Τον Δεκέµβριο του 2015 κυκλοφόρησε το ντεµπούτο άλµπουµ τής, γεννηµένης στον Καναδά, Katerine Duska, µε τίτλο «Embodiment», ικανοποιώντας τους φαν της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής µε τον πολυσυλλεκτικό ήχο και τα ωραία τραγούδια του. Στις 15/10 η νεαρή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, που είχε πρωτοξεχωρίσει µε το «One In A Million», θα εµφανιστεί στην Ελευσίνα, στο Παλαιό Ελαιουργείο, σε µια συναυλία µε «κοµµάτια του δίσκου µου, αλλά και διασκευές κοµµατιών που αγαπάµε».
Ησουν πρόσφατα ένα από τα ελληνικά ονόµατα που «άνοιξαν» τη συναυλία της LP στην Τεχνόπολη. Πώς πέρασες εκεί;«Ηταν πραγµατικά µία από τις καλύτερες εµπειρίες που έχω ζήσει µέχρι στιγµής στη µουσική. Συνήθως όταν κάνεις support είναι ζόρικα τα πράγµατα από την άποψη ότι το κοινό δεν έχει έρθει να ακούσει εσένα, οπότε δεν µπορείς να έχεις καµία απαίτηση, εύχεσαι απλώς λίγο να σε προσέξουν. Οµως εκείνη τη βραδιά ο κόσµος ήταν απίστευτα θερµός, σε µια γεµάτη Τεχνόπολη. Η LP µε ανέφερε κιόλας κάποια στιγµή µετά, στη συγκλονιστική συναυλία της, κι εκεί έλιωσα. Ηταν καταπληκτική βραδιά».
Πότε µια ζωντανή εµφάνιση είναι ξεχωριστή; «Οταν σε µια συναυλία υπάρχει σύνδεση µε το κοινό και βλέπεις ότι έστω ένας θεατής σε έχει κατανοήσει ή τον έχεις αγγίξει. Είναι φυσικά αµφίδροµη σχέση αυτή. Θα έλεγα πως οι συναυλίες είναι συχνά υπερβατικές εµπειρίες».
Η καθηµερινότητα της Αθήνας αφήνει χώρο στην έµπνευση; «Την έµπνευση πρέπει να την ψάχνεις, δεν χαρίζεται απλόχερα. Πρέπει να έχεις τα µάτια σου ανοιχτά, να θέλεις να µάθεις, να ικανοποιείς συνεχώς αυτή τη δίψα, και είναι δύσκολο. Αυτό σηµαίνει ότι πρέπει να κάνεις προσπάθεια να ανανεώνεις και τη σχέση σου µε την πόλη όπου µένεις, µε το περιβάλλον στο οποίο ζεις. Για εµένα η ζωή στην Αθήνα έχει κάτι να µου δώσει, δεν παραιτούµαι».
Τι σε έχει ενθουσιάσει τελευταία; «Εχω φάει τρελό κόλληµα µε τον νέο δίσκο της Banks, τρελάθηκα επίσης µε τα καινούργια βίντεο της Solange Knowles».
Ελληνική µουσική ακούς; «Ακούω λίγα πράγµατα. Φέτος έχω πάει σε πολλές συναυλίες του Παύλου Παυλίδη, έχω νιώσει πολύ ευγνώµων που τον έµαθα. Λατρεύω οτιδήποτε κάνει η Μαρίζα Ρίζου, τη στηρίζω φουλ. Α, είδα φέτος και τη Νατάσσα Μποφίλιου και παραµιλούσα για καµιά εβδοµάδα µετά, µε είχε εµπνεύσει πάρα πολύ. Τώρα που το σκέφτοµαι, µάλλον δεν είναι και τόσο λίγα».
Katerine Duska: Αισχύλεια 2016, Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, στις 15 Οκτωβρίου.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ