Τι πραγµατεύεται η παράσταση «Θα περάσει κι αυτό»; «Είναι περισσότερο µια αφορµή για τραγούδια και χορό, κλείνοντας ταυτόχρονα το µάτι στην εποχή. Είµαι δίπλα σε πολύ ταλαντούχα άτοµα που χορεύουν και τραγουδούν υπέροχα, και δεν το λέω από µετριοφροσύνη, αλλά εµένα αυτό δεν είναι το φόρτε µου. Ελπίζω να τα κατάφερα. Είµαι λοιπόν η Μετεπιθεώρηση, παίζω την κόρη του Αντώνη Λουδάρου, που είναι η Επιθεώρηση. Και έτσι επιβλητικός που είναι ο Αντώνης, πείθω κι εγώ τον εαυτό µου ότι είµαι µικρή και λεπτή».

Συνέχεια αυτοσαρκάζεστε. «Αφαιρώ όπλα από τους εχθρούς µου. Δεν µπορούν να µου πουν παραδείγµατος χάρη “πάχυνες”, θα το πω πρώτη εγώ. Ετσι κι αλλιώς µου αρέσει ο αυτοσαρκασµός, γιατί µε βάζει στη θέση µου».

Υπάρχει και µια στενάχωρη πλευρά σας; «Οι φίλοι µου ξέρουν ότι είµαι και πολύ µοναχικός άνθρωπος. Τραβάω την πόρτα και λέω “µην έρθετε”. Οπως οι ελέφαντες θέλουν να πεθάνουν στο δικό τους νεκροταφείο, εγώ έχω το δικό µου σπίτι και µπορεί να κάθοµαι να κοιτάω το ταβάνι».

Βιώνετε την τηλεοπτική επιτυχία µε τη σειρά «Το σόι σου» στον Αlpha. Την αγαπάτε την τηλεόραση; «Δεν πεθαίνω, γιατί δεν θέλω να ξυπνάω πρωί – µε τίποτα όµως –, η καθηµερινότητα είναι φοβερή. Είµαι τυχερή εφέτος γιατί βρίσκοµαι σε µια καταπληκτική παραγωγή µε υπέροχους συναδέλφους, όπου νιώθεις σιγουριά µέχρι και για τα λεφτά σου. Λυπάµαι που αναφέροµαι σε αυτό, αλλά έχουν ταλαιπωρηθεί πολλοί συνάδελφοι που έπαιξαν σε µεγάλες επιτυχίες και είναι ακόµη απλήρωτοι».

Πέρυσι Μάρθα στο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», εφέτος Μετεπιθεώρηση. Αγαπάτε το δράµα ή την κωµωδία; «Πιστεύω ότι είναι ένα νόµισµα: από τη µία πλευρά το δράµα, από την άλλη η κωµωδία. Δεν ξέρω αν είµαι κωµική ή δραµατική. Νιώθω ηθοποιός. Προσπαθώ, δεν ξέρω αν τα καταφέρνω πάντα».

Πιστεύετε στον διαχωρισµό εµπορικού και ποιοτικού θεάτρου;
«Καθόλου. Η δική µας γενιά έχει περάσει και από αυτό το λούκι που ποιοτικό σήµαινε να παίζεις για τρεις ανθρώπους. Εχω παίξει µε τρεις ανθρώπους, όχι γιατί ήταν ποιοτικό, επειδή ήταν αποτυχία».

Η µανιέρα είναι κακό πράγµα; «Εγώ την ονοµάζω προσωπικότητα. Με τα δικά σου µέσα παίζεις, µε τη φωνή σου, µε το ηχόχρωµά σου. Ξέρω καταπληκτικούς ηθοποιούς που κάνουν µόνο ένα πράγµα καλά στη σκηνή. Τι θα πει αυτό;».

Εχετε αποφασίσει τι θα ψηφίσετε τις επόµενες εκλογές; «Οχι».

Στηρίξατε όµως µε την υπογραφή σας την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής… «Βεβαίως, το είχα υπογράψει, γιατί το πιστεύω. Παραµένω όµως επιφυλακτική επειδή λέγονται πολλά και αντίθετα από το κόµµα. Αυτό σηµαίνει δηµοκρατία ή ότι “δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά”;».

Ο έρωτας τι ρόλο έπαιξε στη ζωή σας; «Είδατε, χρησιµοποιήσατε παρελθόντα χρόνο. Ρωτούσαν τη Μελίνα γιατί δεν βγαίνει, και εκείνη απαντούσε: “Αφού δεν φλερτάρω πλέον”».

Ξέχασα να προσθέσω το µέχρι στιγµής. Να επανορθώσω λοιπόν. Είστε ανοιχτή στον έρωτα; «Βεβαίως. Υπάρχει και η ηλικία της ταυτότητας όµως, που όσο και να την ξεχνάς βγαίνει µπροστά. Ακουσα την Ελένη Βιτάλη να λέει κάτι τέτοιο. “Δεν θα ήθελα µια καψούρα, γιατί δεν θα την αντέξω. Θέλω έναν σύντροφο”. Η καψούρα είναι πιο ωραία πολλές φορές».

Ποια είναι η µεγαλύτερη τρέλα που κάνατε για τον έρωτα; «Δεν ξέρω γιατί την ώρα που γίνονται σου φαίνεται φυσιολογικό να κάνεις αηδίες, κατινίστικες παρακολουθήσεις κ.τ.λ. Εχω παίξει όλη την γκάµα, από την κυρία µέχρι την κατίνα. Αντάρα είναι ο έρωτας, αγάπη µου».

*Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014