Διηγηθείτε μου ένα χαρακτηριστικό περιστατικό από την πολυετή γνωριμία σας με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Γνωριστήκαμε έναν χρόνο μετά το ξεκίνημά μου στη δημοσιογραφία, καλύπτοντας για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου» το ρεπορτάζ της ΟΝΝΕΔ. Δεν μπορώ να μη θυμηθώ τα ατελείωτα ξενύχτια, ακολουθώντας τα προσυνέδρια της ΟΝΝΕΔ, σε όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς και το προσυνέδριο της απόδημης νεολαίας στη Φρανκφούρτη. Αλησμόνητη είναι η διεξαγωγή του πρώτου δημοκρατικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, τον Μάρτιο του ’87, με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όταν μέσα από τις συγκρούσεις και τις εντάσεις αναδείχθηκαν ο δυναμισμός, η προσωπικότητα και ο συμφιλιωτικός χαρακτήρας του».

Σκέφτεστε να ασχοληθείτε με την ενεργό πολιτική αργότερα ή θα επιστρέψετε κάποια στιγμή στη δημοσιογραφία; «Πολιτικά ενεργούμε όλοι καθημερινά. Ο καλός πολιτικός βρίσκεται στον καλό επαγγελματία και το αντίθετο».
Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εμφάνισης; «Να μην είναι ο εαυτός του. Να μην είναι ειλικρινής, δίνοντας υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει.
Οι τηλεθεατές αντιλαμβάνονται την προσποίηση, απεχθάνονται τους «δήθεν». Επίσης, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»».
Νοσταλγείτε την εποχή που η πολιτική δεν χρειαζόταν επικοινωνιολόγους; «Πάντα η πολιτική ήταν επικοινωνία. Ο «επικοινωνιολόγος» ενδυόταν τον μανδύα του κήρυκα, του έμπιστου. Οπως και να είχε, όμως, βρίσκονταν πάντα –τότε και σήμερα –σε μια πρώτη γραμμή».
Δεν είστε ιδιαίτερα ενεργή στα social media. Γιατί; «Λόγω έλλειψης χρόνου. Τα social media είναι ένα άμεσο, δυνατό και ελκυστικό ενημερωτικό και επικοινωνιακό μέσο. Γι’ αυτό θα προσπαθήσω, μετά τις εκλογές, να είμαι περισσότερο συνεπής στη χρήση του».
Εχετε συνδεθεί με την ΕΡΤ.Πώς σας φαίνεται η νέα πορεία μετά την επαναλειτουργία της; «Πιστεύω ότι η δημόσια ελληνική τηλεόραση μπορεί και οφείλει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο πλουραλισμού, δυναμικότητας και εγκυρότητας. Ως εκείνη τη στιγμή θα στέκομαι με δημιουργική-κριτική διάθεση απέναντί της».
Πώς θα σας φαινόταν μια συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ; «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειπε τις ιδεοληψίες του, θα ήταν εφικτή. Αδιαμφισβήτητα, αυτή την ώρα απαιτείται εθνική συνεννόηση και διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, για να βγούμε από την κρίση. Η απόφαση ανήκει στον ελληνικό λαό, που με την ψήφο του θα καθορίσει το μέλλον της χώρας» .
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα φιλικό μέρος για μια γυναίκα; «Ναι. Κάθε άλλο παρά μοναξιά νιώθω στη Νέα Δημοκρατία. Ιδιαίτερα μάλιστα αυτή την περίοδο, που όλοι μαζί εργαζόμαστε για έναν κοινό σκοπό».
Κλείνετε το κινητό σας το βράδυ; «Από την ώρα που έφυγε η κόρη μου στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές δεν το κλείνω ποτέ».
Τα σεξιστικά σχόλια για τις ελληνίδες πολιτικούς όλων των κομμάτων δυστυχώς πολλές φορές ξεπερνούν κάθε όριο. Τι λέτε; «Δυστυχώς, συμβαίνει. Πολλές φορές δεν σκεφτόμαστε με αξίες, δεν κρίνουμε αξιολογικά, δεν δεχόμαστε την αξιολόγηση. Και τότε, τα στερεότυπα βολεύουν».

Αν ήσασταν 20 χρόνων, θα φεύγατε ή θα μένατε σε αυτή την Ελλάδα; «Θα έμενα, από επιμονή και πείσμα, γιατί στα δύσκολα μας χρειάζεται η Ελλάδα. Προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι πολλά νέα, προικισμένα παιδιά εγκαταλείπουν την πατρίδα μας. Οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε το μέλλον που αξίζει στις νέες γενιές».

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ