Μ’ αρέσει

+ Οτι όλο και πιο συχνά στους τοίχους της Αθήνας εμφανίζεται γραμμένο το σύνθημα: «I love Gianna Angelopoulou Daskalakis». Ειρωνεία, προσπάθεια επιστροφής στο 2004 όπως μας είπε η κυβέρνηση ή νοσταλγία πρώην εργαζομένων των Ολυμπιακών Αγώνων προς τον μισθό τους;

+ Η προσπάθεια των Ελλήνων Sad Men. Παραφράζοντας το Mad Men, μια παρέα διαφημιστών διακωμωδεί την ελληνική πραγματικότητα. Μπορεί να μην έχουν (πολλή) δουλειά, έχουν όμως ακόμα φαντασία.

+ Ο Άλεκ Μπόλντουιν. Όχι μόνο για τον φοβερό του ρόλο στο 30 rock, αλλά και γιατί αν και «καπιταλιστής» κατεβαίνει στην Wall Street για να συζητήσει με τα παιδιά της πλατείας.

+ Ότι 9 χρόνια μετά το Middlesex ο Τζέφρι Ευγενίδης επιστρέφει με το νέο του βιβλίο “The Marriage Plot”. Το 2012 θα κυκλοφορήσει και στα ελληνικά.

Δεν μ’ αρέσει

– Η υποψία πως η ιστορία του Occupy Wall Street είναι σε πολλούς πιο συμπαθητική από τους δικούς μας Αγανακτισμένους. Γιατί είναι αμερικάνικη; Γιατί εχει ωραία κορίτσια; Οτι και να είναι, μοιάζει αδικαιολόγητο.

– Το ελληνικό ποδόσφαιρο ως προέκταση της ελληνικής κοινωνίας. Αφού έλυσε όλα τα προβλήματα του, φυλάκισε φυγόδικους, υποβίβασε ομάδες και εξυγιάνθηκε, τώρα κυνηγάει αντιεξουσιστικά πανό. Τόσο θλιβερό…

– Η συνήθεια σε ανατριχιαστικά βίντεο. Ο βασανισμός του Καντάφι. Ο θάνατος του Μάρκο Σιμοντσέλι στο Moto Gp. Αίμα και βάσανα, με ένα κλικ στην οθόνη σας. Συνηθίζοντας τον θάνατο. Αιματοβαμμένο link δεν δίνεται.

– Γενικότερα η συνήθεια στο παράλογο, η νέα μας εθνική ασθένεια: Εμφύλιος στους δρόμους, νεκρός στις διαδηλώσεις, λαϊκισμός, αδικία, ατιμωρησία. Όλα συνηθίζονται. Και αυτό είναι ανησυχητικό.

* ΣΤΕΙΛΤΕ στο vimagazino@dolnet.gr το δικό σας «Μ’ αρέσει – Δεν μ’ αρέσει», μαζί με φωτογραφία σας καθώς και φωτογραφία ή βίντεο του θέματος για το οποίο γράφετε.