Η Ολλανδή Σάρον Κόβακς λέει όσο µιλάει «Ja» –συνεχώς και µε πολύ βαριά προφορά. Η νεαρή τραγουδίστρια / τραγουδοποιός είναι ενθουσιώδης συνοµιλήτρια, ταιριάζει αυτό µε την ηλικία της (24 ετών), αλλά και µε την επιτυχία της, έχει γίνει άλλωστε σχεδόν σταρ στη χώρα µας εδώ και περίπου έναν χρόνο, οπότε και κυκλοφόρησε το σινγκλ της «MyLove» και ακούγεται σταθερά έκτοτε παντού –στα ραδιόφωνα, στα µπαρ, στα σπίτια. Σχεδόν τριάµισι εκατοµµύρια χτυπήµατα στοYouTubeµετράει το επίσηµο βίντεό του µε τα µισά σχόλια γραµµένα στα ελληνικά. Τι πιο φυσικό, λοιπόν, µε τόση αδυναµία που της έχουµε δείξει, από το να έρθει αυτή η ξεχωριστή φωνή να τραγουδήσει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
«Πάντα ήθελα να ταξιδέψω σε όλον τον κόσμο με τη μουσική μου και είμαι πολύ χαρούμενη που μου δίνεται η ευκαιρία να το κάνω. Την επιτυχία μου στην Ελλάδα δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να την εξηγήσω, ωστόσο είμαι παθιασμένος άνθρωπος,βαθιά ευαίσθητος και ειλικρινής, και νομίζω ότι ταιριάζουν και στους Ελληνες αυτά τα χαρακτηριστικά» δηλώνει. Μεγάλη εμπειρία από συναυλίες δεν έχει ακόμη, όμως δεν υπάρχει τίποτε που να αγαπάει τόσο όσο το να τραγουδά μπροστά σε κοινό. «Τον πρώτο καιρό αγχωνόμουν και είχα αγωνία πριν βγω στη σκηνή, ωστόσο τώρα πια νιώθω πιο άνετα –παίζει ρόλο σε αυτό και το ότι ο κόσμος ξέρει κάποια τραγούδια μου και αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά».
Αν της κλέβαµε το iPod, θα βρίσκαµε στη λίστα µε τα πιο πολυπαιγµένα ονόµατα «τον Τοµ Γουέιτς, τον Πάολο Νουτίνι, την Τζάνις Τζόπλιν, τον Τζακ Γουάιτ, την Μπίλι Χολιντέι, πολλά και διαφορετικά πράγµατα». Tο ντεµπούτο άλµπουµ της µόλις κυκλοφόρησε. «Υπάρχουν τραγούδια µε οριεντάλ επιρροές, υπάρχει κοµµάτι που θυµίζει τις µεγάλες επιτυχίες της Σίρλεϊ Μπάσεϊ, ηχογράφησα κάποια τραγούδια στην Κούβα και επηρεάστηκα από την εκεί µουσική. Θα ήθελα µελλοντικά να πειραµατιστώ κι άλλο χωρίς όµως να χάσω τον εαυτό µου, θέλω να χτίσω έναν ήχο µε ταυτότητα που να έχει πολλές αποχρώσεις. Γράφω τραγούδια για τη ζωή µου, αλλά και για να εκφράσω αυτό που ονοµάζουµε κοινή ανθρώπινη εµπειρία. Δεν γράφω συνειδητά για πολιτικοκοινωνικά ζητήµατα γιατί είναι δύσκολο να µιλήσεις για αυτά τα θέµατα µε αντικειµενικό τρόπο και χωρίς τελικά η γνώµη σου να ρίξει βαριά τη σκιά της πάνω τους».

info:

Βοτανικός Live Stage (Κασσάνδρας 19, Ιερά Οδός & Σπ. Πάτση, Αθήνα), στις 24/04. Principal Club Theater (Ανδ. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη), στις 25/04.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ