Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας παρουσιάζουν το νέο έργοForestLIFE, για τα δάση του Δικτύου NATURA 2000 στην Ελλάδα τηνΚυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015και ώρα12.00 στοΑμφιθέατρο του Κέντρου ΓΑΙΑ(Οθωνος 100, Κηφισιά).

Το έργο ForestLIFE έχει διάρκεια 4 έτη και συγχρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό μέσο LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων όπως: διαδικτυακή πλατφόρμα συνεργασίαςκαι ενημέρωσης για τα δάση, εγχειρίδια και σεμινάρια κατάρτισης για επιλεγμένα θέματα(π.χ. δασική διαχείριση, βιοποικιλότητα, προστασία του εδάφους, κλιματική αλλαγή, διαχείριση επισκεπτώνσε δασικές περιοχές), εφαρμογή (App) για smartphones και tablets,καθώς και ένα e-book για τα δάση της χώρας, αλλά και πλούσιο ενημερωτικό υλικό, όπως και ενέργειες ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα δάση.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντοςκαι Ενέργειας κοςΚωνσταντίνος Μουσουρούληςκαι εκ μέρους της Προέδρου κας Νίκης Γουλανδρή και του Δ.Σ. του Μουσείου, ο κοςΠαναγιώτης Πικραμμένος, επ. Πρόεδρος του ΣτΕ,
πρώην Πρωθυπουργός και μέλος του ΔΣ του Μουσείου.

Η πρόταση για το έργο ForestLIFE υπεβλήθη τον Οκτώβριο 2014 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπήαπό το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και την Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξηςκαι Προστασίας Δασών του τότε ΥΠΕΚΑ, και επιλέχθηκε μεταξύ πολλών προτάσεωναπό όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.