Ιδεολογικά, πού βρίσκεται η Τελεία; «Μετά τη Μεταπολίτευση ζήσαµε έναν εµφύλιο πράσινων και µπλε, µε αποτέλεσµα να παράγεται διαφθορά και τίποτε άλλο. Λέµε τελεία σε όλα αυτά. Δεν ανήκουµε ούτε στη Δεξιά ούτε στην Αριστερά. Υπάρχουν δεξιόστροφα και αριστερόστροφα εργαλεία για να λύνουµε προβλήµατα. Θέλετε παράδειγµα; Προτείνουµε δύο φορολογικά: ένα εσωτερικής καύσης και ένα φορολογικό για εκείνους που ενδιαφέρονται να έρθουν ως επενδυτές. Στην πρόνοια και στην κοινωνική πολιτική, επιλέγουµε αριστερόστροφα εργαλεία».
Κάποιοι, πάντως, ανατρέχουν στη συνεργασία σας µε το ΚΚΕ. «Το ΚΚΕ είναι ένα µεγάλο σχολείο και το ευχαριστώ πάρα πολύ. Πιστεύω στον κοινωνικό και εκπαιδευτικό ρόλο του. Είµαι όµως ρεαλιστής. Οταν βλέπεις ότι το 95% των πολιτών λέει «όχι» σε αυτό που προτείνει, δεν εµµένεις εκεί».
Η επιλογή του Σταύρου Δήµα για την Προεδρία της Δηµοκρατίας πώς σας φαίνεται; «Η επιλογή του δείχνει εκλογές. Δεν αµφισβητώ το πολιτικό ήθος του, αλλά δεν είναι ο δεξιός που θα ενώσει όλα τα παρακλάδια της ΝΔ που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο. Δεν είναι, για παράδειγµα,
ο Κώστας Καραµανλής».
Αν η Τελεία µπει στη Βουλή, µε ποιους µπορείτε να συνεργαστείτε; «Και µε τον διάβολο, αν πρόκειται για το καλό της χώρας. Δεν µπορώ όµως µε τον κύριο Βενιζέλο. Αν δεν υπήρχε ο νόµος περί ευθύνης υπουργών, αυτό το ανοσιούργηµα το οποίο εµπνεύστηκε, θα ήταν απολογούµενος στη Δικαιοσύνη για τη λίστα Λαγκάρντ και τα υποβρύχια. Επίσης, σε περίπτωση πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσουµε ψήφο ανοχής µόνο αν καταλήξουµε σε πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Προτείνουµε τον κύριο Δραγασάκη».
Γιατί όχι τον κύριο Τσίπρα; Παλιότερα είχατε δηλώσει ότι τον παραδέχεστε. «Με απογοήτευσε. Δεν µπορεί λίγο προτού γίνεις πρωθυπουργός να λες ότι θα σχίσεις το Μνηµόνιο. Αυτά τα ισχυρίζεσαι όταν είσαι πρόεδρος του 15µελούς. Δεν έχει την εµπειρία της διοίκησης. Ας του δοθεί πρώτα ένα υφυπουργείο να διοικήσει, να µάθει και έχει καιρό να γίνει και πρωθυπουργός».
Κάποιος κακεντρεχής θα µπορούσε να ισχυριστεί ότι και εσείς ίσως αντλήσατε υπερβολική αυτοπεποίθηση από το 68% των δηµοτικών εκλογών. «Η Τελεία δεν είναι προϊόν ενθουσιασµού. Εχοντας 50% λιγότερους οικονοµικούς πόρους και έµψυχο δυναµικό, πετύχαµε στον δήµο. Βρήκαµε µια µαύρη τρύπα 3,4 εκατ. ευρώ και σήµερα δεν χρωστάµε πουθενά, έχοντας πετύχει πλήρη απορρόφηση του ΕΣΠΑ, ενώ δεν βρήκαµε καν µελέτη. Οταν καταφέρνεις αυτά σε ένα µοντέλο 15.000 κατοίκων, υπάρχει ένα προηγούµενο».
Εχετε πει ότι στην προηγούµενη θητεία σας στον δήµο κάνατε συµβιβασµούς; Τι εννοούσατε; «Θα µπορούσα να έχω κλείσει κάποιους φυλακή και δεν το έκανα».
Σκοπεύετε να το κάνετε τώρα; «Τώρα δεν το κάνω γιατί πλέον το µόνο που θα πετύχω είναι να φανώ εκδικητικός. Ετσι και αλλιώς, τα χρήµατα δεν πρόκειται να τα γυρίσουν πίσω».
Κάποιοι λένε ότι είστε έτοιµος να περάσετε τα όρια της νοµιµότητας, όταν θεωρείτε ότι έχετε δίκιο. Στην περίπτωση των διοδίων… «Στην περίπτωση των διοδίων, ζητούσαµε τα νόµιµα. Τα συµφέροντα πέντε-δέκα πολυεθνικών τείνουν να γίνουν εσωτερικά δίκαια στην Ελλάδα και το θέµα νοµιµότητα παίρνει άλλη διάσταση. Εµείς θα κινηθούµε στην αξιακή νοµιµότητα, επάνω στις πανανθρώπινες αξίες. Από εκεί και πέρα, ό,τι είναι υπό αίρεση θα το παλέψουµε».
Αλήθεια, η Τελεία είναι υπέρ του συµφώνου συµβίωσης για τα οµόφυλα ζευγάρια; «Ναι».
Σας γυρίζω στα παλιά. Από ποια παράσταση θέλετε να σας θυµούνται; «Μα δεν θέλω να µε θυµούνται από το θέατρο. Το θέατρο το αγάπησα ευκαιριακά. Δεν έδωσα το 100% των δυνατοτήτων µου».
Στον ρόλο του πατέρα είστε καλός; «Θέλω να πιστεύω πως ναι. Και είναι κάτι που το λέει και ένας άνθρωπος που ίσως δεν το περιµένει κανείς να το πει: η πρώην πεθερά µου».

*Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ