«Ημουν επτά ή οκτώ χρόνων και είχα ψύχωση με τα φαντάσματα, τα UFO, την αρχαία Αίγυπτο και τις θεωρίες συνωμοσίας. Οτιδήποτε δηλαδή περιείχε την έννοια του μυστηρίου με γοήτευε». Ο 28χρονος, εντυπωσιακά ψηλός, illusionist DMC, κατά κόσμον Drummond Money-Coutts, είναι ιδιαίτερα ευδιάθετος καθώς μιλάει στο ΒΗΜΑgazino για τη ζωή του.
Πρωταγωνιστής της σειράς «Beyond Magic with DMC», η οποία προβάλλεται από το National Geographic Channel στον ΟΤΕ TV, ταξίδεψε στην Αθήνα για μία μοναδική εμφάνιση στο πλαίσιο του 2ου Athens Science Festival, στο οποίο ο OTE TV και το National Geographic Channel συμμετείχαν μέσα από σειρά δράσεων με κεντρικό θέμα «Διασκέδασε το μυαλό σου». Και πράγματι στο σόου του στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης με τα πιο δημοφιλή του κόλπα –με τράπουλα, τεχνικές ψευδαισθήσεων και τρικ που διαβάζουν το μυαλό –εντυπωσίασε.
Η ιστορία του είναι ασυνήθιστη. Κληρονόμος του τίτλου του «βαρόνου του Latymer», προέρχεται από μία από τις πιο εύπορες οικογένειες της Βρετανίας. Η μαγεία μπήκε για τα καλά στη ζωή του ένα πρωινό του 1994: καθώς ο πατέρας του εργαζόταν στην οικογενειακή τράπεζα Coutts, ο οκτάχρονος τότε DMC ξεγλίστρησε και επισκέφθηκε το Davenports, το πιο γνωστό μαγαζί με μαγικά είδη του Λονδίνου, που βρισκόταν ακριβώς κάτω από την τράπεζα. «Σίγουρα η οικογένειά μου ανησυχούσε για αρκετό διάστημα με την επιλογή μου» αναφέρει στο ΒΗΜΑgazino. «Ο πατέρας μου και ο πατέρας του πατέρα του πατέρα μου, ξέρετε, όλοι ήταν στον τραπεζικό τομέα. Ημουν ο μόνος που ξέφυγα. Προσπάθησα και εγώ με τα τραπεζικά αλλά τα μισούσα. Οταν αντιλήφθηκαν πόσο αφοσιωμένος ήμουν σε αυτό που έκανα, κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή και τώρα είναι πολύ χαρούμενοι».
Με την εκπομπή «Beyond Magic with DMC» στο Νational Geographic Channel ο DMC ταξιδεύει στο Λονδίνο, στη Βαρκελώνη, στο Μέξικο Σίτι και στη Σιγκαπούρη και «παίζει με το μυαλό» του κόσμου κάνοντας διάφορα κόλπα και μαγικά στους δρόμους. Οπως αναφέρει στο ΒΗΜΑgazino, θέλει η εκπομπή του να πηγαίνει πολύ πιο μπροστά από μια απλή παρουσίαση των τρικ. «Για το Νational Geographic Channel είναι σημαντικό να διασκεδάζει αλλά και να ενημερώνει και να εκπαιδεύει τον κόσμο. Κανένα τρικ δεν παρουσιάζεται τυχαία. Εχει πίσω του μια ιστορία, μια προϊστορία, μια διήγηση». Ανάμεσα στο κοινό του συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως αυτά του Χιου Γκραντ, της Εμα Γουάτσον και του Τζέρεμι Κλάρκσον, αλλά και της ίδιας της βασίλισσας Ελισάβετ.
Τελικά όμως ο διάσημος illusionist πιστεύει στο υπερφυσικό στοιχείο; «Πιστεύω στη μαγεία. Δεν έχω δει απτές αποδείξεις ποτέ για την ύπαρξη του υπερφυσικού. Θα ήθελα βέβαια πολύ να δω. Αλλά αν ψάξεις τις αποδείξεις πίσω από τα υπερφυσικά φαινόμενα, σχεδόν κάθε φορά υπάρχει μια προφανής εξήγηση» καταλήγει.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ