Η Αννα-Μαρία Μπιλίδα και ο Απόστολος Κίτσος, δυο νέοι, ταλαντούχοι τραγουδιστές μας εξήγησαν πώς μια γνωριμία που εξελίχθηκε σε φιλία τους οδήγησε στο να μοιραστούν τη σκηνή: «Η Aννα-Μαρία Μπιλίδα και ο Απόστολος Κίτσος γνωρίστηκαν μια Κυριακή του Νοεμβρίου του 2014 στην παρουσίαση του δίσκου «Πειράζοντας τη Μελίνα». Τους σύστησαν οι κοινοί τους φίλοι Πέτρος Παράσχης και Oλγα Λασκαράτου. Η οικειότητα που αναπτύχθηκε ανάμεσά τους από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους ήταν άμεση – σχεδόν αυτόματη – σαν να γνωρίζονταν από καιρό. Πέρασαν, έτσι, ολόκληρη εκείνη την ημέρα κάνοντας βόλτες στο κέντρο της Αθήνας και συζητώντας. Ανακάλυψαν πώς είχαν τόσους κοινούς γνωστούς και φίλους αλλά και αντίστοιχες μουσικές σπουδές, επιρροές και βιώματα, που με κάποιον τρόπο ζούσαν «βίους παράλληλους», σε βαθμό που ήταν απορίας άξιο το πώς δεν είχαν γνωριστεί τόσον καιρό. Αλλωστε, νέοι τραγουδιστές και οι δύο, είχαν πολλούς προβληματισμούς κι εμπειρίες να ανταλλάξουν και να μοιραστούν μεταξύ τους.

Η βόλτα εκείνη ήταν η αφετηρία μιας καινούριας φιλίας με βασικό δομικό στοιχείο την αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι και την ανάγκη συνύπαρξης με κάποιον που μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες, άγχη αλλά και χαρές. Ετσι, πολύ φυσικά, τέθηκε κάποια στιγμή η ιδέα να μεταφερθεί αυτή η συνύπαρξη και επί σκηνής.

Η Αννα-Μαρία Μπιλίδα, από τη μία, συστήθηκε στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά το 2013 συνοδεύοντας τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στις συναυλίες του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα.Παράλληλα, με την παρουσία της στο τηλεοπτικόshow«TheVoice1» κατάφερε να παρασύρει στην αρένα του καλλιτεχνικού της πάθους πλήθος κόσμου, φθάνοντας έως τον προημιτελικό.

Ο Απόστολος Κίτσος, από την άλλη, ξεχώρισε στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Γλυκός Γενάρης» σε μουσική και στίχους του Σπύρου Παρασκευάκου. Ενα τραγούδι που αγαπήθηκε και βρήκε αμέσως τη θέση του στα ραδιόφωνα. Το 2014 συμμετείχε και στους τέταρτους Αγώνες δημιουργίας τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με το τραγούδι «Καλό φεγγάρι λέω» σε ποίηση του Μιχάλη Γκανά.Με διαφορετικές αφετηρίες, λοιπόν, ο καθένας, προσπάθησαν, φτιάχνοντας το πρόγραμμα που θα μας παρουσιάσουν, με πολλούς καφέδες αλλά και πολύ κρασί στο σπίτι του Απόστολου, να βρουν την τομή της μέχρι τώρα σύντομης πορείας τους και να συνδυάσουν τις μουσικές επιρροές τους, κόντρα στα μουσικά στερεότυπα των καιρών, επενδύοντας στα «θέλω» τους: πάντα διαχρονικά και ατμοσφαιρικά.

Εστησαν, έτσι, μια παράσταση με τραγούδια της έντεχνης σκηνής (Σ. Κραουνάκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δήμητρα Γαλάνη κ.α) αλλά και τραγούδια λαϊκά (Μίμης Πλέσσας, Άκης Πάνου κ.α.). Μαζί τους και ηΒεατρίκη Ψυχάρη. Μια νέα φωνή που ανεβαίνει για πρώτη φόρα στη σκηνή. Στην προσπάθεια αυτή, που έγινε χωρίς τη στήριξη κάποιας κάποιας εταιρείας παραγωγής και προώθησης, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για κάτι «χειροποίητο», αφού οι ίδιοι φρόντισαν την κάθε λεπτομέρεια και κίνησαν όλο το διαδικαστικό μέρος, πολύτιμη ήταν η βοήθεια και η συμβολή της Μαργαρίτας Μυτιληναίου, που με την εμπειρία και τη βαθιά της γνώση πάνω στο ελληνικό τραγούδι έδειχνε δρόμους και κατευθύνσεις όταν οι δυο τους βρίσκονταν σε αδιέξοδα».

ΓυάλινοUp Stage, στις 14/05.