Το 1995 ο Ηθαν Χωκ ήταν 25 χρονών, οπότε αναγκαστικά τον κατέτασσες στην γενιά του γκραντζ. Η εμφάνισή του, το μουσάκι, τα ατημέλητα μαλλιά, τα καρό πουκάμισα και τα σκισμένα παντελόνια έδειχναν ότι μάλλον κι εκείνος κάπου εκεί κατέτασσε τον εαυτό του. Η Ζουλί Ντελπί ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερή του, και ο κόσμος που του άρεσε το σινεμά την ήξερε από τη «Λευκή Ταινία» του Κισλόφσκι. Τα κοινά και των δύο τους φαινόταν πως ήταν αυτά που έτσι κι αλλιώς ένωναν την γενιά τους, το ενδιαφέρον για την avant garde τέχνη και το ελεύθερο μποέμ lifestyle που συνήθως το συνοδεύει.

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ που ήταν μεγαλύτερος 10 χρόνια και από τους δύο σκηνοθέτησε το «Πριν το ξημέρωμα» στο οποίο πρωταγωνίστησαν για πρώτη φορά μαζί. Ηταν η πιο ρεαλιστική απεικόνιση της αρχής μιας ρομαντικής σχέσης μέχρι τότε, και το έκανε μόνο με τον διάλογο δύο ανθρώπων που περπατάνε σε μία πόλη.

Αν δεν το θυμάστε είναι αυτό:

Δεν ήταν κυνική, δεν ήταν ψεύτικη σαν το κλασικό αμερικάνικο ρομάντζο, και δεν ήταν απαισιόδοξη. Η απήχηση της σε αυτούς που έπρεπε να την δουν ήταν μεγάλη και κράτησε την ταινία ζωντανή μέχρι την επόμενη, το 2004.

Εννιά χρόνια μετά οι χαρακτήρες ξανασυναντιούνται στο Παρίσι και μιλάνε ξανά όπως κάνουν δύο άνθρωποι που νιώθουν ότι τα πράγματα μεταξύ τους δεν έχουν τελειώσει.

Σε αυτό το γαλλικό site ο Χωκ αποκάλυψε ότι μαζί με την Ντελπί και τον Λινκλέιτερ θέλουν να γράψουν την καινούργια συνέχεια αυτό το χειμώνα. Αν όλα πάνε καλά θα την γυρίσουν το καλοκαίρι και η ταινία θα βγει το 2013. Ακριβώς εννέα χρόνια μετά.