Συναντήσαμε τον Parov Stelar στο καμαρίνι του στο Gazi Music Hall στις αρχές Οκτωβρίου λίγο προτού βγει στη σκηνή για να παίξει για τους (περισσότερους από) 4.000 θαυμαστές του, οι οποίοι χόρεψαν με την ψυχή τους στη συναυλία του δημοφιλέστατου στη χώρα μας αυστριακού μουσικού, παραγωγού και dj.

Κάποιοι συμπατριώτες μας τον αγαπούν τόσο που τον αποκαλούν «Στελάρα». Του αρέσει αυτό: «Οι Ελληνες είναι συναισθηματικοί, γεμάτοι φωτιά και τους ταιριάζει η μουσική μου, η οποία θέλω να πιστεύω ότι έχει τα ίδια χαρακτηριστικά».

Παρότι ευειδής, δεν χρησιμοποιεί την εμφάνισή του για τις αφίσες των συναυλιών του ή τα εξώφυλλα των άλμπουμ του: «Για εμένα είναι πιο σημαντικό να ξέρει ο κόσμος τη μουσική μου και όχι το πρόσωπό μου. Θα μου φαινόταν εφιαλτικό να με αναγνωρίζουν παντού».

Του έχουν χρεώσει την ακμή του είδους που ονομάζεται electro-swing. Δεν τον χαροποιεί πολύ. «Προσπαθώ να εξελίσσομαι. Το τελευταίο μου single, “The Sun”, δεν έχει καμία σχέση με το electro-swing. Οι ταμπέλες δεν κάνουν γενικώς καλό στη μουσική» δηλώνει. Θεωρεί ύψιστο κομπλιμέντο «να βλέπω τον κόσμο να χορεύει με την ψυχή του». Θα μπορούσαμε να πούμε πως την Κυριακή 5 Οκτωβρίου το αθηναϊκό κοινό του τον έλουσε στα κομπλιμέντα.