M’ αρέσει

+ Η φθινοπωρινή έναρξη της κινηματογραφικής σεζόν. Το Drive (λένε πως) είναι ότι καλύτερο για το πρώτο χειμερινό σινεμά. Εχει και αυτοκίνητα (για τους άντρες) και Ραιαν Γκοσλινγκ (για τις γυναίκες). Και φοβερή μουσική.

+ Κάποιες λίγες στιγμές έξω στην πόλη που ο κόσμος φαίνεται να διασκεδάζει πραγματικά και παρεϊστικα , ξορκίζοντας την πνιγηρή πραγματικότητα. Δεν είναι αναισθησία, ούτε ελληνική ψευτομαγκιά. Είναι μονόδρομος.

+ Οι ποδηλάτες που – έτσι για αλλαγή – σέβονται και κανένα φανάρι. Δεν είναι πολλοί, οι περισσότεροι νιώθουν τόσο επαναστάτες στην καταπίεση της πόλης, που το παρακάνουν.

+ Οι ιστορίες με πρίγκιπες με δυσπρόφερτα ονόματα και αργίες στην Σαουδική Αραβία. Αν δεν είχαμε και αυτές, η επικαιρότητα θα ήταν γεμάτη βουλευτές με φρατζόλες και νεύρα και (όλο και πιο νέα) μέτρα.

Δεν μ’ αρέσει

– Η εικόνα της Λιάνας Κανέλλη με το γάλα και τη φρατζόλα στη Βουλή. Όχι για λόγους σεβασμού – όπως γεμάτοι σεμνοτυφία και υποκρισία την κατηγόρησαν οι φοβισμένοι συνάδελφοι της – αλλά για την ξεκάθαρη τηλεοπτική ικεσία για λίγη (ακόμα) προσοχή.

– Η βεβαιότητα πως ενώ οι βουλευτές πλακώνονται στο εντευκτήριο (τι ωραία λέξη) της Βουλής, στην πραγματικότητα ζητάνε και σεβασμό

– Όλοι όσοι γκρινιάζουν (στο facebook) για τις αλλαγές (του facebook), ενώ είναι δεδομένο πως θα συνεχίσουν να χασομερούν. Ναι, στο facebook το οποίο ζητά όλο και πιο πολλά προσωπικά δεδομένα. Οι πρώτοι που θα τα δώσουν, είναι αυτοί που γκρινιάζουν.

– Η ευκολία με την οποία υιοθετείται από τα social networks κάθε απίθανη λύση για τη λύση του χρέους. Από αρχαίες μετοχές, μέχρι κρυμμένο πετρέλαιο, διαγραφές χρέους και γενικότερα επιστροφή στην παλιά ανεμελιά με κάθε κόστος. Είναι δύσκολο να αποδεχθούμε την πραγματικότητα, αλλά μάλλον πρέπει κάποια στιγμή να παλέψουμε με αυτή.

* ΣΤΕΙΛΤΕ στο vimagazino@dolnet.gr το δικό σας «Μ’ αρέσει – Δεν μ’ αρέσει», μαζί με φωτογραφία σας καθώς και φωτογραφία ή βίντεο του θέματος για το οποίο γράφετε.