Αρέσει πολύ στις γυναίκες. Τη χαρακτηρίζουν πανέμορφη, χωρίς να ακριβολογούν, εννοώντας ότι είναι κομψή και ότι έχει ωραία πόδια, ότι διαθέτει αυτό που λέμε «τύπο» και class. Γεννημένη σε εύπορη λιβανέζικη οικογένεια, ακολούθησε μια πορεία προδιαγεγραμμένη: καλές σπουδές, στρωμένη επαγγελματική καριέρα, γάμο με ισχυρό άνδρα 17 χρόνια μεγαλύτερό της. Η μόνη «ανατροπή» σε όλα αυτά; Ο σύζυγός της τυγχάνει διάσημος σταρ του Χόλιγουντ, για χρόνια ένας από τους πλέον περιζήτητους εργένηδες του κόσμου.
Η 36χρονη δικηγόρος Αμάλ Κλούνεϊ (έτσι συστήνεται μετά τον γάμο της η πάλαι ποτέ κυρία Αλαμουντίν) γνωρίζει καλά πως από τούδε και στο εξής δεν θα χρειάζεται να αρθρογραφεί στη «Huffington Post» για να στηρίξει τα συμφέροντα των πελατών της (στη λίστα των οποίων έχουν συμπεριληφθεί κατά το παρελθόν ο Τζούλιαν Ασάνζ και η Γιούλια Τιμοσένκο). Θα αρκεί μόνο να φωτογραφίζεται καλοχτενισμένη, κρατώντας κάποια ακριβή τσάντα, ακριβώς όπως έκανε και στη σύντομη επίσκεψή της στη χώρα μας. Ηρθε, λοιπόν, στην Αθήνα κυρίως για να χαρίσει την πολυπόθητη δημοσιότητα στο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Απ’ ό,τι προέκυψε από την παραμονή της στην Ελλάδα, δεν θα διεκδικήσουμε προς το παρόν με δικαστικά μέσα την επανένωσή τους· θέλουμε, όμως, να γνωρίζει ο πλανήτης ότι αυτό επιθυμούμε.
Οσο για τους πρόσφατους επικοινωνιακούς χειρισμούς του υπουργείου Πολιτισμού; Ισως η φράση «άρτος και θεάματα» μετά την ανασκαφή στην Αμφίπολη και την επίσκεψη των νομικών της Doughty Street Chambers θα πρέπει να μετατραπεί σε «άρτος και αγάλματα».

*Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ