Είναι βιβλιοθήκη και είναι δίπλα στη θάλασσα. Με την άμμο στα πόδια, οι επισκέπτες του ThalattaSeasideHotel στην παραλία της Αγίας Αννας στηBόρεια Εύβοια διαλέγουν το σύγγραμμα που προτιμούν και βυθίζονται στις σελίδες του δίπλα από εκεί που σκάει το κύμα. Από μυθιστορήματα μέχρι ενημερωτικά περιοδικά και από συλλογές ποιημάτων μέχρι διηγήματα, δεκάδες τίτλοι – θέλει να φιλοξενήσει χίλιους – τρυπώνουν σε εσοχές και πιάνουν μια θέση στο μικρό τείχος που υψώνεται στο τέλος της αμμουδιάς.

«Σε αντίθεση με τιςκοινέςβιβλιοθήκεςσκοπόςήταν να δημιουργηθεί ένας κοινόχρηστος χώρος ανάγνωσης, ανάπαυσης καιαίσθησηςτου ιδιαίτερου τοπίου στο οποίοβρίσκεται», λέει ο Αρης Γιαννόπουλος των WoArchitects,ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στην πρώτη παραλιακή βιβλιοθήκη ξενοδοχείου, ενώ ο Δημήτρης Ντόκορος, ιδιοκτήτης της μονάδας-μέλους τωνSmallLuxuryHotels που απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες, εξηγεί ότι πρωταρχικός στόχος τους ήταν ο επισκέπτης να διαβάζει το αγαπημένο βιβλίο του μαζί με την οικογένειά του, έχοντας τα πόδια τουστην άμμο. «Θεωρούμε ότι προσφέρουμε στους βιβλιόφιλους μια εμπειρία απλή στη σύλληψή της που κανείς δεν είχε αποφασίσει να επενδύσει σε αυτή», λέει χαρακτηριστικά.
Οι πιο έμπειροι, που θα επιλέξουν εφέτος το ξενοδοχείο για τις διακοπές τους, θα κληθούν να πάρουν μαζί τους ένα βιβλίο από το σπίτι τους, το οποίο στη συνέχεια θα αφήσουν στη νέα beachlibraryτου Thalatta συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό της. Το καλύτερο; Μετά το τέλος της σεζόντα βιβλία θα δοθούνστα σχολεία της περιοχής.
Περισσότερα στοwww.thalattahotel.gr