Εξακολουθεί να μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας ο 23χρονος Theodore, με αυξημένες ωστόσο υποχρεώσεις στην Ελλάδα αυτή τη χρονιά –«βέβαια με το Ιnternet μπορούν να γίνονται όλα από οπουδήποτε, δεν χρειάζεται καν να δηλώνω πού βρίσκομαι». Αυτόν τον καιρό προετοιμάζει πυρετωδώς τη συναυλία του. «Αυτό που μου αρέσει στα live, στη διαδικασία της πρόβας δηλαδή, είναι που αναγκάζομαι να ενορχηστρώνω ξανά τη μουσική μου, να προσεγγίζω τα πάντα από την αρχή» εξηγεί ο πολυοργανίστας, συνθέτης και περφόρμερ που θα εμφανιστεί στο Gazarte με το πολυμελές σχήμα του παρουσιάζοντας το νέο του άλμπουμ «Ιt Is But It’s Not», το οποίο και χαρακτηρίζει «συνειδητά πιο αφαιρετικό από το ντεμπούτο μου».
Την παραγωγή του άλμπουμ υπογράφει ο διεθνούς φήμης παραγωγός Κεν Τόμας (Sigur Ros, Yann Tiersen, Daughter, Μ83) –«αν είχε συνεργαστεί και με τους Radiohead, θα έκλεινε η λίστα με τους καλλιτέχνες που θαυμάζω πολύ» -, ενώ όλες οι ενορχηστρώσεις έχουν γίνει από τον ίδιο τον Theodore. Τον ρωτάω αν θα ήθελε να κάνει επιτυχία. Μου απαντάει ως εξής: «Ο λόγος για τον οποίο αφιερώνω συχνά όλο μου τον χρόνο στη μουσική, ο λόγος για τον οποίο με πιάνει μονομανία σχεδόν, είναι το συναίσθημα που νιώθω όταν δημιουργώ μουσική ή εικόνες μέσω του ήχου, ένα συναίσθημα που μοιάζει με κάτι σαν έκσταση. Στις συναυλίες αυτό το συναίσθημα πολλαπλασιάζεται. Αν λοιπόν κάνω επιτυχία ή αν ένα τραγούδι μου ακουστεί, θα έρθει περισσότερος κόσμος να με δει και έτσι θα μεγιστοποιηθεί και η ένταση αυτής της έκστασης. Ετσι ορίζω την επιτυχία».
«Η πρόκληση του να μην κυνηγήσεις το δικό σου καλλιτεχνικό ζητούμενο αλλά να υπηρετήσεις το όραμα κάποιου άλλου» τον ενδιαφέρει πολύ. Υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Παύλο Παυλίδη, συζητάει επίσης μια ενδεχόμενη σύμπραξη με τον έλληνα μουσικό Gautier. «Μου ζητήθηκε να συνθέσω μουσική για μια ταινία, μια ελληνοαμερικανική παραγωγή. Με αυτή την αφορμή δούλεψα μαζί με τους Takim, που είναι απίστευτοι μουσικοί και ήταν μια μεγάλη τιμή για μένα». Ο Theodore έγραψε επίσης τη μουσική για την εικαστική περφόρμανς της Ματίνας Μέγκλα με τίτλο «Window» που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι), στις 03/04.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ