Αν η συναυλία του Θέµη Καραµουρατίδη µε τίτλο «Plan B» ήταν τρίγωνο, θα ήταν ισόπλευρο. Αυτό τουλάχιστον αποτελεί τη βασική πρόθεση του νεαρού συνθέτη: να φιλοτεχνήσει ένα πλήρες πορτρέτο της καλλιτεχνικής του προσωπικότητας στηριγµένος πάνω σε τρεις ισοδύναµους άξονες: «Τραγούδια που έχω γράψει και τα έχουν πει άλλοι τραγουδιστές ή εγώ, τα ορχηστρικά µου κοµµάτια, µαζί µε τραγούδια στην ορχηστρική τους µορφή, αλλά και µια επιλογή από διασκευές. Θα ήθελα βασικά, αν τύχει να έρθει να µε ακούσει κάποιος που δεν ξέρει τίποτα για µένα, να καταλάβει τι είµαι».

Φρέσκος από τη θερµή υποδοχή του κοινού και των κριτικών στο εξαιρετικό άλµπουµ «Πρώτες λέξεις», µοιρασµένο ερµηνευτικά στη φωνή της Νατάσσας Μποφίλιου και του Σωκράτη Μάλαµα και µε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου, ο Καραµουρατίδης θεωρεί πως συνεχίζει έναν δηµιουργικό κύκλο «που ξεκινάει ίσως από τις “Μέρες του φωτός” και µπορεί να καταλήγει στον επόµενο δίσκο που θα κάνουµε µε τη Νατάσσα και τον Γεράσιµο Ευαγγελάτο. Τα βασικά του στοιχεία είναι ο ελληνικός ακουστικός ήχος και ένας πειραµατισµός πιο λαϊκός, θα τολµούσα να πω».
Ξύπνιος ων, δεν επαναπαύεται ούτε ψάχνει για τη µαγική συνταγή. «Θα ήθελα να είµαι ανά πάσα στιγµή έτοιµος να προτείνω και κάτι καινούργιο, δεν θα ήθελα να γίνω ένας από τους συνθέτες που βρίσκουν κάτι, πατούν πάνω σε αυτό και το αναγνωρίζεις πάντα. Δεν µου αρέσει να επαναλαµβάνοµαι και µακάρι να µη φαίνεται ποτέ ότι κάποιο τραγούδι το έχω γράψει εγώ». Υπάρχει άραγε κάποια δηµιουργία του που δεν βρήκε την τύχη που της άξιζε; Ή αντίστοιχα κάποιο τραγούδι που να τον ξάφνιασε µε την επιτυχία του; «Θεωρώ το “Στο φιλικό”, που πρωτοείπε η Ρίτα Αντωνοπούλου και ξαναηχογραφήσαµε µε τη Γιώτα Νέγκα, ένα τραγούδι που θα του άξιζε να βρει κάποια στιγµή έναν δρόµο, αλλά έπεσε πάλι σε έναν κυκεώνα τραγουδιών που είναι ισχυρότερα σαν σήµατα. Με ξάφνιασε η επιτυχία που είχε το “Μέτρηµα”, γιατί το έγραψα µόνος µου σπίτι, χωρίς να σκέφτοµαι τον δίσκο. Η Νατάσσα ήταν αυτή που κατάλαβε τη δυναµική του και επέµεινε να το κυκλοφορήσουµε. Το “Σε ξεχώρισα” επίσης περίµενα ότι θα ακουγόταν περισσότερο».
Στην εµφάνισή του αυτή θα τραγουδήσει ο ίδιος, παίζοντας πιάνο και έχοντας στο πλευρό του επί σκηνής ένα κουαρτέτο εγχόρδων. Ωστόσο, ποιες φωνές είναι τα απωθηµένα του; «Οσο περνάει ο καιρός παίρνω τις γεύσεις µου. Δεν µπορώ να πω ότι δεν λατρεύω τη Χαρούλα Αλεξίου, την Πρωτοψάλτη, την Ελλη Πασπαλά ή τη Σαβίνα Γιαννάτου. Θα ήθελα όµως από εδώ και πέρα να κάνω πιο ολοκληρωµένες προτάσεις µε τα απωθηµένα µου. Δεν θα µου αρκούσε να δώσω σε κάποια από αυτές που ανέφερα ένα µόνο τραγούδι». l
«Plan B», Ιδρυμα ΜιχάληςΚακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος),Δευτέρα, 22/12.