Μ’ αρέσει

-Που τα σχέδια «απελευθέρωσης» των ταξί θέτουν για πρώτη φορά τόσο σοβαρά, πόσο σημαντικό είναι για κάποιον που αναλαμβάνει να σε οδηγήσει με ασφάλεια κάπου, να έχει στοιχειώδεις γραμματικές και αγγλικές γνώσεις, κόσμια συμπεριφορά και λευκό ποινικό μητρώο. Καιρός ήταν. Τη φράση «είμαστε κίτρινος πυρετός» την έχω ακούσει από επαγγελματία οδηγό, που ένιωθε ντροπή για την πλειονότητα των συναδέλφων του.

-Το πιο σύντομο ανεκδοτάκι: ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής να δηλώνει ότι φοβάται για την ασφάλεια της οικογένειάς του. Οπότε εμείς οι υπόλοιποι, ας πέσουμε στη θάλασσα να ξεμπερδεύουμε μια και καλή από την αγωνία.

-Που επιτέλους κατάφερα να κανονίσω διακοπές, πείθοντας τους φίλους μου ότι είναι προτιμότερο να βλέπεις τα προβλήματά σου με κυάλια, ενώ στρογγυλοκάθεσαι σε μία πολύχρωμη πετσέτα θαλάσσης.

-Η φράση «Πάμε για κανά μπάνιο;», που αντικαθιστά την χειμωνιάτικη «θα ρθεις να δούμε dvd;» στο εποχιακό λεξιλόγιο του φλερτ.

Δεν μ’ αρέσει

– Που στο πρώτο αθώο δευτερόλεπτο αμηχανίας σε μια παρέα, οι περισσότεροι σπεύδουν να παίξουν με τα smartphone τους.

– Η τσιγκουνιά που πολλοί την αποδίδουν στην οικονομική κρίση. Ηταν, είναι και θα είναι ένα από τα χειρότερα ελαττώματα του ανθρώπου και δυστυχώς, δεν θεραπεύεται με τίποτα!

-Τα στυλιζαρισμένα σίριαλ του Παπακαλιάτη που το Mega προβάλλει σε επανάληψη. Μετά τα στημένα ματς, τα στημένα επεισόδια μας έλειπαν…

– Η επιτηδευμένη φράση «Καλή σας απόλαυση!» που οι ιδιοκτήτες «γκουρμέ» εστιατορίων δασκαλεύουν τους σερβιτόρους να λένε όταν σου σερβίρουν το γλυκό.

ΣΤΕΙΛΤΕ στο vimagazino@dolnet.gr το δικό σας «Μ’ αρέσει – Δεν μ’ αρέσει», μαζί με φωτογραφία σας καθώς και φωτογραφία ή βίντεο του θέματος για το οποίο γράφετε.