από metereologos.gr
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
 
 

Ποια είναι η πιο πλούσια ελληνίδα βουλευτής;

Η 37χρονη Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, μπήκε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι χαμηλών τόνων, αποφεύγει τη δημοσιότητα, συχνάζει στην Κερατέα και δεν μιλάει για τον εαυτό της. Ποια είναι, όμως, η πραγματική διαδρομή της από τη Βούλα ως τη Βουλή;
Ποια είναι η πιο πλούσια ελληνίδα βουλευτής;
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Χειμώνας, 6.00 το πρωί. eνα μικρό αυτοκίνητο ακολουθεί ένα απορριμματοφόρο στους δρόμους της Βουλιαγμένης. Κάθε φορά που αυτό στρίβει, το IX παραμένει κολλημένο ακριβώς πίσω του. «Εχει αρχίσει να με εκνευρίζει. Πάω να δω τι θέλει» λέει ο δημοτικός υπάλληλος στον συνάδελφό του. Οταν κατεβεί το τζάμι, θα αντικρίσει το πρόσωπο μιας νεαρής κοπέλας που του χαμογελά. Στη θέση του συνοδηγού ένα μπλοκάκι με πυκνογραμμένες σημειώσεις. «Καλημέρα. Ηρθα να δω πώς γίνεται η δουλειά» θα του πει ευγενικά. Εκείνος, χωρίς την αρχική ορμή του, θα ψιθυρίσει: «Καλημέρα σας, κυρία αντιδήμαρχε».

Από τη Βούλα στην Κερατέα

Από το βράδυ της 6ης Μαΐου, η Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Εκλέχθηκε κάτω από τον Μάκη Βορίδη στην περιφέρεια Αττικής, με 11.079 σταυρούς – αφήνοντας πίσω της ιστορικά στελέχη της ΝΔ, όπως ο Πέτρος Δούκας. Παρ'ότι ήταν ένα από τα πολλά νέα πρόσωπα της Βουλής, δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τη δημοσιότητα όσο πιο θορυβώδεις συνάδελφοί της. Η εκλογή της αποτέλεσε έκπληξη, ακόμη και για τους έμπειρους πολιτικούς παρατηρητές. Πολλοί προέβλεπαν ότι η ανομοιογενής περιφέρεια Αττικής μπορούσε να αποτελέσει το πολιτευτικό Βατερλό της κόρης ενός από τους πιο πλούσιους έλληνες εφοπλιστές και ότι η πρώην αντιδήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης ίσως να μην μπορούσε να σταθεί στη «ροκ» Κερατέα. Η Μαρτίνου, όμως, κατάφερε να πείσει με το low profile της, υιοθετώντας μια ανεπιτήδευτη εμφάνιση και επαναλαμβάνοντας τη φράση που είχε αναρτήσει στη σελίδα της στο Facebook: «Δεν περιμένω να ζήσω από την πολιτική. Δεν θέλω να αποδράσω ούτε να αδιαφορήσω. Θέλω να εργαστώ και να παλέψω γιατί νοιάζομαι».

Ο φωτογραφικός φακός στην ορκωμοσία της 28ης Ιουνίου, στη Βουλή – όπου παρουσιάστηκε φορώντας ένα απλό τζιν και μπαλαρίνες – τη συνέλαβε να υπερπηδά ένα έδρανο προκειμένου να φτάσει στη θέση της. Η πρώτη αυτή φωτογραφία, που εμφανίστηκε στις παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Η «ακτιβίστρια» της οικογένειας

Λίγο καιρό πριν από τις εκλογές, στις 3 Σεπτεμβρίου 2011: ένας  γάμος κοσμικός, όπως απαιτούσε η περίσταση. Σύσσωμος ο εφοπλιστικός και επιχειρηματικός κόσμος έχει δώσει το «παρών» στον γάμο της Μαρίνας, της μικρής κόρης του Θανάση Μαρτίνου, ενός εκ των μεγαλύτερων εφοπλιστών της χώρας. Η μεγαλύτερη αδελφή της, Γεωργία, αν και δεν ήταν η νύφη, αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια. Αντιδήμαρχος, τότε, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, η «ακτιβίστρια» της οικογένειας, όπως την αποκαλούν λόγω της αγάπης της για την οικολογία, άκουσε πολλές φορές «και στα δικά σου». «Περίεργο κορίτσι. Προσωπική ζωή δεν έχει. Εξω δεν βγαίνει, κοσμική δεν είναι, μόνο με την εξαδέλφη της Ιωάννα Μαρτίνου κάνει παρέα» θα σχολιάσουν οι καλεσμένοι, υπερθεματίζοντας: «Σπίτι - δήμος, δήμος - σπίτι, και κυνηγητό με τα σκουπιδιάρικα τα ξημερώματα. Πλέον, ούτε στη ναυτιλιακή του πατέρα της, όπου δούλευε, πηγαίνει». Ακόμη και αν ουδείς το είπε ευθέως, για τους περισσότερους, πριν από περίπου έναν χρόνο, η Μαρτίνου δεν αποτελούσε κάτι άλλο από ένα ακόμη πλουσιοκόριτσο που δεν μπορούσε να βρει την επιβεβαίωση στις τσάντες Hermès και την αναζήτησε στην ενασχόληση με τα κοινά. Ενα καπρίτσιο, μέχρι να ανακαλύψει το επόμενο χόμπι. Αποδείχθηκε πως τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι.

Αυτή που μοιάζει με «Συριζαία»

«Μα αυτή δεν μοιάζει με Νεοδημοκράτισσα. Αυτή μοιάζει με Συριζαία». Οι δύο κυρίες δεν μπορούν να κρύψουν την έκπληξή τους παρακολουθώντας την απλά ντυμένη και μονίμως αμακιγιάριστη Μαρτίνου, καθώς πλησιάζει στο μικρόφωνο, στην ομιλία της στην Κερατέα. Θα αρχίσει διστακτικά, σταυρώνοντας, σχεδόν ντροπαλά, τα χέρια της πίσω από την πλάτη. Είναι κοινό μυστικό ότι ενώ τα πηγαίνει περίφημα στις κατ’ ιδίαν επαφές με τους πολίτες, οι δημόσιες ομιλίες δεν την ευχαριστούν ιδιαίτερα. «Με το ζόρι την πείσαμε να φωτογραφηθεί για το πολιτικό της φυλλάδιο. Γενικά, η Γεωργία αντιπαθεί τις κοσμικότητες και τις δημόσιες σχέσεις» λέει στο BHmagazino άτομο που βρέθηκε κοντά της στον προεκλογικό αγώνα. «Ακόμη και στην ομιλία της στη Βάρκιζα, ως την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να αποφύγει να μιλήσει στο μικρόφωνο» συμπληρώνει.

Ωστόσο, δεν θα έπαιρνε πολύ χρόνο στη Μαρτίνου να ξεπεράσει την αρχική αμηχανία και, χωρίς να διαβάζει από κάποιο χαρτί, να κερδίσει το κοινό της Κερατέας. «Θέλω και εγώ να κάνω μνεία στη γιαγιά μου» θα πει κάποια στιγμή. «Η γιαγιά μου μού έμαθε την προσφορά. Από αυτήν έμαθα να είμαι δυνατή και από αυτήν είμαι μισή Αρβανίτισσα» θα προσθέσει. Η αίθουσα θα ξεσπάσει σε χειροκροτήματα. Το όνομα της γιαγιάς της, της Αθηνάς, γνωστής και ως «Νουνού» στους ναυτιλιακούς κύκλους, εμπνέει σε όλους σεβασμό. Η γηραιά σήμερα Αθηνά Μεθενίτη, η οποία δεν έχει χάσει καθόλου την ενεργητικότητά της συμμετέχοντας ακόμη σε κυνηγετικές εξορμήσεις, θεωρείται η σιδηρά κυρία της ελληνικής ναυτιλίας.

 

Από το παλαιοπωλείο στη ναυτιλιακή

Η ιστορία της οικογένειας Μαρτίνου ξεκινά από ένα παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι, στην οδό Πανδρόσου 50, το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα, υπό τη διεύθυνση της θείας της Γεωργίας Μαρτίνου, Ελένης. Ο Γιάννης Μαρτίνος, ο παππούς της οικογένειας, υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους αντικέρ και προμηθευτής σπάνιων έργων τέχνης των μεγαλύτερων συλλεκτών της Αθήνας. Τα πρώτα χρήματα της οικογένειας εξοικονομήθηκαν από εκεί, «τη σπηλιά του Αλαντίν», όπως ονόμαζαν πολλοί το παλαιοπωλείο. Η σύζυγός του Αθηνά, ωστόσο, αδελφή εφοπλιστών, πίστευε ότι το μέλλον βρίσκεται στη θάλασσα. Το 1970 ίδρυσε τη ναυτιλιακή Thenamaris, η οποία ως τα τέλη της ίδιας δεκαετίας γιγαντώθηκε. Τα τρία αγόρια της οικογένειας, Θανάσης, Κωνσταντίνος και Ανδρέας, ασχολήθηκαν, όπως ήταν φυσικό, με τα ναυτιλιακά, ενώ η κόρη της, Ελένη, κράτησε την γκαλερί.

Σήμερα, καθένα από τα αδέλφια Μαρτίνου έχει δημιουργήσει τη δική του αυτοκρατορία, με τον πατέρα της Γεωργίας, Θανάση, να είναι ιδιοκτήτης της Eastern Mediterranean. Η εταιρεία διαχειρίζεται 19 δεξαμενόπλοια και 14 φορτηγά πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας περίπου 3 εκατομμυρίων τόνων, απασχολώντας 120 εργαζομένους στα γραφεία της και σχεδόν 1.200 ναυτικούς στα πλοία. Βέβαια, όπως όλα τα αδέλφια Μαρτίνου, και ο Θανάσης έχει επενδύσει στην τέχνη, αλλά και στη γη  είναι ιδιοκτήτης μεγάλων εκτάσεων στα νότια προάστια της Αθήνας, καθώς και σε νησιά του Αιγαίου. Χαίρει του σεβασμού των εφοπλιστικών κύκλων και είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικά σεμνός. Ευεργέτης του Πατριαρχείου, είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική δράση του και τις δωρεές που πραγματοποιεί στο όνομα της πρωτότοκης κόρης του και αδελφής της Γεωργίας, Αθηνάς, την οποία έχασε πρόωρα, σε νεαρή ηλικία. Το όνομα της Αθηνάς έμεινε ζωντανό μέσα από φιλανθρωπίες της οικογένειας Μαρτίνου  το 2004, μάλιστα, εγκαινίασαν το Κολυμβητικό Κέντρο «Αθηνούλα Μαρτίνου» στη μνήμη της στο campus του Κολλεγίου Αθηνών στην Κάντζα.

Το κορίτσι του Κολλεγίου

Το 1993 η κοντοκουρεμένη Γεωργία Μαρτίνου φοιτά στη Γ΄ Λυκείου, στο τμήμα Γ4β του Κολλεγίου Αθηνών. Αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς, δεν είναι πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας ούτε εμπλέκεται ιδιαίτερα ενεργά στα κοινά του σχολείου. Οι παλιοί συμμαθητές της, μάλιστα, κάνουν λόγο για ένα πολύ ήσυχο, χαμογελαστό και χαμηλών τόνων κορίτσι, που ξεχωρίζει για τις καίριες ερωτήσεις που κάνει κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Στον «Θησαυρό», το λεύκωμα των τελειοφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών, στη σελίδα που είναι αφιερωμένη στη Μαρτίνου, η καλή της φίλη Μάιρα γράφει χαρακτηριστικά: «Είσαι ένα από τα πιο παράξενα παιδιά που έχω γνωρίσει. Τη μια στιγμή χαμογελάς και την άλλη θυμώνεις ζητώντας στη συνέχεια “Συγγνώμη, αλλά είμαι τσατισμένη”». Λίγο παρακάτω, η φίλη της Φωτεινή συμπληρώνει: «Το πλατύ και αφοπλιστικό χαμόγελό της, το βροντερό γέλιο της, η γεμάτη ζωντάνια διάθεσή της, η ειλικρίνειά της, ο αυθορμητισμός της, τα δυο ονειρεμένα μπλε ματάκια και τα ξανθά μαλλιά της είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της Γεωργίας που θα μου λείψουν».

Πέρασε 9η στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα, όταν κάποιος ρωτάει τη Μαρτίνου τι έχει σπουδάσει, εκείνη απαντά αυθόρμητα «Μαθηματικά», τα οποία αποτελούν τη μεγάλη αγάπη της. Πράγματι, σπούδασε μαθηματικός στο Imperial College του Λονδίνου, ενώ αργότερα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική, στο University College London. Ετσι, ο επαγγελματικός βίος της περιλαμβάνει διαφορετικούς σταθμούς, όπως το Τμήμα Προγραμματισμού της Unisystems, το μεσιτικό γραφείο Clarksons του Λονδίνου και φυσικά την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση Eastern Mediterranean. Η μεγάλη άνω τελεία στην επαγγελματική ζωή της μπήκε πολύ νωρίς, μόλις το 2010, με τις δημοτικές εκλογές.

Κατά μάνα, κατά κόρη

Η Γεωργία Μαρτίνου δεν ήταν η πρώτη της οικογένειας που ασχολήθηκε με τα κοινά. Την αρχή είχε κάνει η μητέρα της, Μαρίνα, που είχε εκλεγεί το 1986 δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Γρηγόρη Κασιδόκωστα. «Ηταν πολύ πετυχημένη» αναφέρει στο BΗmagazino παλαιό στέλεχος της ΝΔ και προσθέτει: «Ηταν, μάλιστα, τόσο καλή, που υπήρξαν σκέψεις να κατεβεί ακόμη και για δήμαρχος. Η Μαρίνα, όμως, δεν ήθελε να ανακατευτεί περισσότερο».

Η Γεωργία, από την άλλη, ήθελε να ανακατευτεί όσο περισσότερο γινόταν και τα κατάφερε, αφήνοντας μάλλον αξιόλογο έργο πίσω της. «Με τη Γεωργία γνωριζόμαστε πολλά χρόνια» λέει στο BHmagazino ο Σπύρος Πανάς, δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, και συμπληρώνει: «Πάντα διέφερε από όλους τους άλλους. Ηταν από μικρή σκεπτόμενη και σοβαρή. Ενώ δεν είχε εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αντιδήμαρχος, ξυπνούσε στις 6.30 το πρωί, μαζί με τους εργαζομένους, για να μάθει τη δουλειά από τη βάση, όπως ακριβώς δηλαδή έκανε και στην εταιρεία του πατέρα της. Προσωπική ζωή δεν είχε. Αφιέρωνε όλον τον χρόνο της στον δήμο. Μόλις μου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές, δεν σας κρύβω ότι η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν ότι χάνω έναν άνθρωπο πολύ ικανό. Αμέσως μετά, όμως, της είπα “προχώρα” και, επειδή πραγματικά το λέει η καρδιά της, εκλέχθηκε σε μια δύσκολη συγκυρία».

Η υπερκόπωση

Η φιλία του Θανάση Μαρτίνου με τον Αντώνη Σαμαρά, όπως και με την οικογένεια Εβερτ, δεν είναι κάτι κρυφό. Οι δύο άνδρες γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια και ο νυν Πρωθυπουργός, έχοντας ακούσει για την εντυπωσιακή πορεία της Μαρτίνου στα του δήμου και ζητώντας ανανέωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, της έκανε πρόταση να είναι υποψήφια. «Μη νομίζετε ότι υπήρξε κανένας ιδιαίτερος μηχανισμός πίσω από την υποψηφιότητα της Γεωργίας» αναφέρει στο BHmagazino άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά στην οικογένεια. «Δεν υπήρχε κανένα διαφημιστικό γραφείο. Ο πατέρας της ήταν αυτός που τη στήριξε και οργάνωσε την εκστρατεία της, αξιοποιώντας τις γνωριμίες του. Το πολιτικό γραφείο της στελεχώθηκε με ανθρώπους από την εταιρεία του, ενώ μια παλιά συμμαθήτριά της τη βοήθησε πολύ. Βέβαια, η ίδια η Γεωργία είναι αυτή που έτρεξε περισσότερο από όλους».

Η Μαρτίνου, ξυπνώντας από τις 5.00 το πρωί, όργωνε με το αυτοκίνητό της την περιφέρεια Αττικής: Βούλα, Κερατέα, Μέγαρα και πάλι από την αρχή, αποφεύγοντας κατά την προεκλογική εκστρατεία της τις κινήσεις εντυπωσιασμού, βασιζόμενη κυρίως στις συναντήσεις που διοργανώνονταν σε σπίτια. Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, λέγεται ότι έπαθε υπερκόπωση. Σε μια συνάντηση σε κάποιο σπίτι ήταν τόσο κίτρινη, που παραλίγο να λιποθυμήσει. Την επόμενη ημέρα οι συνεργάτες της την έπεισαν να δεχτεί να βάλει οδηγό για να τη βοηθάει στις μετακινήσεις.

«Να αρνείστε ευγενικά»

«Και τώρα τι θα γίνει; Πρέπει να περιμένουμε για να πιάσουμε δουλειά ως τις επόμενες εκλογές;» ρωτούσε αγανακτισμένη τους συνεργάτες της η Μαρτίνου στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Παράλληλα, τα τηλέφωνα του πολιτικού γραφείου της μετά την ανακοίνωση της εκλογής της, αλλά και λόγω ονόματος, δεν σταματούσαν να χτυπούν. Η εντολή που είχε δώσει ήταν σαφής: «Δεν θέλω να δώσω καμιά συνέντευξη. Είναι αρχή ακόμη. Να αρνείστε σε όλους ευγενικά». Η αλήθεια είναι ότι η Μαρτίνου αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τις δημόσιες σχέσεις οποιασδήποτε μορφής και τους δημοσιογράφους – σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτό ίσως να της γυρίσει μπούμερανγκ στην πολιτική καριέρα της. 

Από την άλλη, οι καθημερινές επισκέψεις στην περιφέρειά της συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. «Αυτό που μου έκανε εντύπωση στη Μαρτίνου είναι ότι ακόμη και μετά την εκλογή της συνεχίζει να έρχεται στην περιοχή μας» λέει στο BHmagazino ο αντιδήμαρχος Μεγάρων, Αντώνης Ρήγας. «Συνήθως οι περισσότεροι μετά τις εκλογές εξαφανίζονται και εμφανίζονται λίγους μήνες πριν από τις επόμενες».Βλέμματα περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (19)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Μεγαλο μπραβο | 10/04/2016 14:31
  Ενα μεγαλο μπραβο για την κ.Μαρτινου!!!εχει βοηθησει παρα πολυ κοσμο κ πολλες δωρεες.ποιος αλλος πολιτικος το εχει κανει αυτο?εχει χρηματα κ τα αξιοποιει εκει που πρεπει.
  Βασιλικη
  απάντηση20
   
   
  ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ | 10/04/2016 14:26
  Ενα μεγαλο μπραβο για την Κ.Μαρτινου!!Εχει βοηθησει αρκετο κοσμο κ πολλες δωρεες.Ποιος αλλος πολιτικος το κανει αυτο?Εχει χρηματα κ τα αξιοποιει εκει που πρεπει!!
  Βασιλικη
  απάντηση21
   
   
  Ετσι ειναι... | 15/09/2015 10:12
  ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙ ΠΙΑ (ΕΦΥΓΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ - ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ).ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΒΛΕΠΑ, ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΕΜΝΑ.ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΞΙΠΑΣΜΕΝΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΠΛΑΣΜΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ!
  Bαλ
  απάντηση63
   
   
  συγχαρητηρια | 30/04/2015 10:58
  τέτοιοι ανθρωποι λειπουν την σημερινη δυσκολη εποχη!!! να είναι παντα υγιης και να βοηθα οποιον και οπου μπορει!!!
  aptera
  απάντηση82
   
   
  mprabo sou........ | 25/01/2015 15:58
  Mprabo koritsi mou proxwra etsi apla ......kai dinata mprosta..mpas kai erthoun merikoi san esena sthn politiki .....kai swthoume apo thn sapila,,,,,,,,,,
  annakostopoulou
  απάντηση65
   
   
  ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΠΙΑ | 21/04/2014 16:32
  Δεν σας πιάνει κανείς ΠΟΥΘΕΝΑ...Τέλος.Ναι,ανήκει σε μια εύπορη οικογένεια.Κακό είναι αυτό ή ελλάτωμα;;;Για να καταλάβω,δηλαδή...Γιατί δεν εξετάζετε τον κάθε άνθρωπο από μόνο του;;;ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η Κα ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ.Και έχει ενδιαφέροντα τα οποία δεν εξαντλούνται σε καφέδες στο Κολωνάκι και σε βόλτες σε πανάκριβες μπουτίκ,όπως κατά κανόνα κάνουν οι συνομήλικες της τάξης της.Αλλά αυτοί είμαστε ως λαός:ΜΙΖΕΡΟΙ.Αν περνούσε τον χρόνο της σε ταξίδια και διασκεδάσεις,θα της σέρνατε τα εξ΄ αμάξης που,εν καιρώ κρίσης,κάνει μια τέτοια ζωή.Τώρα που προσφέρει στα κοινά και ζει φυσσιολογικά,πάλι την κατηγορείτε ως ''δήθεν''.Ε,είστε ολοι σας κλινικές περιπτώσεις.Δεν εξηγείται διαφορετικά..
  ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ.-
  απάντηση2816
   
   
  eutihos | 02/03/2014 00:27
  Makari.naeihame poles san ti georgia tha imastan kaalitera
  stelios havos
  απάντηση1426
   
   
  Εφοπλιστικο προλεταριατο | 27/12/2013 09:38
  Το να βρεθείς να είσαι πλούσιος δεν είναι έγκλημα . Δεν μπορούμε να κατηγορησουμε τη βουλευτινα για τα λεφτά του μπαμπά της . Μπορούμε όμως να πούμε πολλά για τις πολιτικές της επιλογές που έρχονται σε αντίθεση με την προοδευτική , ατιμελητη εικόνα που επιχειρεί ο αστικός τύπος να της προσδώσει . Το να ψηφίζεις μνημονια και να το καυχιέσαι δεν την κανει να διαφέρει σε κάτι απο κάτι λαϊκά παιδιά της νουδου . Το να ψηφίζεις επιπλέον φοροαπαλλαγές για το μπαμπά σου δεν μπορεί κανένα τζινακι και καμία μπαλαρινα να την εξωραϊσει να την κατατάξει στον πληθυσμό που απολαμβάνει τις επιπτώσεις της ψήφου της . Αυτο που έχει σημασία δεν είναι τι ζωή ζει . Αλλα τι ζωή και τι κοινωνία θέλει !
  Apostolis
  απάντηση4422
   
   
  δημοκρατία;... δεν νομίζω..... | 17/12/2013 01:19
  Όταν εξουσιάζουν οι πλούσιοι και οι λίγοι και ο λαός απλά ακολουθεί τις εντολές τους, ε τότε ας μην το λέμε αυτό το πράγμα δημοκρατία... δεν είναι, ούτε στο ελάχιστο.....
  Μανώλης
  απάντηση2127
   
   
  Χίλιες ξύλιες σε ξένο κόλο δεν πονάνε | 17/12/2013 00:25
  Όσο και αγνές να ειναι οι προθέσεις τις συγκεκριμένης κοπέλας δεν θα μπω στην διαδικασία να την κρίνω χωρίς να την γνωρίζω δεν παύει να ειναι δύσκολο να καταλάβει τον έλληνα που παει στο σούπερ μάρκετ και κοιτάει τα ράφια και του τρέχουν τα σαλια γιατι πολλά απο αυτά που υπάρχουν εκεί αγαθά πρώτης ανάγκης του ειναι δύσκολο να τα αποκτησεΙ, δεν εχει ζήσει την αγωνία να εχει τελειώσει ο μήνας να μην εχεις λεφτά και να ψάχνεσε που θα βρεις να συμπλήρωσεις λεφτά για το νοίκι την θέρμανση , να μετράς τα ψιλά σου να δεις αν φτάνουν για τσιγάρα κλπ κλπ πως μπορεί αυτή η κοπέλα να νιώσει ολα αυτά ;
  George
  απάντηση2820
   
   
   
  ΔΥΣΤΗΧΩΣ | 12/12/2013 19:13
  ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ .
  NIKOΛAOY
  απάντηση3429
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΜΠΡΆΒΟ ΤΗΣ | 05/07/2013 11:47
  Διάβασα με προσοχή το άρθρο. Τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται στην πολιτική σκηνή και λόγω του αψόγου προφίλ,της εργατικό τητας της,αλλά και ότι σίγουρα δεν θα εμπλακεί σε οικονομικά σκάνδαλα μία που δεν έχει οικονομική ανάγκη
  Χρ . ΜΠΙΤΟΥΛΙΩΤΗΣ
  απάντηση2853
   
   
  ΔΥΣΤΗΧΩΣ | 21/03/2013 22:40
  ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ , ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΤ
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  απάντηση5743
   
   
  ena megalo bravo!!!! | 08/08/2012 20:29
  Diavasa me megalo endiaferon,to arthro sas gia tin vouleftina Ka.Georgia Martinou.Distixos stin Ellada me to mikroskopio sinandas teties prosopikotites. Oi perissoteres ginekes distixos exoun ala endiafe ronda.I politia prepi na diksi megalo sevasmo gia tin Ka.Georgia Martinou,gia tis drastiriotites tis. Ena Megalo Bravo!!!!!!!!!!!
  Solonas
  απάντηση4145
   
   
   
  NIKOS | 17/07/2012 13:18
  Υπήρχε περίπτωση να ανήκει σε αλλο κόμμα;
  nik
  απάντηση7750
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων