Μια ηλιόλουστη ημέρα στην Καραϊβική, κάπου ανοιχτά των Παρθένων
Νήσων. Δύο κομψοί bon vivants, καθισμένοι αναπαυτικά στο ξύλινο
κατάστρωμα ενός ιστιοφόρου, απολαμβάνουν τον ήλιο, τη μουσική των
κυμάτων και το αγαπημένο τους Johnnie Walker Blue Label με τις
αρωματικές νότες από φουντούκι, μέλι, ροδοπέταλα, σέρι, σανταλόξυλο,
καπνό και μαύρη σοκολάτα. «Θέλω αυτό το σκάφος. Δεν θέλω να το αγοράσω.
Θέλω να το κερδίσω… με έναν χορό!» σπάει τη σιωπή ο νεότερος με το
tailormade σακάκι και τα sur-mesure παπούτσια.

Φαίνεται να έχει τα πάντα, ωστόσο θέλει να αποκτήσει κάτι που δεν αγοράζεται. Κάτι με πραγματική αξία. Ένα παλιό, χειροποίητο σκαρί που οργώνει τους ωκεανούς. «Δεν υπάρχει όμοιό του στον κόσμο. Πιο σπάνιο και από σπάνιο» απαντά κοφτά ο γηραιότερος ιδιοκτήτης του, ωστόσο αποδέχεται την πρόκληση.

Η ζωή, άλλωστε, είναι ένα παιχνίδι. Και η τόλμη είναι το καύσιμο για το θαυμαστό ταξίδι της. Τα ποτήρια γεμίζουν με το δυναμικό πολυσύνθετο απόσταγμα από την ξεχωριστά αριθμημένη φιάλη, ακούγεται ο ήχος από το τσούγκρισμα των φίνων κρυστάλλων, η συμφωνία επικυρώνεται. Μια συμφωνία κυρίων, αναπόσπαστο κομμάτι της αέναης αναζήτησης για πρόοδο και ολοκλήρωση. Αυτές είναι οι πρώτες σκηνές του «Gentleman’s Wager» με πρωταγωνιστές το απολαυστικό δίδυμο Τζουντ Λο και Τζιανκάρλο Τζιανίνι (και οι δύο μετρούν υποψηφιότητες για Οσκαρ). Η διάρκειας εξίμισι λεπτών ταινία μικρού μήκους του Johnnie Walker Blue Label είναι αφιερωμένη στο διαρκές κυνήγι της πιο σπάνιας εμπειρίας με φόντο απολαυστικές προκλήσεις, διαχρονικές αξίες και ασύγκριτες γεύσεις και αρώματα, όπως ακριβώς αυτά που κρύβει σε κάθε πολύτιμη γουλιά το Johnnie Walker Blue Label, το κορυφαίο πολυτελές Blended Scotch Whisky (σύμφωνα με την IWSR 2013).

Η επίσημη προβολή της μίνι υπερπαραγωγής σε σκηνοθεσία Τζέικ Σκοτ πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας παρουσία των συντελεστών της. Η εορταστική βραδιά επισφραγίστηκε με υψωμένα ποτήρια που περιείχαν σε παγκόσμια πρώτη το Gentleman’s Wager cocktail, δημιουργία του Erik Lorincz, παγκόσμιου νικητή του Diageo Reserve World Class το 2012, ειδικά για τη σπάνια περίσταση. Το ταξίδι στην περιπέτεια μόλις άρχισε..

Η ταινία μικρού μήκους «The Gentlemans Wager» είναι διαθέσιμη στο http://youtu.be/kQ7kWpTrtJw