου 151, καθώς και στα artshop ΙΑΝΟΣ και σε επιλεγµένα καταστήµατα. Πληροφορίες στο τηλ. 210 6442 944, στο www.dimosart.gr και στο Facebook/CXEDIO.

Χάπι 2016

Για το 2016 ο δημιουργός Μάριος Βουτσινάς «χορηγεί» μεταλλικά δισκία των 16mg για την ευεξία σώματος και πνεύματος γεμάτα ευχές για υγεία, αγάπη και συντροφικότητα. Δοσολογία: ένα Χάπι-pill μπορεί να διαρκέσει για πολλά έτη. Προφυλάξεις: Να χορηγείται μόνο σε ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν. Αντενδείξεις: Δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες παρενέργειες. Το αντίθετο! Τρόπος φύλαξης: Φορεμένο πάντα καλόγουστα επάνω σας. Αυτοσχεδιάστε! Θα το βρείτε στο Atelier Marios Voutsinas (Παπαδιαμαντοπούλου 8, Αθήνα, τηλ. 210 7293 970, www.mariosvoutsinas.com), και στις μπουτίκ Orfanidis (Κολοκοτρώνη 27, τηλ. 210 3235 643) και Μαριάννα Πετρίδη Jewellery (Χάρητος 34, Αθήνα, τηλ. 210 7217 789).

Η χρονιά του πιθήκου

Το 2016 οι Κινέζοι γιορτάζουν το έτος του πιθήκου, γεγονός που σηματοδοτεί τη μετάβαση από το «εγώ» στο «εμείς». Η Καίτη Ταζεδάκη δείχνει με την εντυπωσιακή της δημιουργία τον δρόμο και στους Ελληνες να κάνουν το ίδιο και να χαρούν μια νέα χρονιά γεμάτη στυλ και λάμψη. Αναζητήστε το πρωτότυπο αυτό γούρι στο πολυκατάστημα Attica (Πανεπιστημίου 9, στον 4ο όροφο), στο Attica στο Golden Ηall, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αλλά και μέσω Facebook με ένα μήνυμα.