Τoταξίδι στην καρδιά ενός ποτηριού ξεκίνησε στο Λονδίνο, το καλοκαίρι του 2014. Η Αθήνα ακολούθησε. Εδώ και λίγες ημέρες, σε διάφορα μέρη της πόλης, το Johnnie Walker Blue Label διοργανώνει εκδηλώσεις γεμάτες γεύσεις, εκπλήξεις και μουσική. Η αρχή έγινε κοντά στο κέντρο της Αθήνας, στο εστιατόριοVezené, εκεί όπου ο ταλαντούχος έλληνας σεφAri Vezené δημιούργησε μια σπάνια γευστική εμπειρία για τους καλεσμένους του.

Το μήνυμα ήταν το εξής, όπως εξήγησε ο σεφ: «Στο πλαίσιο του Foodpairing με το Johnnie Walker Blue Label πειραματιστήκαμε με ό,τι καλύτερο έχει να μας προσφέρει το ελληνικό terroir και η κληρονομιά γεύσης. Παντρέψαμε πρώτες ύλες από τη γη και τη θάλασσα με στόχο να προκαλέσουμε όλες τις αισθήσεις». Το ταξίδι ξεκίνησε από γαρίδα – γάμπαρη Αμβρακικού με φράουλες lime, συνεχίστηκε με ελάφι ταρτάρ με κρόκο ορτυκιού, παγωτό blue και αμύγδαλο και ολοκληρώθηκε με αχνιστά κυδώνια και μύδια με πιπέρι Sarawak, αρμπαρόριζα και shiro miso.

Λίγες ημέρες αργότερα, στο πλαίσιο της καμπάνιας Symphony in Blue, η συνεργασία του Johnnie Walker Blue Label με τη Montblanc παρουσίασε μια σειρά από έξι μουσικά κομμάτια που έχει συνθέσει ο διεθνούς προβολής έλληνας συνθέτης Στέφανος Κορκολής, καθένα από τα οποία συμβολίζει τα έξι στοιχεία του γευστικού προφίλ αυτού του σπάνιου ουίσκι: τη φρεσκάδα, την πλούσια φρουτώδη γεύση, τα αρώματα βύνης και ξύλου, την πικάντικη αίσθηση αλλά και τον καπνιστό χαρακτήρα. Στην κοινή εκδήλωση παρουσίασης των κομματιών που θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην Αθήνα θα δεσπόζει η νέα πένα Pavarotti της Montblanc.
ΟΧάρης Ψαρούδας,διευθυντής τωνReserveBrandsτης Diageoστην Ελλάδα, εξήγησε: «Με το Symphony in Blue θέλουμε να εξηγήσουμε με έναν μοναδικό τρόπο το σπάνιο προφίλ του Johnnie Walker Blue Label που αποτίνει φόρο τιμής στην τέχνη του blending. Το Johnnie Walker είναι γνωστό για τον δυνατό του χαρακτήρα, το καινοτόμο πνεύμα του και τον εορτασμό της προόδου, οπότε θελήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα βοηθήσει τη δημιουργικότητα και θα εμπνεύσει την πρόοδο».

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino τo Μ. Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ