Πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις και μεθοδολογίες εισάγουν μαθητές, καθηγητές και τις τοπικές κοινωνίες στον κόσμο της Επιστήμης, της Φυσικής και του CERN.

Ταξίδι στη σχολική τάξη

Την Τρίτη 14/10, στις 18.00, οι συμμετέχοντες που θα δώσουν το «παρών» στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν ζωντανά με το CERN και να συνομιλήσουν με έναν έλληνα ερευνητή, τον Αγγελο Αλεξόπουλο, από το τμήμα εκπαίδευσης CERN. Η διάλεξη εντάσσεται στο αφιέρωμα διδασκαλίας της σύγχρονης Φυσικής στα σχολεία με τίτλο «Το υποατομικό ταξίδι στη σχολική τάξη και στη βιβλιοθήκη», που διοργανώνεται σε συνεργασία με το CERN.

*Η είσοδος είναι ελεύθερη και η συμμετοχή γίνεται με προεγγραφή στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Πληροφορίες στο 210 8778 396/8 ή με e-mail στο visitorscenter@snfcc.org

(Για τη μετάβασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει τον Σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ – αφετηρία επί της οδού Καλλιρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλανάδας. Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30΄ πριν και μετά από κάθε εκδήλωση).



Τεχνολογία και επιστήμη

Επίσης, την Τετάρτη στις 22/10, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος η ομιλία του καθηγητή Εμμανουήλ Τσεσμελή (Ανώτερος Φυσικός, αναπληρωτής Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων της Μονάδας του CERN) και θα αφορά τη διδασκαλία της σύγχρονης Φυσικής, τα κυριότερα σημεία γύρω από τη βασική επιστήμη που μελετούν οι επιστήμονες στο CERN, την καινοτομία στον χώρο της τεχνολογίας και την προχωρημένη επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση που προσφέρει το CERN. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου ΕΒΕ.

*Η είσοδος επιτρέπεται με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 17.30. Η διάλεξη εντάσσεται στο αφιέρωμα διδασκαλίας της σύγχρονης Φυσικής στα σχολεία με τίτλο «Το υποατομικό ταξίδι στη σχολική τάξη και στη βιβλιοθήκη», που διοργανώνεται σε συνεργασία με το CERN.