«Μία συναυλία αλληλεγγύης, ενημέρωσης, μα πάνω από όλα αγάπης», σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα είναι αυτή που θα πραγματοποιηθείτη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου στον πολυχώρο Gazarte στο Γκάζι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα υλοποιήσει ο Σύλλογος «Θετική Φωνή» σε ολόκληρη την Αθήνα και σε 25 πόλεις ανά την Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ΑIDS. Στη σκηνή θα βρεθούν ταλαντούχοι καλλιτέχνες της νεότερης (κατά βάση) γενιάς όπως ο Απόστολος Ρίζος, ο Βαγγέλης Καζαντζής και η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Μαρίνα Δακανάλη, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου, ο Σταύρος Σιόλας, η Dusk, η Idra Kayne, οι Minor Project ft. Esterina και οι Penny and The Swingin’ Cats. Βασικός σκοπός της βραδιάς είναι να διαδοθεί το μήνυμα πως η σωστή πληροφόρηση γύρω από το HIV/AIDS οδηγεί στην πρόληψη του, αλλά και στην καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των οροθετικών ανδρών και γυναικών. Ζητήσαμε από κάποιους από τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στη συναυλία να μας γράψουν δυο λόγια για το σκεπτικό πίσω από τη συμμετοχή τους:

«Έχουν περάσει πάνω από τριάντα χρόνια που ακούσαμε πρώτη φορά για τον ιόHIV/AIDS.Το άκουσμά του όμως ακόμα τρομάζει πολλούς, παρόλο που έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες για την πρόληψή του και για σωστή πληροφόρηση.Πιστεύωότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες όπως αυτή της συναυλίας δρουν συμπληρωματικά στο έργο για την καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των ανθρώπων που ζουν μεHIV. Είναι αυτονόητη η στήριξή μας στις προσπάθειες όσων αγωνίζονται με ψυχικό σθένος και αγάπη για τη ζωή».
Απόστολος Ρίζος
«Νιώθω ότι προχωράμε πολλές φορές με «παρωπίδες» που μας προφυλάσσουν από τα στενάχωρα και κακώς κείμενα γύρω μας. Η πίεση που ασκείται στον άνθρωπο, αυτήν την εποχή, τον καθιστά, ίσως, ενοχικά ανήμπορο καθώς η προσφορά για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δεν τον αφορούν νιώθει ότι είναι πάνω από της δυνάμεις του. Λυτρωτικό και ευχάριστο λοιπόν όταν η μουσική που λατρεύεις, και να υπηρετείς, έρχεται με την σειρά της να δώσει «χρώμα» και πνοή για ένα καλό σκοπό, σε μία μέρα που γιορτάζονται όχι οι ασθενείς αλλά οι μαχητές κατά του ιού που προκαλεί το AIDS. 1η Δεκεμβρίου ενώνουμε χέρια και φωνή και τους «αγκαλιάζουμε» στο Gazarte. Η ανθρωπιά και η αγάπη είναι απλά πράγματα. Σας περιμένουμε!»
Dusk
«Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας σε αυτήν την πρωτοβουλία,με στόχο την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της κοινής γνώμης και των κρατικών μηχανισμών. Όταν καταφέρουμε την ενημέρωση της πρόληψης να την κυλήσουμε στο μυαλό μας , θα πάψει ο ασθενής κίνδυνος του Aids να κυλάει στο αίμα μας. Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μείωση της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων. Για μια υγιή κοινωνία, σε πνεύμα και σώμα, ενώνουμε τους ήχους μας για να ακουστούμε όσο πιο δυνατά και μακριά καθίσταται εφικτό. Οι σκιές μας να γίνουν ήλιος για το αύριο μιας ομορφότερης, και με λιγότερα θύματα, κοινωνίας».
Πάνος Παπαϊωάννου-Χρυσόστομος Καραντωνίου

Gazarte (Βουτάδων 34, Αθήνα), την 1η Δεκεμβρίου.Η είσοδος θα κοστίζει 5 ευρώ.